De 5 beste Android-apps en -games van de week (#25 2023)

Tim Ligterink
18 juni 2023, 16:03
3 min leestijd
De 5 beste Android-apps en -games van de week (#25 2023)

Zoek razendsnel bestanden op je smartphone, vecht met zombies en check of alles waterpas staat. Dat en meer vind je in deze editie van de beste Android-apps en -games van de week.

Lees verder na de advertentie.

1. Pixel Search

Android is van Google. Daarom is het gebruiken van een Google Pixel-smartphone vaak voordelig als je graag de nieuwste softwarefuncties wil. De smartphones worden direct geüpdatet en bieden veel handige opties, waaronder de slimme zoekbalk. Daarmee zoek je namelijk niet alleen op het internet, maar ook tussen bestanden op je smartphone en in apps.

pixel search

Android-smartphones van andere fabrikanten hebben niet allemaal deze handige functie. Daarvoor is de Pixel Search-app een handige uitkomst. Deze app imiteert namelijk de Pixel-zoekbalk, waardoor je ook op je niet-Pixel-telefoon makkelijker bestanden of informatie vindt op je smartphone.

Pixel Search

Rushikesh Kamewar

Gratis via Google Play

2. Undawn

Undawn is een verhalende survivalgame die zich afspeelt in een post-apocalyptische wereld. Jouw doel is om te overleven, verzamelen en ontdekken. Al vechtend waan je je een weg door de met zombies bezeten wereld en speel je de vele game-modi.

undawn

Het spel is van de makers van PUBG Mobile: een bekende mobiele open wereld game waarbij je als laatste over wil blijven. Undawn oogt daarom ook erg als PUBG en heeft indrukwekkende graphics, zeker voor op mobiele hardware.

Ook leuk: er zit een uitgebreid menu in de game om je eigen karakter te ontwikkelen en door middel van de selfiecamera stuur je zijn of haar gezicht aan.

Undawn

Level Infinite

Gratis via Google Play

3. ANWB Onderweg & Wegenwacht

Ben jij lid bij de ANWB en ga je binnenkort op reis met de auto? Check dan eens de ANWB Onderweg & Wegenwacht-app. Daarin zijn twee nieuwe functies toegevoegd waarmee jouw reis niet alleen goedkoper, maar ook overzichtelijker wordt.

Met de eerste weet je bij ieder tankstation in Europa de prijzen van (specifieke) brandstoffen, zodat je wat geld kunt besparen.

anwb app

De tweede toevoeging is de mogelijkheid om tolwegen op te nemen in je routeplanning. Daarmee bereken je ook meteen de kosten die je aan tol moet betalen en kun je hier beter op anticiperen. De nieuwe functies zijn verwerkt in de ANWB Onderweg & Wegenwacht-app die je vindt in de Google Play Store.

ANWB Onderweg & Wegenwacht

ANWB

Gratis via Google Play

4. Pokémon TCG

Pokémon-fans opgelet, want sinds kort is de Pokémon Trading Card Game Live-app gelanceerd. De game was al eerder in bèta te gebruiken, maar nu kun je officieel met je favoriete kaartspel op je smartphone aan de slag. Stel decks samen, ga gevechten aan met vrienden en haal dagelijkse challenges.

[EN-US] Pokémon TCG Live Launch Trailer

Ook is er een nieuwe digitale uitbreiding beschikbaar: Scarlet & Violet – Paldea Evolved. Hierbij krijg je toegang tot meer generaties Pokémon en kun je kristallen inwisselen voor meer exclusieve items. Benieuwd? Download dan de app via de knop hieronder.

Pokémon TCG Live

The Pokémon Company International

Gratis via Google Play

5. Positional

Je smartphone zit vol met sensoren die verschillende dingen voor je uitrekenen. Zo bepaalt de gps je locatie en de gyroscoop checkt welke bewegingen je smartphone maakt. Positional is een smartphone-app die metingen van deze sensoren en digitale data met elkaar combineert, om jou de meeste informatie te geven over waar je bent.

positional

Zo weet je precies hoe laat het is, waar de zon en maan staan, welke richting je inkijkt en bekijk je op de kaart waar je bent, sla je punten op waar je bent geweest en gebruik je je smartphone als waterpas. Positional is dus niet enkel een kompas-app, maar haalt het meest uit de sensoren in je smartphone.

Positional: Your Location Info

Hamza Rizwan

Gratis via Google Play

Meer Android-apps en -games:

Bronnen afbeeldingen: ANWB, Hamza Rizwan
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu