Beste Android apps in Play Store van week 3 – 2014

Redactie
19 januari 2014, 16:12
4 min leestijd
Beste Android apps in Play Store van week 3 – 2014
Google Play Store aanbiedingen

AndroidPlanet kiest iedere week de nieuwste, meeste interessante en beste Android apps en -games voor je uit en zet ze in een handige lijst. Dus: elke week de beste apps!

Deze week met veel toffe nieuwe apps, waaronder de mooie Twitter-app Talon for Twitter en de eveneens mooie redesigns van de NS Reisplanner Xtra en ANWB Wegenwacht.

Lees verder na de advertentie.

1. Predict-A-Ball

Predict-a-ball Android

Met de gratis app Predict-A-Ball voorspel je iedere week de uitslagen van de Nederlandse Eredivisie en andere bekende competities. Elke week zijn er twaalf wedstrijden waarvan je moet voorspellen of er sprake zal zijn van thuiswinst, uitwinst of een gelijkspel. Voor elke goed voorspelde wedstrijd krijg je punten, maar je kunt je puntenaantal ook opschroeven door de bonuswedstrijd juist te voorspellen. Nadat je inlogt met je Facebook-profiel kun je direct meespelen en het opnemen tegen voetbalkenners in jouw buurt. Lees meer over en bekijk screenshots van Predict-A-Ball- voor Android.

Download: Predict-A-Ball (gratis)

2. Talon for Twitter

Talon for Twitter

Talon for Twitter is een nieuwe Twitter-app voor Android die hoge ogen probeert te gooien met veel functies, een interessant design en uitgebreide opties. De app is geoptimaliseerd voor Android 4.4 KitKat, waardoor Talon for Twitter een `echte` volledige schermmodus heeft, evenals transparante balken die de app een nog fijner uiterlijk geven. Deze features werken logischerwijs alleen met KitKat-apparaten. Lees meer over en bekijk screenshots van Talon for Twitter.

Download: Talon for Twitter (1,46 euro)

3. Sneeuwhoogte

Sneeuwhoogte app

Met de Sneeuwhoogte app kun je onder andere het weerbericht en de sneeuwhoogte op een wintersportbestemming naar keuze bekijken. Deze gratis en reclamevrije app is zodoende erg handig voor wie op korte termijn de sneeuw op gaat zoeken.
Nadat je de Sneeuwhoogte app hebt gestart, kun je direct bovenin bestemmingen als favoriet toevoegen door op het plusteken te drukken. Je kunt kiezen uit specifieke dorpen of juist hele skigebieden. Vervolgens zie je het weerbericht voor de desbetreffende locatie en hoeveel sneeuw er op de berg en in het dal ligt. Daarnaast kun je in een oogopslag checken welke pistes en liften geopend zijn en wat de kwaliteit van de sneeuw is. Lees meer over de Sneeuwhoogte Android-app.

Download: Sneeuwhoogte.nl (gratis)

4. Places I`ve Pooped

placesivepooped

Eindelijk. De app waarvan je nog niet wist dat je `m nodig had, is te downloaden in Google Play. Places I`ve Pooped geeft je de mogelijkheid om alle locaties op te slaan waar je hebt gepoept, gescheten of een grote boodschap hebt gedaan. En hoe vreemd dat ook klinkt: inmiddels hebben al tienduizenden Android-gebruikers de app gedownload.
“Places I`ve Pooped moet een volledig document vormen van de plaatsen waar je hebt gepoept“, aldus de ontwikkelaar. En inmiddels weten we bij AndroidPlanet dat in België het woord poepen een andere betekenis heeft 🙂 Bekijk screenshots van Places I’ve Pooped.

Download: Places I’ve Pooped (gratis)

5. ANWB Wegenwacht

ANWBWegenwacht

De ANWB heeft zijn Android-app ANWB Wegenwacht van een geheel nieuw en fris design voorzien. Het vorige ontwerp, dat grotendeels grijs was en bestond uit gele iconen die rechtstreeks uit 1999 leken te komen, is compleet weggegooid. In plaats daarvan maakt de ANWB Wegenwacht-app gebruik van een mooi en fris design dat lekker overzichtelijk en handig in gebruik is.
De app biedt na de update ook meer functionaliteiten. Zo is er een nieuwe knop aanwezig, `Advies en Onderhoud`, waar je allerlei tips en trucs van de wegenwacht kunt vinden. Denk bijvoorbeeld aan een indicatie van verschillende meldingen in de auto: welk icoontje krijg je als de rem het niet meer goed doet? Bekijk screenshots van het nieuwe design van ANWB Wegenwacht.

Download: ANWB Wegenwacht

6. Final Fantasy VI

Final Fantasy VI

Square Enix heeft bekendgemaakt dat Final Fantasy VI ook voor Android beschikbaar is. De game werd in 1994 voor de Super Nintendo uitgebracht, waarna de PlayStation in 2002 volgde. Final Fantasy VI, dat wordt geroemd vanwege zijn uitstekende verhaalvertelling binnen een uitgebreide roleplayinggame, behoudt zijn retro-look, maar biedt wel verbeterde graphics, slimmere besturing en een meer overzichtelijke interface.
Volgens Square Enix is zowel het verhaal als de gameplay van Final Fantasy VI voor Android geheel hetzelfde als die van de game uit de jaren negentig. De Final Fantasy VI Android-game, die een kleine 500MB groot is, heeft echter wel een flink prijskaartje: 14,49 euro. Heb je een geroot toestel? Pas dan op: Square Enix blokkeert nog steeds Android-apparaten met root. Bekijk een video van Final Fantasy VI.

Download: Final Fantasy VI (14,49 euro)

7. NS Reisplanner Xtra

nsreisplannerxtra

De app van de Nederlandse Spoorwegen, NS Reisplanner Xtra, heeft zijn grootste en belangrijkste update gekregen die een geheel nieuw en fris design brengt en het hamburger-menu van Android implementeert. Het nieuwe design brengt de eenvoud terug naar de app en laat NS Reisplanner Xtra er verdomd mooi uitzien. Dat zal de ergernis bij vertragingen mogelijk een beetje minderen.
Daarnaast is NS Reisplanner Xtra van een speciale tablet-interface voorzien die net zo fijn werkt als de smartphone-versie. Daarmee is de Android-app geheel geoptimaliseerd voor gebruik met grote schermen, en benut de app ook die grootte. Bekijk screenshots en een video van de NS Reisplanner Xtra update.

Download: NS Reisplanner Xtra (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu