De 5 beste Android-apps en -games van de week (#22 2023)

Tim Ligterink
28 mei 2023, 16:01
2 min leestijd
De 5 beste Android-apps en -games van de week (#22 2023)

Het ontwerpen van een flyer, livestreamen vanaf je smartphone en verslaan van vijanden vind je in deze editie van de beste Android-apps en -games van de week.

Lees verder na de advertentie.

1. Canva

Een flyer maken, foto bewerken of videootje knippen: wellicht doe jij dit weleens op je smartphone. Er zijn talloze losse apps voor video’s, collages en fotobewerking, maar Canva voegt ze samen tot één app.

EN   Android Video 2022

Het basispakket van Canva is gratis te gebruiken. Daarin krijg je verschillende gratis video’s, stickers en sjablonen die je helpen bij het ontwerpen van je poster, foto of andere creatieve uitlating. De software is overzichtelijk en werkt erg intuïtief.

Canva: ontwerp, foto en video

Canva

Gratis via Google Play

2. World of Goo Remastered

Ken jij World of Goo nog? De game uit 2008 waarbij je levels doorloopt met slijmerige balletjes die samen torens en slingers vormen? De game heeft nu een remaster gekregen voor Android-smartphones en is nog precies zoals we ons herinneren.

World of Goo Remastered | Official Game Trailer | Netflix

Let op: de game is enkel beschikbaar voor mensen met een Netflix-account. Je kunt de game wel downloaden uit de Play Store, maar zonder Netflix is ‘ie niet te spelen. Let daarbij ook meteen goed op of je geen Netflix-account deelt, want dat gaat je geld kosten.

World of Goo Remastered

Netflix, Inc.

Gratis via Google Play

3. XRecorder

Vrijwel alle nieuwe Android-smartphones komen met de functie ingebouwd om scherm opnames te maken. Zo leg je bijvoorbeeld je favoriete moment vast van een videogame, of leg je je moeder uit hoe ze mobiele gegevens activeert op haar smartphone. Met XRecorder doe je dit ook, maar kun je ook video’s bewerken en livestreamen.

Best Screen Recorder & Video Recorder - XRecorder

Een ander voordeel van XRecorder is dat je screenshots kunt maken van streamingdiensten als Netflix en HBO Max. Deze apps staan dit doorgaans niet toe, maar met XRecorder dus wel. Weten waarom het niet kan? Lees dan ons uitlegartikel over het maken van screenshots bij streamingdiensten.

Scherm Opnemen - XRecorder

InShot Inc.

Gratis via Google Play

4. Peglin

Met Peglin ga je er op uit om tegenstanders te verslaan. Het puzzelachtige balspel zit vol power-ups en speciale ballen waarmee je punten verzamelt en vijanden aanvalt. Speel tactisch en waan je een weg door de verschillende levels.

Peglin Early Access Release Trailer

Peglin is vanaf april 2023 in de Google Play Store te vinden en wordt vaak geüpdatet. Goed om te weten: met de gratis game krijg je tot een derde toegang in het spel. Vind je het wat? Dan betaal je 7,99 voor de hele game. Veel plezier!

Peglin - A Pachinko Roguelike

Red Nexus Games

Gratis via Google Play

5. Hallo

Met Hallo leer je taal met de hulp van kunstmatige intelligentie. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Duolingo, leer je bij Hallo met persoonlijke leraren. Dit zijn AI-bots met wie jij aan de slag gaat om je gewenste taal bij te spijkeren.

Hallo - Learn languages anytime, anywhere

De lessen zijn gecategoriseerd in verschillende thema’s, onderwerpen en moeilijkheden en je leert schrijven, luisteren en spreken. Na het voltooien van een les krijg je feedback op hoe je hebt gepresteerd. Held og lykke med at studere!

Hallo - Taal leren

Hallo

Gratis via Google Play

Meer Android-apps en -games:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu