De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

De 4 beste Android-apps en -games van de week (#52 2023)

Tim Ligterink
24 december 2023, 16:01
2 min leestijd
De 4 beste Android-apps en -games van de week (#52 2023)

Stream al je favoriete films en series vanaf één app, achterhaal wie er aan het saboteren is en help een verdwaalde robot zijn huis te vinden. Dat en meer lees je in deze editie van de beste Android-apps en -games van de week.

Lees verder na de advertentie.

1. KPN TV+

KPN ontwikkelt een nieuwe TV+-app als vervanger voor de KPN TV-app. Hierin kun je – naast online televisie kijken – als KPN-klant al je streamingdiensten samenvoegen. Zo houd je in één app bij welke films en series je hebt gezien en bij welke dienst deze titels te vinden zijn.

KPN TV+. Ontdek de nieuwe manier van tv kijken.

Ook de zoekfunctie is verbeterd, wat betekent dat je makkelijker afleveringen van tv-programma’s terugvindt. Daarnaast kunnen tot acht bewoners van je huis een eigen profiel aanmaken met een eigen kijklijst en persoonlijke aanbevelingen. Veel streamplezier!

KPN TV

KPN

Gratis via Google Play

2. Wie is de Mol?

Molloten opgelet: Wie is de Mol? begint binnenkort weer en natuurlijk doe je thuis mee met de zoektocht naar degene die het spel saboteert. Goed nieuws, want de Wie is de Mol?-app – waarmee je zelf punten inzet op de vermeende mol – is dit jaar vernieuwd.

Download de vernieuwde app! | Wie is de mol? seizoen 24

Vooral het ontwerp van de app is op de schop gegaan en het systeem waarmee je punten uitdeelt aan de kandidaten bevat nu een handige slider. Met de ‘Gelijk verdelen’-knop spreid je jouw punten over iedere deelnemer. Je kunt via de app ook meedoen aan polls tijdens de uitzendingen en je verdenkingen delen met andere Molloten! Veel kijk- en speelplezier!

Wie is de Mol?

AVROTROS

Gratis via Google Play

3. Mekorama

In Mekorama, een game die al enige tijd beschikbaar is voor Android, help je een verdwaalde robot naar huis door uitdagende diorama’s. Maar pas op, want grote machines en vijanden maken het je moeilijk. De levels van de game zijn vormgegeven in een minimalistische blokkenstijl, met ieder een eigen uitdaging.

Mekorama Trailer

Daarnaast kunt je zelf levels ontwerpen met de Diorama-maker, waarbij je gebruik maakt van bouwmaterialen die jij tijdens het spel tegenkomt. Weet jij het robotje door de levels heen te helpen? Denk goed na en puzzel je een weg door Mekorama.

Mekorama

Martin Magni

Gratis via Google Play

4. Jeugdjournaal

De kans is groot dat jij je smartphone gebruikt om het laatste nieuws lezen, bijvoorbeeld via het Google Nieuws-overzicht of de NOS-app. Met de Jeugdjournaal-app zijn ook je kinderen op de hoogte van het laatste nieuws, in een taal die hen aanspreekt.

jeugdjournaal

De app is nu voorzien van interactieve elementen, zoals stellingen, quizvragen en nieuwsvideo’s. Zo ontdekken de jongste al swipend wat er speelt in de wereld. Wees niet bang dat het zo verslavend wordt als Instagram of TikTok, want de app voorkomt dat kinderen te lang achter elkaar door de app scrollen.

Jeugdjournaal

NOS

Gratis via Google Play

Meer Android-apps en -games:

Bronnen afbeeldingen: AVROTROS, NOS
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu