De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Deze 4 Android-apps en games mag je niet missen (editie #25 2022)

Michel van 't Klaphek
26 juni 2022, 16:04
2 min leestijd
Deze 4 Android-apps en games mag je niet missen (editie #25 2022)

Een nieuwe Disney-game, een avontuurlijke radijs en de sociale versie van Spotify. Dit zijn de beste Android-apps en games van de week.

Lees verder na de advertentie.

1. Disney Mirrorverse

Ben je gek van Disney en liefhebber van roleplaying-games (rpg)? Dan is Disney Mirrorverse dé game voor jou. Dit spel speelt zich af in een alternatieve Disney en Pixar-werkelijkheid. Al je favoriete karakters uit de films en series zijn aanwezig, maar op een andere manier dan die je kent.

Disney Mirrorverse

De gameplay bestaat met name uit het voeren van gevechten. Hoe verder je raakt, hoe meer Disney- en Pixar-personages je vrijspeelt. De bediening gaat heel gemakkelijk en bovenal oogt het spel fantastisch. Een fors nadeel aan Disney Mirrorverse is dat de game heftig leunt op in-app-aankopen. Indien je daarmee kunt leven, is het een absolute aanrader.

Disney Mirrorverse

Kabam Games, Inc.

Gratis via Google Play

2. Dadish 3

Er is een nieuw deel van Dadish uitgekomen. In deel drie van de cultgame kruip je wederom in de huid van een radijs die op zoek is naar zijn kinderen. Ze zijn vermist en om ervoor te zorgen dat hen niets overkomt moet je ze zoeken. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want het spel heeft in totaal 50 levels.

Dadish 3 Trailer

Dadish 3 speelt als een platformer. Je bent dus bezig met springen, klauteren en het ontwijken van aanvallen. Ook is het belangrijk om slim gebruik te maken van de omgeving. Je kunt bijvoorbeeld rijden op een dolfijn. Dadish 3 is gratis, maar voor een klein bedrag (3,59 euro) koop je de advertenties af.

Dadish 3

Thomas K Young

Gratis via Google Play

3. humit

De algoritmes van grote muziekdiensten als Spotify hebben muziek heel persoonlijk gemaakt, maar humit gaat daar verandering in aanbrengen. Deze app wil muziek ontdekken en luisteren namelijk weer sociaal maken. Hoe? Door een sociaal netwerk van muziekliefhebbers op te tuigen.

humit 2.0 - the social music app

Na het aanmaken van een profiel kun je andere humit-gebruikers volgen. Op die manier ontdek je nieuwe muziek, waar je anders nooit mee in aanraking zou komen. Bovendien kun je samen met anderen naar radio luisteren en tegelijkertijd met andere liefhebbers kletsen. Zie humit als een kruising van Spotify en Instagram.

humit - music made social

humit media, inc.

Gratis via Google Play
Helaas, we konden deze app niet ophalen van Google Play

4. Abandon Ship

Heb je altijd al een piraat willen zijn? Probeer dan Abandon Ship eens. In deze tactische piratengame ben jij als kapitein verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van jouw schip. Je bent niet alleen bezig met het ontdekken van nieuwe eilanden, maar ook met het veroveren van deze gebieden.

ABANDON SHIP - RELEASE TRAILER

Je komt tijdens je avonturen niet alleen andere zeevaarders tegen, maar ook allerlei mythische figuren. Denk bijvoorbeeld aan gigantische spinnen of uit de dood herrezen kapiteins. Daarover gesproken, in Abandon Ship krijg je vaak een tweede kans. Zinkt jouw schip, maar blijf jij in leven? Dan kun je vluchten via een reddingsboot en opnieuw een schip opbouwen.

Abandon Ship

PID Games

Gratis via Google Play

Check ook de eerdere edities van beste Android-apps van de week:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu