Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

De beste Android apps in de Google Play Store van week 17 – 2013

Redactie
27 april 2013, 14:04
4 min leestijd
De beste Android apps in de Google Play Store van week 17 – 2013

Android Planet kiest elke week de nieuwste, flink geüpdate en beste Android apps en -games voor je uit en zet ze in een handig rijtje. Deze week onder andere de nieuwe games Iron Man 3, Cut the Rope: Time Travel HD en House of the Dead Overkill: LR, maar ook aandacht voor het officieel uitgebrachte Swype en de nieuwe offlinemodus van Twitter-app Falcon Pro.

Lees verder na de advertentie.

1. Google Play Store

Google heeft recentelijk zijn compleet vernieuwde versie van de Google Play Store uitgerold. Helaas is de nieuwe interface nog niet voor alle Androidgebruikers beschikbaar en daarom is er een APK-bestand te downloaden waarmee je handmatig de nieuwe Google Play Store kunt installeren. Hoe je een APK-bestand kunt installeren, lees je in onze uitleg. De nieuwe Google Play Store biedt een kleurrijke en overzichtelijke interface en is met name voor de grote schermen van tablets geoptimaliseerd.

Download: Google Play Store (gratis)

2. Falcon Pro

De Twitter-app Falcon Pro wordt door velen geprezen. Sommigen noemen het zelfs de beste Twitter-app voor Android. De uitgebreide en intuïtief vormgegeven app is na de laatste update ook voorzien van een compleet nieuwe offlinemodus. De app laadt alle tweets, foto’s en video’s op de achtergrond in en daarom kun je, zelfs als je tijdelijk offline bent, alle tweets lezen die zijn geplaatst voordat de verbinding werd verbroken. Deze optie is overigens ook uit te schakelen, want het kan ietwat meer batterijleven verbruiken.

Download: Falcon Pro (€ 1,49)3. Swype

Het leek jaren te duren voordat Swype ooit eens in de Google Play Store beschikbaar kwam, maar deze week is de app dan eindenlijk te downloaden. Swype is een invoermethode om snel teksten te kunnen typen. Je veegt daarbij met de vingers over de letters, zonder het scherm los te laten. Op die manier kun je veel sneller typen dan normaal. Je kunt eerst een trial-versie downloaden om Swype uit te proberen alvorens je de app aanschaft. Lees ook ons artikel over Swype.

Download: Swype (€ 0,76)4. Ebay

De populaire verkoopwebsite Ebay heeft zijn officiële app geüpdatet met een aantal handige nieuwe functies. Zo kun je voortaan sneller zoeken met aanverwante zoekopdrachten, een spellingscontrole en zoeken via andere landen waar Ebay actief is. Daarnaast worden grote afbeeldingen zijdelings aan de aangeboden items weergegeven en kun je een notitie bij je aankoop toevoegen. Ook enkele snelheidsverbeteringen zijn doorgevoerd waardoor de app sneller aanvoelt en fijner werkt.

Download: Ebay (gratis)5. InNote

InNote is een simpele notitie-app voor Android met een mooie interface en een simpele besturing. Alle notities zijn met de vinger in te voeren: je schrijft dus eerder iets op dan dat je een woord typt. Dit maakt InNote meer persoonlijk en voor Androidgebruikers met grote schermen ook meer geschikt. Je krijgt de beschikking over een set aan opties waarmee je notities kunt schrijven en bewerken en het is mogelijk om alle notities in categorieën onder te verdelen. Het delen van notities is ook erg gemakkelijk: je kunt zelf samengestelde notitieboekjes in .PDF-formaat opslaan of via e-mail delen.

Download: InNote (gratis)6. Cut the Rope: Time Travel

Het nieuwe deel van de populaire game Cut the Rope is in de Google Play Store te downloaden. De app biedt een compleet nieuw avontuur vol actie die op de natuurkundige wetten is gebaseerd. Je speelt met twee schattige maar erg hongerige monsters die heel graag snoepjes eten. Aan jou de taak om die te pakken. Cut the Rope: Time Travel vormt zich rondom puzzels die je met behulp van het knippen van touwtjes moet oplossen. De HD-versie heeft een prijskaartje van 72 eurocent.

Download: Cut the Rope: Time Travel (gratis)7. Iron Man 3

Het gratis en officiële spel van Iron Man 3 is vanaf deze week in de Google Play Store te downloaden. In de game vlieg je door verschillende omgevingen en moet je obstakels ontwijken en vijanden vermoorden met laserstralen en andere technische vernuftigheden. Omdat de game van het freemium-model gebruikmaakt, moeten spelers wel een tijd wachten als ze af zijn. Het pak van Iron Man moet dan zogenaamd ‘gerepareerd’ worden. Door te betalen kun je de timer verwijderen, maar je kunt ook gewoon wat seconden of minuten wachten alvorens je aan een nieuwe missie begint.

Download: Iron Man 3 (gratis)8. House of the Dead Overkill: The Lost Reels

In SEGA’s nieuwe mobiele game House of the Dead Overkill: The Lost Reels moet je knallen. Heel veel knallen. De vingertoppen zijn je wapens en je knalt zombies op een zo’n bloederig mogelijke manier af. Het is mogelijk om de game in story mode (met een verhaal) en survival mode (houd het zo lang mogelijk vol) te spelen, en overleven is de grootste uitdaging van het spel. Want van veel schieten komt eveneens veel herladen. En laat dan net precies die ene zombie steeds sneller op je af komen rennen.

Download: House of the Dead Overkill: The Lost Reels (€ 4,63)Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu