De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 4 beste Android-apps en -games van de week (#34 2023)

Tim Ligterink
20 augustus 2023, 16:04
2 min leestijd
De 4 beste Android-apps en -games van de week (#34 2023)

Haal meer functionaliteit uit je smartphone en bescherm een land vol katten. Dat en meer lees je in deze editie van de beste Android-apps en -games van de week.

Lees verder na de advertentie.

1. Touch the Notch

De notch. Zo heet de uitsnede in het scherm van je smartphone waar de selfiecamera in is verwerkt. Toen de eerste notches verschenen, waren velen er fel op tegen. Hij zit in de weg bij video’s kijken en kan soms te opvallend zijn. Toch hoeft de notch niet nutteloos te zijn.

notiguy3

Met de app Touch the Notch maak je van de camera-uitsnede in je scherm een slimme knop voor snelkoppelingen. Denk daarbij aan het snel openen van de camera-app als je ‘m ingedrukt houdt, of het doorspoelen van een nummer op Spotify.

Er zijn tal van mogelijkheden, maar let op. Touch the Notch is in eerste instantie gratis, maar je zult snel een klein bedrag moeten betalen. Bekijk voor jezelf of dat het waard is.

Touch The Notch

Dubiaz

Gratis via Google Play

2. Words Collide

Wordfeud, Words With Friends en Wordle: het is maar een greep uit de velen woorden-puzzel-apps die in de Play Store te vinden zijn. Niet gek, want deze apps worden massaal gespeeld. Words Collide is ook zo’n app en is in een paar maanden tijd al meer dan 100.000 keer gedownload.

Words Collide Release Trailer

Wat is het doel van het spel? Maak woorden met de letters die je worden toegediend. Maak je één lang woord, dan verdien je veel punten, maar door meerdere woorden met een set letters te maken, stijgt je score nog meer. Je kunt zelfs samen met vrienden proberen woorden te zoeken. Download de app en probeer het Z-E-L-F.

Words Collide

Lamington Games Pty Ltd

Gratis via Google Play

3. StandBy

Bij Android Planet zijn we natuurlijk tevreden gebruikers van Android-smartphones. Toch kunnen we het niet helpen om soms ietwat jaloers naar softwarefuncties van Apple te kijken. De standby-functie bijvoorbeeld voor het always on-display, waarmee je jouw smartphone omtovert tot slimme wekker.

iOS 17 StandBy for Your Android Phone, Tablet and TV.

Gelukkig heeft een app-ontwikkelaar deze app nagemaakt voor Android. Nu zie je ook op je Android-telefoon de tijd, een fotolijst of agenda in stijl. Het enige wat je nog nodig hebt, is een houder voor je telefoon. Veel plezier!

StandBy iOS: Always On Display

MAA FOR APPS

Gratis via Google Play

4. Super Cat Tales: PAWS

Houd jij van katten, arcadespelletjes en een retro vormgeving? Check dan Super Cat Tales: PAWS. In deze mobiele game speel je als een team van katten dat op missie is hun land te beschermen.

Super Cat Tales: PAWS - Preview Trailer

In de game doorloop je verschillende levels, versla je tegenstanders en ontwijk je obstakels. Daarnaast zijn er nog een hoop verschillende minigames, pas je je kat aan naar jouw voorkeur en vinden er dagelijkse evenementen plaats. Wees geen kat met fluwelen pootjes en ga op avontuur!

Super Cat Tales: PAWS

NEUTRONIZED

Gratis via Google Play

Meer Android-apps en -games:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu