De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

De 11 beste amusement-apps voor Android

Gijs Ettes
5 mei 2014, 16:44
4 min leestijd
De 11 beste amusement-apps voor Android

In dit artikel lichten we de beste amusement apps voor je Android-toestel uit die momenteel zijn te vinden in Google Play. We hebben in het overzicht nadruk gelegd op applicaties die voor Nederlandse gebruikers interessant zijn.

Lees verder na de advertentie.

1. Dumpert

De Dumpert is de filmpjeswebsite van GeenStijl. De app werkt zonder flash en beschikt over verschillende tabbladen, zoals filmpjes, plaatjes en toppers.

De video’s hebben vaak grappige beelden en je kunt via de app ook je eigen video’s en foto’s uploaden.

Download Dumpert in Google Play(gratis)

2. 9GAG

9gag

De favoriete humorwebsite van de nerds. 9GAG is een fenomeen, gevuld met internetmeme’s en andere geeky content. Een hemel voor de zelfbenoemde nerd, maar tevens leuk voor degenen die de humor snappen. Deze app laat je door de content van 9GAG scrollen, die dagelijks ververst wordt met tientallen nieuwe 9GAG-inzendingen. Denk aan de Forever Alone-guy, Me Gusta, Y U NO-guy of de trollface. Herken je één van deze meme’s? Download dan vooral de app!

Download 9GAG in Google Play (gratis)

3. Upcoming

upcoming

De naam Upcoming zegt al iets over wat deze app anders maakt dan de rest: snelheid. Upcoming is een mooie app met verschillende feeds van allerlei categorieën nieuws.

De inhoud van de app wordt vliegensvlug verzameld door de zogenaamde `Content Kings & Queens`, die op een verschrikkelijk snel tempo het complete internet uitkammen voor de laatste trends.

Download Upcoming in Google Play (gratis)

4. Fokke en Sukke HD

De cartoons van Fokke en Sukke zijn enorm populair, mede door de verschijning in de NRC Next. Door de app kun je van maandag tot zaterdag de nieuwe Fokke en Sukke-cartoon zien en heb je een overzicht van de tekeningen tot twee weken geleden. Altijd leuk om op je Android-toestel te hebben.

Download Fokke en Sukke HD in Google Play (gratis)

5. Taalvoutjes

taalvoutjes

Een van Nederlands grappigste Facebook-pagina`s heeft inmiddels een eigen Android-app, zodat je jezelf altijd en overal kunt vermaken met de domste en grappigste taalfouten. Taalvoutjes heeft inmiddels ook al een uitgebreide website, en alle domme taalmissers zijn via een browser allang via Taalvoutjes` eigen Facebook-pagina te volgen. Sinds kort kun je al die zogeheten voutjes ook vanuit een overzichtelijke Android-app bekijken gelukkig, zodat je nooit zonder grappige taalmissers hoef te zitten. Lees meer over Taalvoutjes.

Download Taalvoutjes in Google Play (gratis)

6. Cheezburger

cheezburger-3

Met de officiële Android-app van Cheezburger heb je op je smartphone altijd wat om te lachen: puur voor the lulz. Geinige plaatjes kun je via de ingebouwde deelfunctie van Android naar anderen sturen, waaronder via Twitter, Facebook en e-mail. De app biedt ook content aan van andere websites van het Cheezburger-netwerk, zoals Memebase, FAILblog, ROLFRazzi en The Daily What. Vervelen doe je dus geen moment.

Download Cheezburger in Google Play (gratis)

7. VKMAG

vkmag

“Je kunt VK vergelijken met het stoutste jongetje uit de klas, het jongetje dat altijd strafregels moet schrijven en het jongetje wat altijd in het fietsenhok te vinden is. Maar bij VKmag staat de lach voorop.“ Inderdaad, het shockblog VKMAG is niet voor iedereen, maar wel voor degenen met ietwat grove humor. En die heb je genoeg. Eindelijk is daar dan de officiële Android-app, boordevol links, afbeeldingen en video`s. Let wel: het is je eigen verantwoordelijkheid als je op een artikel drukt.

Download VKMAG in Google Play (gratis)

8. Fatbooth

FatBooth gaat sowieso een aantal lachbuien veroorzaken. De app maakt de persoon op een foto ongeveer vijftig kilo dikker, en dat doe je met een druk op de knop. Je kunt zelf foto’s importeren of direct een foto schieten. FatBooth detecteert automatisch het gezicht en waar het de nodige vetrollen bij moet kwakken. Als je met je toestel schudt, zie je de originele foto. De aangepaste foto kun je delen via social media, e-mail of WhatsApp.

Download Fatbooth in Google Play (gratis)

9. Make Me Bald

Make Me Bald doet precies wat de titel zegt: een hoofd kaal maken. Je kunt een foto maken of bestaande foto importeren, waarna je met een scheerapparaat (je vinger) het haar kunt scheren. Een leuke bijkomstigheid is de toevoeging van snorren, die je op een gezicht kunt plakken. De foto’s zijn te delen via e-mail, Facebook, WhatsApp en andere Android-apps.

Download Make Me Bald in Google Play (gratis)

10. Magic Piano

App-ontwikkelaar Smule lijkt met Magic Piano hun tweede grote app-hit na Songify te hebben. In de game speel je bekende muzieknummers op een piano na, van Bruno Mars tot Mozart. Elke dag worden er nieuwe gratis nummers in de Magic Piano-bibliotheek toegevoegd. Het enige wat je moet doen is op het juiste moment de lichtjes met je vingers aanraken. En dat is soms moeilijker dan het lijkt.

Download Magic Piano in Google Play (gratis)

11. Talking Tom Cat 2

De pratende kat Tom verscheen in de Google Play Store en was direct een regelrechte hit. Aai Tom, stoot hem zacht aan of grijp zijn staart en kijk hoe de kat reageert! Daarnaast herhaalt Tom wat je tegen hem zegt. Je kunt zijn gebrabbel opnemen en uploaden naar YouTube of Facebook. In Talking Tom Cat 2 kun je Tom ook verkleden en spullen voor hem kopen. De betaalde versie kost 0,79 euro.

Download Talking Tom Cat 2 in Google Play (gratis)

Tip ons!

Ook een handige app gezien die nog niet in dit lijstje amusement apps staat? Tip ons via het contactformulier!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's