De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android Planet kiest de 15 beste Android-apps van 2018

Erwin Vogelaar
26 december 2018, 16:31
6 min leestijd
Android Planet kiest de 15 beste Android-apps van 2018

Vanuit alle nieuwe apps en updates in de Play Store kiest Android Planet de 15 beste Android-apps van 2018. Deze moet je echt installeren voor het nieuwe jaar.

Lees verder na de advertentie.

De 15 beste Android-apps van 2018

Het hele jaar door testen wij apps, zodat jij weet wat de moeite waard is. Maar hoe kijken we aan het eind van het jaar hierop terug? In deze lijst vind je de vijftien beste Android-apps van 2018 met voornamelijk apps die dit jaar zijn verschenen, maar ook enkele updates die grote veranderingen teweeg hebben gebracht.

15. Berichtenbox

Hoewel Berichtenbox absoluut niet de best gemaakte app is, is het wel heel fijn om vanaf nu de berichten van de Belastingdienst, je gemeente of een andere overheidsinstantie makkelijk op je smartphone te lezen. Het is dus niet meer nodig om de Mijn Overheid-website te zoeken. Lees meer over Berichtenbox.

Download Berichtenbox in Google Play (gratis)

beste android-apps 2018

14. Tor Browser

In 2018 zijn we meer bewust geworden over onze veiligheid bij het gebruik van onze smartphones. Met de Tor Browser gaat je internetverkeer langs verschillende routers en wordt het driemaal versleuteld. Tevens worden trackers automatisch geblokkeerd en cookies verwijderd zodra je klaar bent met surfen. Lees 3 dingen die je moet weten over de Tor Browser.

Download Tor Browser in Google Play (gratis)

13. Google Chrome

Chrome heeft dit jaar een flinke update gekregen, met een compleet nieuw uiterlijk. Google heeft namelijk de nieuwe Material Design-regels toegepast, met meer afgeronde hoeken, andere kleuren en nieuwe iconen. Daarnaast is de browser slimmer en veiliger geworden. Deze 4 dingen moet je weten.

Download Google Chrome in Google Play (gratis)

12. SafeDate

De app SafeDate is gemaakt om het daten voor vrouwen veiliger te maken. Als je niet op tijd in de app laat weten dat een date goed gaat, dan wordt er een berichtje gestuurd naar iemand die jij vertrouwt met alle details over de date. Lees meer over SafeDate.

Download App in Google Play (gratis)

11. Foodsy

Als je wel eens op een station eet, dan moet je bij de app Foodsy zijn. Met deze app is het namelijk mogelijk om eten op grote stations te bestellen, zonder dat je in de wachtrij hoeft te staan. Ideaal, behalve als de trein onverwachts op het laatste moment stil blijft staan. Lees meer over Foodsy.

Download Foodsy in Google Play (gratis)

10. Google Podcasts

Google duikt dit jaar in de podcasts met een eigen Podcasts-app. Het is een gratis alternatief voor het populaire Pocket Casts, die je later in deze lijst nog tegenkomt. Luister je maar af en toe een podcast en houd je van minimalisme, dan moet je bij Google Podcasts zijn. Zo deel je podcasts en afleveringen in de Google Podcasts-app.

Download Google Podcasts in Google Play (gratis)

9. 1.1.1.1

Eerder noemde we al de grotere nadruk op veiligheid en de app 1.1.1.1 van Cloudfare speelt daar ook handig op in. Met deze app ingeschakeld kan de beheerder van je wifi-netwerk niet zien welke websites je bezoekt op je telefoon. Vaak werken websites tevens sneller. Ideaal als je wel eens op een openbaar netwerk moet inloggen. Lees meer over 1.1.1.1.

Download 1.1.1.1 in Google Play (gratis)

beste android-apps 2018

8. Pocket Casts

De fijne podcast-app Pocket Casts is dit jaar compleet vernieuwd. De app heeft niet alleen een mooi nieuw design gekregen, maar ook een stapel nieuwe functies. Zo is het niet meer nodig om op een podcast te abonneren om een aflevering te luisteren. Het aangepaste ontwerp is nu alleen nog in de bètaversie te vinden, maar is begin volgend jaar voor iedereen beschikbaar.  Check 4 verbeteringen op een rij.

Download Pocket Casts in Google Play (3,99 euro)

7. Google Nieuws

Google is dit jaar met een eigen Nieuws-app gekomen als opvolger van Google Play Kiosk. Met Google Nieuws krijg je berichten die op jou zijn afgesteld. Ook vind het topnieuws en het weer in de app. Dit moet je weten over Google Nieuws.

Download Google Nieuws in Google Play (gratis)

beste android-apps 2018

6. Steam Link

Steam Link is een waanzinnige app voor gamers. Met deze app geïnstalleerd speel je pc-games op het scherm van je smartphone, zodat je niet achter je computer hoeft te zitten. Verbinden is simpel en je gaat zo aan de slag. Lees meer over Steam Link.

Download Steam Link in Google Play (gratis)

5. Digitaal Welzijn

Naast veiligheid was het bewustzijn over ons smartphonegebruik ook een groot thema voor 2018. Met de app Digitaal Welzijn wil Google ons duidelijk maken hoeveel we onze smartphone gebruiken en waarvoor. De app maakt het onder andere mogelijk om apps te beperken. Digitaal Welzijn is een mooie app, maar helaas maar op een beperkt aantal toestellen te gebruiken. Lees meer over Digitaal Welzijn.

Download Digitaal Welzijn in Google Play (gratis)

beste android-apps 2018

4. Google Lens

Hoewel de aandacht qua Google en kunstmatige intelligentie vooral op spraakherkenning en de Google Assistent ligt, bevat Google Lens ook toffe technologie. Sinds dit jaar is deze beeldherkenning beschikbaar als losse app. De app herkent zowel gebouwen, dieren, planten als producten, waarna je er extra informatie over krijgt. Dit moet je weten over Google Lens.

Download Google Lens in Google Play (gratis)

3. Too Good to Go

Wil je een handje helpen om de voedselverspilling in Nederland tegen te gaan en tevens verrast worden door dozen met eten? Dan moet je bij de app Too Good to Go zijn. Met deze app koop je dozen met voedsel dat overblijft bij bijvoorbeeld bakkers, restaurants en winkels. Haal voor enkele euro een doos vol koek en brood bij de bakker en zorg dat die lekkernijen niet worden verspild. Lees meer over Too Good to Go.

Download To Good to Go in Google Play (gratis)

beste android-apps 2018

2. Readly

Readly presenteert een soort Spotify of Netflix, maar dan voor tijdschriften. Voor een vast bedrag per maand duik je in een flinke collectie aan magazines die vrij kunt lezen. Omdat Readly al een tijdje internationaal draait, is het een complete en stabiele app die goed werkt op grote en kleine schermen. Lees de Readly review.

Download Readly in Google Play (gratis)

1. Nederlandse Google Assistent

Voor Android ging 2018 grotendeels over de Nederlandse versie van de Google Assistent, dus hoe kan het anders dan dat Googles spraakassistent op de eerste plek staat. De Google Assistent bereiken kan via de Google-app en via de losse Google Assistent-app.

beste android-apps 2018

De Google Assistent kan een hele hoop vragen beantwoorden. Uit een nieuwe test blijkt dat Googles spraakassistent nog steeds de slimste spraakassistent op de markt is. De mogelijkheden zijn enorm. Daarom hebben wij de vragen voor de Google Assistent op een rij gezet, maar ook de manier om grappige antwoorden te krijgen. En wist je al dat je met allerlei Nederlandse bedrijven in contact kan komen via je stem?

Download Google in Google Play (gratis)
Download Google Assistent in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu