Beste Android apps in Google Play van week 21 – 2014

Redactie
25 mei 2014, 16:26
5 min leestijd
Beste Android apps in Google Play van week 21 – 2014
Beste android apps

AndroidPlanet kiest iedere week de nieuwste, meeste interessante en beste Android apps en -games voor je uit en zet ze in een handige lijst. Dus: elke week de beste apps!

Deze week met de uitstekende app Peek, die notificaties op een zeer ingenieuze wijze toont, en de Snapchat-concurrent Taptalk en megaverslavende game Make It Rain.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk ook onze top 100 Android Apps, de beste Nederlandse Android Apps  en het  het archief voor meer  Android apps en games.

1. NU.nl

nunl

NU.nl, één van de meest populaire Android-apps in Google Play, heeft maandag een update gekregen die eindelijk de ingebouwde videospeler van Android gebruikt, waardoor video`s bij artikelen altijd goed worden getoond – op welk toestel of welke schermgrootte dan ook.
Daarnaast introduceert NU.nl een nieuw project: NUGroningen, de eerste regionale sectie binnen de grootste nieuwswebsite van Nederland. En dat is gedurfd, want het lijkt dat NU.nl langzaam ook regionaal nieuws aan zijn gebruikers wil gaan bieden. NUGroningen werkt via de locatiebepaling van je smartphone of tablet, waardoor alleen Groningers – of degenen die daar in de buurt wonen – de sectie te zijn krijgen. Handig! Lees meer over de NU.nl update en check screenshots.

Download: NU.nl (gratis)

2. Google+

Google+ update

De Google+ Android-app is volledig vernieuwd, waarmee Googles sociale netwerk als eerste het `nieuwe` design van Android krijgt. De afgelopen periode zijn er veel designs uitgelekt waaruit blijkt dat Google Android flink wil gaan redesignen, en de nieuwe Google+ app is hier een uistekend voorbeeld van.
Het uitschuivende hamburger-menu en de grijze kleuren zijn verdwenen, een een compleet nieuw en kleurrijk design (inclusief rode actiebalk) zijn voortaan het hart van de Android-app van Google+. Bekijk screenshots van de nieuwe Google+ app.

Download: Google+ (gratis)

3. Peek

peek

Met de Peek Android-app is het mogelijk om notificaties op het lockscreen te tonen op het moment dat jij de smartphone oppakt. Peek vervangt tevens je huidige lockscreen met een prachtig design: een combinatie van het huidige lockscreen en prachtig vormgegeven iconen die meldingen laten zien. Vervolgens kun je heel intuïtief met swipe-bewegingen de app besturen.
Peek is `afgekeken` van Paranoid Android, een populaire alternatieve Android-versie waar onder andere Francisco Franco zijn steentje aan bijdraagt. Deze notificatiefunctie is vanaf nu ook los in Google Play te downloaden. Lees meer over de Peek Android-app en check screenshots.

Download: Peek (2,99 euro)

4. Taptalk

taptalk.jpg

Taptalk is sinds kort beschikbaar voor Android. De chat-app is een geduchte en zeer fijne concurrent voor het immens populaire Snapchat – lees ook ons uitgebreide artikel over Snapchat Android. Taptalk laat je snel foto`s en video`s sturen naar contactpersonen, die na een tijd weer verdwijnen. Maar er is een speciale feature binnen Taptalk: de locatiegegevens worden met degene gedeeld waar je content naar stuurt.
Daarnaast is ook de interface enorm intuitief: je drukt op een foto van een contactpersoon en je hebt direct de mogelijkheid om een foto te versturen. Houd je de vinger langer op een contactpersoon, dan kun je direct een video versturen. Lees meer over en bekijk screenshots van Taptalk.

Download: Taptalk (gratis)

5. Make It Rain

makeitrain

De nieuwe hit in Google Play is Make It Rain. Na Flappy Bird hebben we eindelijk weer een game die eigenlijk net zo verslavend is als de vogeltjes-game. En dat is te zien aan de omzet, want de ontwikkelaar verdient elke dag 50.000 dollar aan de game. Dat is net zo veel als de maker van Flappy Bird toen de game op zijn hoogtepunt was.
In de Make It Rain Android-game is het de bedoeling om zo veel mogelijk geld te verdienen. Hoe? Door speciale upgrades aan te schaffen die je sneller geld laten verdienen, maar vooral door te swipen. Heel veel te swipen. De uitdrukking `make it rain` is namelijk afkomstig van rappers die een stapel geld pakken en gaan vegen, waardoor alle biljetten door de lucht dwarrelen. Lees meer over en bekijk screenshots van de Make It Rain Android-game.

Download: Make it Rain (gratis)

6. Gmail

Gmail Android-update

De Gmail-app is van een fijne update voorzien die een aantal verbeteringen doorvoert in de interface, bijvoorbeeld bij de animatie die wordt getoond als je de pagina omlaag trekt om deze te verversen. De instellingen, help- en feedbackknop bevinden zich nu in het hamburgermenu dat je uitklapt middels een druk op de knop linksboven in de app. Vanuit datzelfde menu heb je ook sneller toegang tot al je gekoppelde Gmail-accounts.
Geinig is verder de toevoeging van vrolijke plaatjes bij een lege prullenbak, spam- of e-mailmap. Vanaf versie 4.8 van de Gmail-app kun je daarnaast direct e-mailbijlagen printen of downloaden naar je Drive-map. Voor het toevoegen van meerdere bijlagen moet je minimaal over Android 4.3 beschikken, terwijl voor het printen van e-mails en attachments Android 4.4 of hoger is vereist. Lees meer over de Gmail Android-update en bekijk screenshots.

Download: Gmail (gratis)

7. Tappy Chicken

tappychicken

Tappy Chicken is een geinige Flappy Bird-kloon die geheel met Unreal Engine 4 is ontwikkeld. En het beste? De game is gemaakt door één man, in één week tijd en zonder enige technische kennis. Tappy Chicken laat de flexibiliteit van de Unreal Engine 4 zien, waarmee velen zonder al te veel moeite een eigen game kunnen maken. dat, en een Flappy Bird-kloon is natuurlijk weinig werk.
Tappy Chicken wil niet écht het Flappy Bird-succes evenaren. De ontwikkelaar – die in het dagelijks leven een grafisch artiest is – probeert op een ludieke wijze te laten zien hoe gemakkelijk de Unreal Engine 4 is en dat, indien gewenst, de game gemakkelijk naar de pc of consoles kan worden omgezet. Eén van de krachten van Unreal Engine 4, dat mogelijk mobiele games voor altijd gaat veranderen. Er is namelijk geen regel code meer nodig om te kunnen ontwikkelen. Lees meer over Tappy Chicken en bekijk screenshots van de game.

Download: Tappy Chicken (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu