De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Beste Android apps in Play Store van week 12 – 2014

Redactie
23 maart 2014, 16:01
5 min leestijd
Beste Android apps in Play Store van week 12 – 2014
Beste android apps

AndroidPlanet kiest iedere week de nieuwste, meeste interessante en beste Android apps en -games voor je uit en zet ze in een handige lijst. Dus: elke week de beste apps!

Deze week met veel toffe nieuwe apps, waaronder de Chromecast-app-winkel Cast Store, het superhandige SkipTheMenu en een Android-app die je leven zal veranderen: Link Bubble.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk ook onze top 100 Android Apps, de beste Nederlandse Android Apps  en het  het archief voor meer  Android apps en games.

1. Cast Store

Cast Store Chromecast

Niet langer hoef je via zoekmachines te zoeken welke Android-apps nu precies Chromecast ondersteunen. Met Cast Store krijg je alle applicaties in de Google Play Store te zien die samenwerken met de Google-dongel. Wie weet kom je nog leuke programma`s tegen waarvan je niet eens wist dat ze bestonden.
De lijsten in Cast Store kun je sorteren op actualiteit, naam en beoordeling door andere Android-gebruikers. In de app kun je ook gebruikmaken van de zoekfunctie, om zo binnen enkele seconden te weten of jouw favoriete app de slimme hdmi-stick reeds ondersteunt. Lees hier meer over Cast Store, of check onze uitgebreide lijst met Chromecast apps.

Download:  Cast Store for Android (gratis)

2. Horizon TV

UPC Horizon TV

Kabelaar UPC heeft vandaag Horizon TV gelanceerd voor Android. Met de app kunnen UPC-klanten vanaf hun Android-smartphone of -tablet live kijken naar 88 populaire televisiezenders. De app is gratis te downloaden, maar vereist wel UPC Internet en UPC Interactieve Digitale TV of Horizon TV. Nadat je inlogt met je UPC-account krijg je toegang tot een televisiegids en kun je direct beginnen met kijken.
De Horizon TV-app laat je daarnaast opnames inplannen, ongeacht waar je je bevindt. Om televisie te kijken moet je je echter wel binnenshuis bevinden; de functie werkt alleen via de internetverbinding van UPC. Klanten die nog geen UPC-account hebben, kunnen dit aanvragen via de website van UPC. Lees meer over en bekijk screenshots van Horizon TV.

Download: UPC Horizon TV (gratis)

3. SkipTheMenu

SkipTheMenu

De app SkipTheMenu, waarmee het mogelijk is om telefoonmenu`s te omzeilen en direct een klantenservice te bereiken, is er nu ook voor Android. De app maakt gesproken keuzemenu`s visueel, zodat je in een paar klikken de juiste afdeling te pakken hebt.
Momenteel bevat SkipTheMenu de gegevens van 35 organisaties, waaronder de grote telecomproviders, verzekeraars en banken. Nadat je de app start, kies je het gewenste bedrijf dat je wilt bereiken en vervolgens de afdeling waarnaar je op zoek bent. Zo kan het zijn dat je een klacht hebt over een bepaalde bestelling of de dienstverlening van een bedrijf; door even door te klikken in de app word je direct doorverbonden met de gewenste afdeling, zodat je tijd, kostbare belminuten en geld bespaart. Lees meer over SkipTheMenu voor Android.

Download: SkipTheMenu (gratis)

4. BroApp

broapp

BroApp is de beste digitale wingman die je als man maar kunt wensen. De app stuurt automatisch berichtjes naar jouw vriendin om haar een beetje `tevreden` te houden. Want we weten allemaal dat mannen nogal eens vergeetachtig kunnen zijn. “De app stuurt automatisch lieve berichtjes naar je vriendin zodat jij meer tijd hebt voor je vrienden en lekker met hen kan gaan hangen“, aldus de ontwikkelaar van BroApp.
BroApp maakt op een intelligente manier gebruik van verschillende aspecten van je smartphone waardoor je vrienden – als het goed is – niets doorgeeft van het gebruik van de Android-app. Gelukkig maar, want d ¡t zou pas een ruzie veroorzaken. Lees meer over en bekijk screenshots van de BroApp Android-app.

Download: BroApp (1,49 euro)

Link Bubble

Link Bubble is een voor Android ontwikkelde browser, die je als gebruiker kostbare seconden bespaart tijdens het surfen. De browser is ontworpen met de beperkingen van de huidige browsers in het achterhoofd.
Ontwikkelaar Chris Lacy ergert zich namelijk al jaren aan mobiele browsers, vooral als deze in combinatie met bekende apps gebruikt worden. Bij een desktopbrowser kun je meerdere linkjes openen in een apart tabblad, maar op een mobiel apparaat is dit stukken lastiger. Daardoor duurt het langer om bepaalde pagina`s te laden, aldus Lacy. Met Link Bubble word je direct van app naar app doorgestuurd zonder dat er een vervelende browser tussenkomt. Lees meer over en bekijk screenshots van Link Bubble.

Download: Link Bubble (gratis / €3,59)

6. Hoverchat

hoverchat

Hoverchat maakt gebruik van Hoverheads: een soort zwevende ronde avatars van jouw contacten. Degenen die de Chat Heads van de Facebook Messenger kennen – check ook onze uitgebreide Facebook Android-pagina, met handige tips -, zullen de Hoverheads erg bekend voorkomen. Geinig detail: Hoverchat lanceerde zijn zwevende ronde avatars toch net een weekje eerder dan Facebook Home, de eerste keer dat de Chat Heads van het sociale netwerk werden gepresenteerd.
Hoverchat is een sms-app die jouw huidige sms-app vervangt door een prachtig minimalistisch design dat door middel van thema`s van een andere interface kan worden voorzien. Gebruikers kunnen onder andere thema`s, lettertypes en nieuwe Hoverheads (zoals gifjes) via een in-app-aankoop aanschaffen. Lees meer over Hoverchat en bekijk screenshots van de app.

Download: Hoverchat (gratis)

7. Draw a Stickman: EPIC

stickman

In de Draw a Stickman EPIC Android-game speel je met een zelfgemaakt stokmannetje dat een episch avontuur beleeft, vol met puzzels, vijanden en ontdekkingen. Je kunt uit een assortiment van potloden kiezen om nieuwe objecten, zoals gereedschap en wapens, voor je stokmannetje te tekenen, en hem zo zijn epische quest te helpen voltooien. “Teken een regenwolk om planten te laten groeien, of teken een bijl om poorten neer te hakken. Alle aspecten van de omgeving liggen in jouw handen“, aldus de ontwikkelaar.
De game beschikt over 14 levels met een verborgen bonuslevel, die elk een eigen omgeving hebben. De Draw a Stickman EPIC Android-game is het beste te omschrijven als een RPG- en avontuur-game, want je kunt geheel zelf bepalen hoe je de game speelt. Bekijk een video van de Draw a Stickman Epic Android-game.

Download: Draw a Stickman: EPIC (0,71 euro)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu