De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Deze 4 Android-apps en games mag je niet missen (editie #29 2022)

Michel van 't Klaphek
24 juli 2022, 16:02
2 min leestijd
Deze 4 Android-apps en games mag je niet missen (editie #29 2022)

Test of jij een meesterstrateeg bent en een nieuwe Amazon Prime Video-app. Dat en meer in dit overzicht van de beste Android-apps en games.

Lees verder na de advertentie.

1. Into the Breach

Ben je dol op strategiegames als Advance Wars en X-Com? Dan moet je Into the Breach echt eens proberen. In deze Netflix-game probeer je de mensheid te redden door kwaadaardige buitenaardse wezens te verslaan. Dat doe je door je troepen op een tactische manier over het slagveld te verdelen en de vijand strategisch aan te vallen.

Into the Breach | Official Game Trailer | Netflix

Het speelveld van Into the Breach bestaat uit blokken. Jij en je tegenstander maken om de beurt een zet. Het is hierbij van belang dat je tegenaanvallen afslaat, want op die manier behoud jij je mechs (robots), vliegtuigen en cruciale infrastructuur. Into the Breach is alleen beschikbaar voor Netflix-abonnees.

Into the Breach

Netflix, Inc.

Gratis via Google Play

2. Amazon Prime Video

Streamingdienst Amazon Prime Video heeft een grote update gekregen. In de nieuwe app-versie gaat de interface compleet op de schop, waardoor de dienst overzichtelijker en moderner oogt. Deze update was ook wel nodig, want de Prime Video-app zag er altijd een stuk ouderwetser uit dan Netflix, HBO Max en Disney Plus.

Prime Video Experience

In de nieuwe versie staat het menu, met daarin de zes onderdelen, aan de zijkant in plaats van bovenin. Van hieruit kun je makkelijk zoeken naar titels, teruggaan naar het homescherm of naar ‘Mijn spullen’ navigeren. Hier vind je je kijklijst en het aankoopoverzicht. De nieuwe Amazon Prime Video-app rolt de komende weken voor alle gebruikers uit.

Amazon Prime Video

Amazon Mobile LLC

Gratis via Google Play

3. World War Armies: WW2

Nog een strategiegame in dit overzicht van de beste Android-apps en games, maar wel van heel andere orde. World War Armies: WW2 is een zogeheten realtime strategiegame: je hoeft dus niet op je beurt te wachten om een aanval uit te voeren. Je neemt het in de game op tegen een andere speler via multiplayer.

World War Armies - Official Cinematic Trailer

Vervolgens maken jullie beiden een leger en kruisen jullie (op een gegeven moment) de degens. Wanneer dit gebeurt, is afhankelijk van de tactiek die jij of je tegenstander kiest. Win je een veldslag, dan ontvang je allerlei upgrades als beloning. World War Armies: WW2 is gratis, maar bevat wel in-app aankopen.

World War Armies: WW2 PvP RTS

Hypemasters, Inc.

Gratis via Google Play

4. Linktree

Je bent de uitdrukking “Link in bio” vast weleens tegengekomen tijdens het scrollen op social media. Veel artiesten, beroemdheden en kunstenaars gebruiken deze link op hun profielpagina om geïnteresseerden bijvoorbeeld naar hun website of meest recente singel te loodsen. Velen gebruiken hiervoor een Linktree.

Met deze dienst kan je heel gemakkelijk een eigen, unieke website registreren en hier vervolgens eigen linkjes onder hangen. Deze verwijzen bijvoorbeeld naar je social media-profielen of webshop. Linktree bracht afgelopen week een eigen Android-app uit. Hiermee kun je heel simpel je profiel beheren en bijvoorbeeld oude verwijzingen weghalen en nieuwe links invoegen.

Linktree: Link in bio creator

Linktree

Gratis via Google Play

Meer toffe Android-apps en games:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu