De 5 beste Android-apps en -games van de week (#39 2023)

Tim Ligterink
24 september 2023, 16:02
3 min leestijd
De 5 beste Android-apps en -games van de week (#39 2023)

Tel je stappen, los puzzels op of ga het gevecht aan met een tank. Dat en meer lees je in deze editie van de beste Android-apps en -games van de week.

Lees verder na de advertentie.

1. Club Pathé

Ben jij een filmfanaat? Dan kijk je vast en zeker weleens een film bij of via Pathé. Voorheen kon je je gratis aanmelden bij Pathé All Stars. Door je hierbij aan te sluiten krijg je toegang tot vouchers, spaar voor korting en is de vierde film waar je heen gaat zelfs gratis.

club pathe

Nu is All Stars omgedoopt tot Club Pathé en in de basis blijft het concept hetzelfde. Met de app spaar je voor punten die je kunt inzetten voor gratis snacks of drankjes, vouchers en prijsvragen. Ga jij vaker naar de film? Dan is het downloaden van Club Pathé een aanrader.

Club Pathé

Pathé Theatres BV

Gratis via Google Play

2. War Thunder Mobile

War Thunder is voor gamers geen onbekende titel. Deze game is altijd gratis te spelen geweest op de pc en console. Sinds kort is de app ook beschikbaar voor smartphones en tablets. Zo waan je je ineens in een oorlogsgebied vol tanks, gevechtsvliegtuigen en marineschepen.

war thunder mobile

De game gebruikt modellen van militaire voertuigen die echt in oorlogen zijn gebruikt. Daarnaast kies je zelf welke type munitie je gebruikt, of je in de aanval of verdediging gaat en met wie je speelt. Tot slot ziet het spel er ook nog eens grafisch tof uit voor een mobiele game. Succes soldaat!

War Thunder Mobile

Gaijin Distribution KFT

Gratis via Google Play

3. Fitbit

Fitbit-gebruikers opgelet: de Fitbit-app is bijgewerkt! Dat is de applicatie waarmee je je Fitbit-smartwatch koppelt aan je smartphone en waarin je alle verzamelde gezondheidsdata vindt. Zo zie je je laatste work-outs, hoeveel stappen je zet en hoe je geslapen hebt.

Meet the New Fitbit App

Fitbit is in 2021 overgenomen door Google. Het is daarom geen toeval dat de Fitbit-app nu is vormgegeven in de Material You-stijl van Android 12 en nieuwer. Maar geen stress, want je ziet natuurlijk nog steeds alle belangrijke informatie in de app.

Fitbit

Fitbit LLC

Gratis via Google Play

4. circloO

Heb je even wat ontspanning nodig? Weg van felle kleuren en meldingen, maar toch zin in wat uitdaging? Dan biedt circloO een leuke oplossing. In deze app van Nederlandse bodem is het jouw doel om puzzels te halen door middel van verschillende attributen in een cirkel.

circloO Preview

Een tof element is dat je daarbij gebruikmaakt van natuurkunde. Om duidelijker te zijn: zwaartekracht en momentum. Ook de attributen in de cirkel werken met deze wetten van natuurkunde, wat het soms lastig maakt om een level te halen. Kijk maar eens of het je lukt!

circloO - Physics Puzzel

Florian van Strien

Gratis via Google Play

5. Cow Evolution

‘En als je dan twee koeien samenvoegt, ontstaat er een grotere of eentje met twee koppen of heel lange benen!’. Zo ging het er waarschijnlijk aan toe bij de pitch voor Cow Evolution. Deze mobiele game heeft een absurd concept, maar het spel zelf is erg intuïtief.

Cow Evolution: Idle Merge Game

Door twee koeien te combineren, speel je een andere vrij. Met twee van die nieuwe ontgrendel je weer een ander. En zo ga je door totdat je zelfs buitenaardse koeien hebt. Niet helemaal duidelijk? Check de game dan via de knop hieronder.

Cow Evolution: Het Koe-spel

Tapps Games

Gratis via Google Play

Meer Android-apps en -games:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu