Beste Android apps in Play Store van week 17 – 2014

Redactie
27 april 2014, 16:01
5 min leestijd
Beste Android apps in Play Store van week 17 – 2014
Beste android apps

AndroidPlanet kiest iedere week de nieuwste, meeste interessante en beste Android apps en -games voor je uit en zet ze in een handige lijst. Dus: elke week de beste apps!

Deze week met veel toffe nieuwe apps, waaronder de handige Javelin Browser met ingebouwde adblocker, twee nieuwe officiële Google-apps en het anonieme netwerk Whiserp, waar je al je geheimen kwijt kunt en die van anderen kunt lezen.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk ook onze top 100 Android Apps, de beste Nederlandse Android Apps  en het  het archief voor meer  Android apps en games.

1. KK Contacts

kkcontacts

De contacten-app van Googles Android 4.4 KitKat is enorm fijn in gebruik. Toch is deze app, die vooralsnog alleen op onder andere de Nexus 5 te gebruiken is, niet voor iedereen beschikbaar. Als je geen Nexus-toestel hebt, kun je niet van de app gebruikmaken.
Ontwikkelaar KK Apps Studio wil daar verandering in brengen en biedt veel stock Android-apps aan in Google Play waarmee je ook van de Google-apps gebruik kan maken die nog niet voor het grote publiek zijn uitgebracht, zoals KK Contacts. Lees meer over en bekijk screenshots van KK Contacts.

Download: KK Contacts (gratis)

2. Selfie ASCII

Selfie Ascii

Alleen voor de echte nerds: een selfie-app die jouw foto converteert naar ASCII-code. Deze vorm van code is vrijwel bij iedereen bekend: het is een andere naam voor de letters, cijfers en leestekens die je dagelijks gebruikt. Internetgebruikers kunnen de ASCII-code ook gebruiken om afbeeldingen mee te creëren. Deze vorm van afbeeldingen zie je veelal op fora als 4Chan en communities als 9GAG.
Met Selfie ASCII is het mogelijk om jouw foto in een handomdraai in een ASCII-code te veranderen, waardoor je jouw selfie overal kunt `plakken`. De afbeelding bestaat immers gewoon uit regels met letters, cijfers en leestekens. Zo word je selfie als nerd nog nerdy`er. Lees meer over en bekijk screenshots van Selfie ASCII.

Download: Selfie ASCII (gratis)

3. CloudCaster

cloudcaster.jpg

CloudCaster is een handige app die content van 23 verschillende online diensten beschikbaar maakt en foto`s, video`s en muziekbestanden naar jouw Chromecast laat streamen. Daarmee is CloudCaster een handige oplossing voor velen om content van verschillende clouddiensten naar de Chromecast te streamen zolang deze diensten geen ondersteuning voor Googles hdmi-stick toevoegen.
Daarnaast is het mogelijk om lokale bestanden naar de Chromecast te streamen: altijd handig. Zo biedt CloudCaster veel functies die alleen binnen één app vallen. Check ook onze andere Chromecast apps of lees meer over en bekijk screenshots van CloudCaster.

Download: CloudCaster (gratis)

4. Confide

confide

Na een succesvolle lancering op iOS is Confide er nu ook voor Android. De berichtendienst stuurt tekst door die de ontvanger maar één keer kan lezen. Daarna is het voor altijd weg. Een soort Snapchat, alleen dan puur gericht op tekst. “Het is toch vreemd dat alles wat we zeggen zo weer kan worden vergeten, maar alles wat we online communiceren voor altijd opgeslagen blijft“, vragen de makers zich af.
Confide heeft daarbij een mooi design dat uitnodigt om gesprekken te voeren. Logischerwijs neemt de dienst ook weinig ruimte in en is het niet mogelijk om van verstuurde berichten screenshots te maken. Een toffe feature is dat de app berichten versleuteld via end-to-end-encryptie, wat inhoudt dat ook de mensen achter Confide niet kunnen inzien wat jij stuurt. Lees meer over en bekijk screenshots van Confide Android.

Download: Confide (gratis)

5. IFTTT

ifttt

IFTTT is één van de meest handige diensten op het internet. Simpel gezegd is IFTTT een dienst waarmee je jouw leven kunt automatiseren door specifieke acties en taken aan gebeurtenissen te koppelen. Stel: je wordt getagged in een Facebook-foto. Met IFTTT kun je instellen dat alle foto`s waarin jij hebt getagged, naar een specifieke folder in Dropbox worden gedownload. Of dat al je Instagram-foto`s ook direct op je WordPress-blog worden geplaatst. Of als je een nieuwe e-mail ontvangt, de Philips Hue-lampen rood gaan knipperen.
“Laat het internet voor je werken“, aldus de makers van IFTTT. En gelijk hebben ze. De IFTTT Android-app laat je voortaan ook specifieke Android-taken instellen, waaronder acties die alleen bij een Android-smartphone of -tablet mogelijk zijn. Lees meer over en bekijk screenshots van IFTTT Android.

Download: IFTTT (gratis)

6. myMail

mymail

Mail.ru, de grootste e-maildienst van Rusland, introduceert myMail, een e-mail-dienst die exclusief voor smartphones beschikbaar. De app kan immers enkel via een app worden gebruikt. Er is ook een Android-app beschikbaar, waardoor myMail direct door Android-gebruikers kan worden geactiveerd.
Gebruikers kunnen een myMail-adres (naam@mymail.com) registeren via hun telefoonnummer. Je e-mailinbox wordt vervolgens aan je telefoonnummer gekoppeld, waardoor je geen wachtwoord meer nodig hebt. Als iemand zich registreert, wordt er een inlog-code naar je telefoon verzonden. Mocht je de app hebben verwijderd en weer willen gebruiken, krijg je opnieuw zo`n code. Lees meer over en bekijk screenshots van myMail.

Download: myMail (gratis)

7. Notegraphy

notegraphy

Notegraphy is de Instagram voor typografie. De dienst geeft zijn gebruikers de mogelijkheid om tekst op een frisse en visueel aantrekkelijke manier te presenteren. “Notegraphy is een dienst waarmee je via een app of het web hetgeen dat je opschrijft via een aantrekkelijk design kunt delen“, aldus de ontwikkelaars. “Al is het alleen maar een woord, een zinnetje of gewoon een stuk tekst. Je kunt alles delen via Notegraphy, zodat het ook nog eens lekker is om te lezen.“
Bij Notegraphy heb je, net als bij Instagram, een eigen profiel waar al je creaties te zien zijn. Je kunt anderen volgen, zoals ontwerpers, om toffe creaties te bekijken. Lees meer over en bekijk screenshots van Notegraphy.

Download: Notegraphy (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu