De 5 beste Android-apps en -games van de week (#19 2023)

Tim Ligterink
7 mei 2023, 16:01
2 min leestijd
De 5 beste Android-apps en -games van de week (#19 2023)

Ga er op uit en kom erachter welke vogels er rondvliegen, betaal contactloos of leer de wereldkaart uit je hoofd. Dit zijn de beste Android-apps en -games van deze week.

Lees verder na de advertentie.

1. Stellarium Mobile

Op heldere nachten zie je een hoop sterren aan de hemel. Misschien herken je gemakkelijk de Grote Beer (het steelpannetje), maar ken je de anderen nog niet. Met Stellarium Mobile spot je ieder sterrenbeeld door je telefoon naar de hemel te richten.

stellarium mobile

Ook toont de app waar satellieten vliegen en zoom je verder in op specifieke planeten. Benieuwd? Download dan de app, ga klaarzitten in de avond en ontdek de sterrenhemel. Veel plezier!

Stellarium Mobile:Sterrenkaart

Stellarium Labs

Gratis via Google Play

2. The Way Home

In The Way Home begin je gevangen op een vreemd eiland. Al vechtend, ontdekkend en onderzoekend vind je de weg naar huis. Kies je strategie, krijg per personage verschillende vaardigheden en verzamel middelen om gebouwen te bouwen.

The Way Home

De game heeft een retro vormgeving en is gemakkelijk en intuïtief te besturen. Zo versla je de monsters en eindbazen. The Way Home speelt zich – in tegenstelling tot veel andere games – verticaal af op je smartphone. Je downloadt de game via de knop hieronder.

The Way Home: Pixel Roguelike

Concode Corp.

Gratis via Google Play

3. Google Wallet

Heb je een Android-smartphone met een nfc-chip? Dan is de kans groot dat je gebruik kunt maken van Google Pay. De app van Google benut de nfc-chip in je smartphone om draadloos contact te maken met een betaalautomaat. Zo betaal je gemakkelijk contactloos bij bijvoorbeeld winkels, café’s of de supermarkt.

betalen met android-smartphone

De app herkent automatisch wanneer je je smartphone tegen een betaalautomaat aanhoudt en begint direct met betalen. Wees gerust, want je wordt niet zomaar contactloos overvallen. De smartphone moet namelijk eerst ontgrendeld zijn. Precies weten hoe draadloos betalen met je Android-smartphone werkt? Lees dan ons uitgebreide artikel.

Google Wallet

Google LLC

Gratis via Google Play

4. World Map Quiz

Heb jij vroeger goed opgelet met topografie? Test het met de World Map Quiz-app. Met quizzen over landen, vlaggen, rivieren, bergen en meer zul je niet uitgespeeld raken. Per onderwerp zijn er namelijk ook nog verschillende moeilijkheidsgraden.

World Map Quiz promo video 2021

Ook is er een online scorebord. Raad jij alle landen binnen een korte tijd, dan kun je deze score indienen. Misschien ben je wel de snelste topo-kenner van de wereld! De app is gratis te downloaden in de Google Play Store.

World Map Quiz

Qbis Studio

Gratis via Google Play

5. Picture Bird

De lucht is blauw en de vogels fluiten. Maar welke vogel was dat nou? Daar kom je achter met Picture Bird. De app helpt je met het identificeren van de vogels in jouw achtertuin. Of wanneer je er eentje spot in het bos natuurlijk.

vogels spotten picture bird

Dat identificeren doe je aan de hand van geluid en foto’s. Zo zoek je snel de overeenkomende vogel op. Fan van een vogel? Sla hem dan op in je persoonlijke collectie. Zo leer je snel meer over de vliegende dieren om je heen.

Picture Bird: Vogels Herkennen

Next Vision Limited

Gratis via Google Play

De beste en laatste Android-apps en -games:

Bronnen afbeeldingen: Stellarium Labs, Next Vision Limited
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu