De 4 beste Android-apps en -games van de week (#20 2023)

Tim Ligterink
14 mei 2023, 16:02
2 min leestijd
De 4 beste Android-apps en -games van de week (#20 2023)

Hergebruik je oude Lego, surf over zandduinen en puzzel met woorden. Dat en meer lees je in deze editie van de beste Android-apps en -games van de week.

Lees verder na de advertentie.

1. Laya’s Horizon

Ben je opzoek rustgevend, maar toch spannend spel om te spelen als je offline bent? Bijvoorbeeld in de trein of bus? Check dan eens Laya’s Horizon. Ga op avontuur met het hoofdpersonage Laya die glijdend door de lucht gebieden ontdekt.

Laya's Horizon | Official Game Trailer | Netflix

Duik door doe moeilijkste plekjes heen om punten te verdienen of snelheid te maken. Je ontdekt verschillende landschappen, perfectioneert je besturing-skills en gaat op in het verhaal. Het spel heeft een rustgevende vormgeving en is een aanrader om je te ontspannen. Let op: je hebt een Netflix-account nodig om de game te spelen.

Laya's Horizon

Netflix, Inc.

Gratis via Google Play

2. Knot Words

Spelletjes met woorden kennen we allemaal. Denk aan galgje, Scrabble, Wordfued of Lingo. In Knot Words puzzel je met letters om woorden te vormen. Bij verschillende vakjes vind je bijbehorende letters, maar de volgorde is onbekend. Extra uitdaging: Knot Words is vooralsnog enkel in het Engels te spelen.

Knotwords Trailer

De puzzels zijn aan het begin even lastig, maar naarmate je ze verder invult, wordt de oplossing duidelijk. Er zijn een hoop verschillende varianten en de app werkt soepel. Ook oogt de cartoon-stijl erg modern en is besturing erg intuïtief. Puzzelen maar!

Knotwords

Noodlecake

Gratis via Google Play

3. Vuforia Chalk

Iemand iets uitleggen via de telefoon: het is niet gemakkelijk. Je moet omschrijven wat de ander moet vinden, dan moet die ander dat ook nog doen en de helft van de tijd praat je door elkaar heen. Vuforia Chalk komt met een slimme en moderne oplossing.

vuforia chalk

Met de app videobel je namelijk met een vriend, kennis of collega. Om er zeker van te zijn dat zij weten waar ze moeten kijken, laat de app je krabbels zetten. Denk bijvoorbeeld aan een cirkel, pijl of uitroepteken. En het slimste is: wanneer je de camera beweegt, blijven de krabbels doormiddel van AR op de plek staan. Zo weet je zeker dat je het goede aanwijst!

Vuforia Chalk

PTC Inc.

Gratis via Google Play

4. Brickit

Heeft of heb jij, je broertje of je kind een boel Lego, maar weet je niet wat je kunt bouwen? Installeer dan eens Brickit. De app analyseert en telt namelijk je voorraad aan Lego-bouwstenen. Aan de hand van zijn indicatie, krijg je verschillende bouwplannen voorgeschoteld.

How Brickit works

Niet alleen weet je nu wat je met je stenen kunt bouwen, de app helpt je ook met het vinden van de benodigde stenen in de stapel. Heb je je bouwwerk af? Deel dan een foto op het ingebouwde sociale netwerk van Brickit. Veel bouwplezier!

Brickit

Brickit

Gratis via Google Play

Meer Android-apps en games

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu