De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Deze 4 Android-apps en games mag je niet missen (editie #24 2022)

Michel van 't Klaphek
19 juni 2022, 16:02
2 min leestijd
Deze 4 Android-apps en games mag je niet missen (editie #24 2022)

Vergaderen zonder moe te worden en je eigen stad bouwen. Dat en meer in dit wekelijkse overzicht van de beste Android-apps en games.

Lees verder na de advertentie.

1. Feeting

Al wandelend vergaderen; dat is Fleeting in een notendop. Deze nieuwe app wil ervoor zorgen dat je niet langer achter een bureau vergadert, maar in de frisse buitenlucht. Het enige dat je nodig hebt is een telefoon en oordopjes. Collega’s nodig je uit met een persoonlijke link.

Feeting Promo

Vervolgens kan de vergadering beginnen. Omdat je tijdens het wandelen je omgeving in de gaten moet houden, draait Fleeting om audio; beeldbellen is niet mogelijk. Verder kan de app automatisch uittypen wat er tijdens de vergadering is gezegd en eventuele actiepunten vastleggen. Helaas werken deze functies vooralsnog alleen in het Engels.

Feeting

Talent Maps AG

Gratis via Google Play
Helaas, we konden deze app niet ophalen van Google Play

2. Paragon Pioneers

Ben je gek op games als Cities: Skylines? Probeer dan Paragon Pioneers eens. In deze game ben je bezig met het bouwen van een rijk. Niet alleen moet je de stad opbouwen en draaiende houden, je moet ook luisteren naar de behoeftes van het volk. Zodra zij beginnen te klagen, gaat jouw troon immers wankelen.

Paragon Pioneers Trailer

Paragon Pioneers heeft een simpele retrovormgeving, maar daarachter schuilt een bijzonder complexe game. Je bent in de praktijk bezig met het ontdekken van nieuw gebied, je stad onderhouden en burgers tevreden houden. Ook moet je je bemoeien met transportketens en ervoor zorgen dat de logistiek niet knelt. Paragon Pioneers kost een paar euro, maar valt je gelukkig niet lastig met advertenties.

Paragon Pioneers

Tobias Tenbusch

€ 4,09 via Google Play

3. Flomo Notes

Aan notities-app is geen gebrek, maar toch is Flomo Notes de moeite van het bespreken waard. Dat komt vooral door de doeltreffendheid van de app. Zodra je Flomo Notes opstart zie je namelijk één tekst: “What’s on your mind?” À la Twitter nodigt de app je uit om hersenspinsels op te schrijven.

Beste Android-apps en games Flomo Notes

Zodra je klaar bent met typen, wordt de notitie automatisch opgeslagen (inclusief de datum en tijd). Flomo Notes is minimalistisch vormgegeven en van onnodige poespas is dus geen sprake. Bovendien is de app gratis en kun je je notities ook op andere apparaten bekijken, zoals je computer en/of tablet.

flomo Card Notes

flomo

Gratis via Google Play

4. Runescape

De tijd vliegt. Alweer een jaar geleden bracht ontwikkelaar Jagex de mobiele versie van het klassieke spel Runescape op de markt. Om de eerste verjaardag te vieren worden spelers beloond met allerlei cadeaus. Je krijgt bijvoorbeeld een gratis outfit en ontvangt vijf sleutels waarmee je schatkisten kunt openen.

RuneScape - Out Now on Mobile!

Ook kunnen spelers tijdelijk sneller ervaringspunten (XP) verdienen. Onderwijl is de verhaallijn van Runescape in volle gang. Momenteel kunnen spelers genieten van een tussenstukje, maar later dit jaar voegen de ontwikkelaars een geheel nieuwe verhaallijn toe.

RuneScape - Fantasy MMORPG

Jagex Games Studio

Gratis via Google Play

Ben je op zoek naar meer toffe Android-apps en games?

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu