De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android Planet kiest de 10 beste Android-apps van 2017

Erwin Vogelaar
25 december 2017, 16:04
5 min leestijd
Android Planet kiest de 10 beste Android-apps van 2017

Dit jaar zijn er weer een hoop apps aan de Play Store toegevoegd, maar welke waren de beste? Android Planet zet de 10 beste Android-apps van 2017 voor je op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Beste Android-apps 2017

De hoeveelheid apps die elke dag in de Play Store verschijnen is ongelooflijk. Moet je nagaan hoeveel dat er op een jaarbasis zijn. Daarom zetten we nu aan het eind van het jaar de beste apps van 2017 voor je op een rijtje. Eigenlijk hebben we twee lijstjes. Want niet alleen kiezen we de vijf tofste nieuwe apps uit, maar ook oudere apps dit er dit jaar het meest op vooruit zijn gegaan. De beste games van het jaar zetten we later deze week in een eigen lijst.

Beste nieuwe Android-apps in 2017

1. Firefox Focus

firefox focus

Dit jaar zijn er meerdere nieuwe browsers gelanceerd voor Android, maar Firefox Focus is daar duidelijk de meest interessante van. Het idee van deze browser is dat er zo min mogelijk gegevens op je Android-toestel worden opgeslagen. Je browsegeschiedenis wordt bijvoorbeeld niet bewaard. Stop je met browsen, dan wordt alles weer gewist. De app blokkeert ook standaard trackers op websites zodat je anoniem surft. Hierdoor is het ook een vrij snelle browser.

Download Firefox Focus in Google Play (gratis)

2. Letterboxd

beste android-apps 2017

Filmliefhebber? Dan mag Letterboxd echt niet ontbreken op je Android-toestel. Letterboxd is een soort sociaal netwerk puur voor films. Je houdt een watchlist bij, beoordeelt bekeken films en volgt mensen wiens mening je wil horen. Perfect om bij te houden wat je al hebt gezien en nog moet kijken, maar ook om nieuwe films te ontdekken.

Download Letterboxd in Google Play (gratis)

3. RememBear

beste android-apps 2017

Er staat een nieuwe toffe wachtwoordmanager in de Play Store, met een bijzonder leuke stijl. De app is gemaakt door de mensen achter de populaire vpn-app TunnelBear en de apps hebben veel overeenkomsten. Niet enkel de beren, maar ook het minimalistische design zonder fratsen is in beide apps vergelijkbaar. RememBear zit nog in een bètafase en er komen nog nieuwe functies bij, maar we zijn er nu al erg blij mee.

Download RememBear in Google Play (gratis)

4. Owy

beste android-apps 2017

Het uit Nederland afkomstige Owy is gebaseerd op een vriendelijk idee: de app houdt bij welke spullen je hebt uitgeleend en aan wie. Daar kun je zelfs een foto aan hangen. Op deze manier vergeet je nooit meer waar je spullen zijn. De app stuurt ook reminders om je te laten weten dat je spullen nog niet terug zijn.

Download Owy in Google Play (gratis)

5. Fast Finder

fast finder

Vind alle bestanden en apps op je smartphone weer rap terug met Fast Finder. De app heeft een simpel concept, maar kan je leven tot een stuk eenvoudiger maken. De app bestaat namelijk uit niets meer dan een zoekbalk om apps, bestanden of contactpersonen te zoeken. Een onmisbare app als je wel eens iets kwijt bent op je smartphone.

Download Fast Finder in Google Play (gratis)

Apps met beste updates in 2017

1. Instagram

beste android-apps 2017

Instagram heeft een hele hoop updates gehad dit jaar. Wat dacht je van de dramatische Superzoom voor je Instagram Verhalen. Ook zijn de livestreamfunctionaliteiten uitgebreid en is het het nu mogelijk om hashtags in plaats van personen te volgen. Ook is het fijn dat je meer controle krijgt over de reacties die je toelaat. Hierdoor blijft Instagram een leuke plek voor iedereen, jong en oud. Ook is het top dat nu iedereen tweestapsverificatie kan gebruiken.

Download Instagram in Google Play (gratis)

2. Google Maps

beste android-apps 2017

Google is natuurlijk ook aan het updaten geweest. Met name Google Maps is er op vooruit gegaan. Zo is er nu een icoontje voor parkeermogelijkheden en is het mogelijk om je auto terug te vinden na het parkeren. Ook is het makkelijker om toegankelijkheidsinformatie voor gebouwen toe te voegen, zodat de app beter bruikbaar wordt voor mensen met een beperking. Uber-auto’s zijn direct vanaf de app te bestellen en je reistijd wordt realistischer weergegeven door met het verkeer rekening te houden. De app is ook vernieuwd met allerlei nieuwe icoontjes en kleurtjes. De leukste toevoeging: de app waarschuwt je tegenwoordig in het openbaar vervoer wanneer je uit moet stappen.

Download Google Maps in Google Play (gratis)

3. PostNL

beste android-apps 2017

De PostNL-app heeft dit jaar een hele fijne nieuwe functie gekregen. Met Mijn Post krijg je niet alleen een melding als er een pakketje op komst is, maar van elke geadresseerde brief of kaart die via PostNL wordt verstuurd. In de app zie je een scan van brief die op komst is, zodat je weet of je die dag de brievenbus in de gaten moet houden of niet. Het scheelt veel stress, zeker als je brievenbus buiten je eigen woning staat en je daar regelmatig heen loopt in de hoop dat die ene brief eindelijk is gearriveerd.

Download PostNL in Google Play (gratis)

4. Netflix

netflix

Ook Netflix heeft één grote toevoeging gekregen, namelijk de mogelijkheid om series en films offline op te slaan en deze bijvoorbeeld tijdens het reizen te bekijken. De functie stond al lang op het wenslijstje van gebruikers en 2017 heeft het eindelijk toegevoegd. Daarom verdient de Netflix-app ook zeker een plekje in deze lijst.

Download App in Google Play (gratis)

5. WhatsApp

beste android-apps 2017

Het populaire WhatsApp heeft afgelopen jaar ook enkele fijne nieuwe functies gekregen. Zo is het nu mogelijk om berichten terug te trekken als je iets per ongeluk verstuurd hebt en is het nu mogelijk om je live locatie met iemand te delen. Ook is begin dit jaar de gif-zoekfunctie in de app verschenen.

Download WhatsApp in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu