De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Beste Android apps in Play Store van week 1 – 2014

Redactie
5 januari 2014, 16:02
4 min leestijd
Beste Android apps in Play Store van week 1 – 2014
Google Play Store aanbiedingen

AndroidPlanet kiest iedere week de nieuwste, meeste interessante en beste Android apps en -games voor je uit en zet ze in een handige lijst. Dus: elke week de beste apps!

Deze week met veel toffe nieuwe apps, waaronder gave games als het legendarische DOOM, de wietkweek-app Ganja Farmer, slimme detective-game Detective Grimoire en het nieuwe spel van de ontwikkelaars van Candy Crush Saga.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk ook onze top 100 Android Apps, de beste Nederlandse Android Apps  en het  het archief voor meer  Android apps en games.

1. Hangouts Widget

hangouts-widget

Hangouts is dé online berichtendienst van Google. Enkele maanden geleden was de naam nog Google Talk, maar deze dienst is geheel in Hangouts geïntegreerd. Naast online berichten, emoji`s, foto`s, video`s, je locatie en zelfs bewegende GIF-bestanden ondersteunt de app ook sms`jes.
En toch heeft zo`n uitgebreide app geen officiële widget van Google, waarmee je Hangouts snel en gemakkelijk kunt bereiken. Denk bijvoorbeeld aan een widget voor het homescreen of zelfs het lockscreen. Lees meer over de handige Hangouts Widget en bekijk screenshots.

Download: Hangouts Widget (gratis)

2. DOOM

doom

De DOOM Android-versie van de originele game is in Google Play te downloaden. Er is al een enkele port van de game voor Googles mobiele besturingssysteem te downloaden, maar Original DOOM wil ter ere van de twintigste verjaardag van DOOM de originele game gratis naar Android brengen.
“Waarom zou je andere versies downloaden als je de echte, originele gameplay kunt krijgen“, vraagt de ontwikkelaar zich af. “Je kunt nu de echte DOOM-ervaring krijgen en vechten tegen alle demonen van de hel – net zoals je vroeg deed!“ Lees meer over DOOM voor Android.

Download: Original DOOM (gratis)

3. Ganja Farmer

Ganja Farmer Android

In Ganja Farmer kruip je in de huid van een relaxte wietteler die diverse geestverruimende gewassen teelt, om zo aan zijn inkomen te komen. Je hebt drie akkers tot je beschikking om een gewas naar keuze te planten. Daarna begint het grote wachten, aangezien het minstens een minuut duurt voordat de plantjes klaar zijn om geoogst te worden. Eens in de zoveel tijd komen klanten langs om je producten te kopen. Voor elke verkoop ontvang je vervolgens geld en ervaringspunten. Daarmee speel je nieuwe soorten wiet vrij, alsmede een oven voor het maken van spacecakes. Lees meer over Ganja Farmer.

Download: Ganja Farmer (gratis)

4. Carbon

carbon

De populaire Twitter-app Carbon, die wordt gekenmerkt door zijn zwarte desgin, heeft een grote update gehad die met versie 2.0 een geheel nieuw design brengt. De Carbon update vernieuwt bijna alle aspecten van de app, van de timeline tot het overzicht van een profiel. Hetgeen dat wordt behouden, is de zwarte minimalistische benadering van Carbon.
Carbon is zwart, grijs en soms wit. Dat kan even wennen zijn, maar het is wel één van de meest ingenieuze Twitter-apps van het moment. Ook het nieuwe profiel-overzicht, dat opvallend rijk is met kleur, is ook een schot in de roos. Lees meer over de Carbon update en bekijk screenshots van de nieuwe interface.

Download: Carbon (gratis)

5. Farm Heroes Saga

FarmHeroesSagaAndroid

De ontwikkelaars van het megapopulaire Candy Crush Saga heeft een nieuwe game uitgebracht: Farm Heroes Saga, dat al eerder in onder andere Spanje en Canada beschikbaar was middels een langzame uitrol.
De Farm Heroes Saga Android-versie lijkt grotendeels op Candy Crush Saga, waarbij spelers drie van dezelfde objecten op één rij moeten krijgen. De drie items verdwijnen dan, waarna de gebruiker verder kan spelen. In tegenstelling tot snoepjes bij Candy Crush Saga vormt Farm Heroes Saga zich rondom gewassen, zoals aardbeien, uien en appels. Lees meer over Farm Hersoes Saga.

Download: Farm Heroes Saga (gratis)

6. Detective Grimoire

detectivegrimoire

De point-and-click-game Detective Grimoire is gefinancierd middels Kickstarter, de populaire crowdfundingwebsite, en nu eindelijk ook voor Android beschikbaar. Liefhebbers van avontuurgames gaan smullen met Detective Grimoire: het is een game die eenzelfde ervaring wil bieden als de point-and-click-games van vroeger, waarbij elke aanwijzing belangrijk is.
In deze game speel je een detective die een moord moet oplossen door aanwijzingen te vinden, verdachten op te sporen en puzzels moet oplossen. De game maakt gebruik van een toffe graphics-stijl die zowel duister als speelt oogt. Daarbij is Detective Grimoire geheel geoptimaliseerd voor gebruik met touchscreens. Bekijk een video van Detective Grimoire.

Download: Detective Grimoire (2,92 euro)

Loopr

loopr

Er zijn veel Android-apps die je op verschillende manieren laten multitasken. Eén van de laatste apps is Loopr, een simpele oplossing voor het multitasken voor Android die gebruikmaakt van het swipe-mechanisme aan de zijkant om een cirkel met actieve apps te laten zien.
Zo kunnen gebruikers met hun vinger van zowel de linker- als rechterkant van het scherm swipen om het menu te openen. Deze cirkel is doorzichtig waardoor je de achtergrond nog ziet. Maar Loopr biedt enkele hele handige extra features die de app écht een meerwaarde geven. Bekijk een video van Loopr en check screenshots!

Download: Loopr – Task Switcher (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu