De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Beste Android apps in Play Store van week 14 – 2014

Redactie
6 april 2014, 16:02
5 min leestijd
Beste Android apps in Play Store van week 14 – 2014
Beste android apps

AndroidPlanet kiest iedere week de nieuwste, meeste interessante en beste Android apps en -games voor je uit en zet ze in een handige lijst. Dus: elke week de beste apps!

Deze week met veel toffe nieuwe apps, waaronder de fijne games Flappybalt (een combinatie van Flappy Bird en Canabalt) en Cut the Rope 2, maar ook met de uitstekende kalender-app E-CAL.

Lees verder na de advertentie.

1. Crescendo Launcher

Crescendo Launcher

Crescendo Launcher vereenvoudigt Android tot de basis en heeft een minimalistisch design met grote knoppen om onder andere de telefoon-app, camera en browser te starten. Dit maakt de launcher uitermate geschikt voor kinderen en ouderen die met Android aan de slag willen. Knoppen en iconen zijn groot, zodat je ze ook op kleine schermen gemakkelijk kunt aantikken. Daarnaast is de launcher geoptimaliseerd voor tablets, dus de interface schaalt mooi naar grote schermen. Crescendo Launcher brengt ook een aantal andere handige features met zich mee zoals NetMenage dat beoordeelt of apps internet nodig hebben en deze verbinding automatisch in- of uitschakelt. Verder is er een versimpelde webbrowser aan boord en een zaklamp.Lees meer over en bekijk screenshots van Crescendo Launcher.

Download: Crescendo Launcher (gratis)

2. Impala

Impala Android-app

Impala is een foto-app die foto`s automatisch sorteert in mappen en automatisch filters kiest die het beste passen bij de situatie. De app bekijkt je galerij en zorgt voor orde in de chaos, zonder dat er kiekjes worden aangepast of verdwijnen. Schiet je vanuit de app foto`s, dan beoordeelt hij constant wat je ziet. Vervolgens wordt de beeldkwaliteit verbeterd en verdwijnt de foto in de juiste map.
Impala werkt behoorlijk rechttoe rechtaan en heeft het met het categoriseren van kiekjes meestal bij het juiste eind. Zo verschijnen plaatjes van voedsel in de map `Food` en vind je foto`s van gebouwen en mensen respectievelijk terug in de mappen `Architecture` en `Friends`. Helaas kwam het ook voor dat foto`s gemaakt tijdens de presentatie van de Samsung Galaxy S5 opeens opdoken in de map `Sunsets and sunrises`. Bekijk screenshots van Impala.

Download: Impala (gratis)

3. Flappybalt

flappybalt.jpg

Wat krijg je als je de hysterische ren-game Canabalt en het legendarische Flappy Bird (check ook onze Flappy Bird download) samenvoegt? Precies: Flappybalt. De man achter Canabalt, Adam Saltsman, heeft een tribute-game uitgebracht tijdens de Flappy Jam, een evenement waar game-ontwikkelaars hun liefde voor Flappy Bird laten zien door een game te maken die het vogeltje en de gameplay van het spel eert.
Maar Flappybalt is meer: het is een gloednieuwe gratis game die zowel enorm leuk als moeilijk is. En opnieuw (bijna) net zo verslavend. Lees meer over Flappybalt.

Download: Flappybalt (gratis)

4. Uit De Doofpot

Uit de Doofpot-app

Uit de Doofpot is een Android-app die al een maandje in de Play Store staat, maar vooralsnog weinig is gedownload. En dat is best jammer, want deze Nederlandse variant van de website FML is erg vermakelijk. Uit de Doofpot verrast met grappige, ontroerende en beschamende bekentenissen van anonieme Nederlanders (en waarschijnlijk ook Belgen) en laat je eigen anekdotes of hersenspinsels de wereld insturen.
Vanuit de app kun je een bekentenis van maximaal 1000 tekens tikken en direct anoniem delen met de rest van het land. In totaal kun je vijf berichten per dag delen, al is dat niet verplicht. Het is ook mogelijk om door berichten van anderen scrollen, te reageren en berichten goed- of afkeuren. Informatie van andere gebruikers krijg je – op het geslacht na – niet te zien. Lees meer over de Uit De Doofpot Android-app.

Download: Uit de Doofpot (gratis)

5. E-CAL Calendar

e-cal

Ook in Nederland worden fijne apps gemaakt. Neem bijvoorbeeld E-CAL Calendar, een vrij volledige en zeer functionele kalender-app die strak is ontworpen en geheel gratis is te gebruiken. De app, die voorzien is van een interface geoptimaliseerd voor zowel smartphones als tablets, heeft verschillende weergaven waardoor je altijd overzicht hebt over jouw afspraken: of het nu in een kalendervorm of lijst is.
Hoewel E-CAL Calendar nog steeds in een bètafase verkeert, is het indrukwekkend wat de app al laat zien. Zo biedt E-CAL Calendar meer features dan de meest kalender-apps en zijn deze functies eigenlijk best handig. Lees meer over en bekijk screenshots van E-CAL Calendar.

Download: E-CAL Calendar (gratis)

6. Calco

calco

De calculator is in Google Play bijna net zo standaard geworden als de gemiddelde weer-app. Ze zijn er in allerlei soorten en maten, maar Calco springt toch boven het geheel uit. Hoewel Calcu – niet te verwarren met Calco, de app die nu wordt besproken – ook een hele goede kandidaat is, kan deze nieuwe Anroid-app `m misschien toch overtreffen. Calco is namelijk één van de mooiste calculator-apps die wij de afgelopen tijd zijn tegengekomen.
“Calco is een simpele, intuïtieve, functionele en prachtige calculator-app“, aldus de ontwikkelaar. “Ik wil de calculator opnieuw uitvinden met een nieuwe twist aan het design dat al die jaren zo hetzelfde is gebleven.“ Daarnaast biedt de app veel functies, waardoor Calco niet alleen mooi is maar ook nog eens erg functioneel kan zijn. Lees meer over Calco en bekijk het design.

Download: Calco (gratis)

7. Cut the Rope 2

cuttherope2

Het dottige, groene monstertje Om Nom heeft weer honger. Bezitters van de iPhone konden al enkele maanden aan de slag met het tweede Cut the Rope-deel. Vanaf nu kunnen ook Android-gebruikers aan de slag met Cut the Rope 2, de langverwachte opvolger met nog meer schattige monstertjes, hersenbrekende puzzels en opnieuw een kleurrijke stijl waar je spontaan vrolijk van wordt.
Om Nom blijkt opnieuw een groot liefhebber van snoepjes. Jij moet hem hier wederom van voorzien. Via korte veegbewegingen moet je touwen doorknippen en platformen verplaatsen zodat het rondje snoepje uiteindelijk in de bek van het monstertje beland. Cut the Rope 2 is rijk aan tientallen levels die natuurlijk allemaal een andere aanpak vereisen. Bekijk screenshots van Cut The Rope 2.

Download: Cut the Rope 2 (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu