De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Beste Android apps in Play Store van week 10 – 2014

Redactie
9 maart 2014, 15:01
6 min leestijd
Beste Android apps in Play Store van week 10 – 2014
Beste android apps

AndroidPlanet kiest iedere week de nieuwste, meeste interessante en beste Android apps en -games voor je uit en zet ze in een handige lijst. Dus: elke week de beste apps!

Deze week met veel toffe nieuwe apps, waaronder de uitstekende games QuizUP, Smash Hit en Top Gear: Race the Stig, maar ook de officiële RAR-app en de veilige chat-app Wickr.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk ook onze top 100 Android Apps, de beste Nederlandse Android Apps  en het  het archief voor meer  Android apps en games.

1. Google URL shortener

GoogleURLShortener

Dat de ontwikkelaar van Google URL Shortener goed naar de officiële Analytics-app van Google heeft gekeken, is goed te zien. Anders gezegd: de Android-app om linkjes mee te verkorten, houdt zich uitstekend aan de richtlijnen van het Holo-design van Android. En dat is fijn, want Google URL Shortener laat je linkjes verkorten in stijl, met nog veel meer features die handig zijn voor degenen die graag het overzicht over hun geplaatst linkjes willen behouden. Denk bijvoorbeeld aan bloggers, die de informatie van Google URL Shortener enorm goed zouden kunnen gebruiken. Lees meer over en bekijk screenshots van Google URL Shortener.

Download: Google URL Shortener (gratis)

2. Notifications+

Notifications

Hoewel er al enkele apps bestaan die notificaties doorsturen naar de Chrome-browser, doet Notifications+ iets speciaals: het laat je heel specifiek de meldingen instellen, en deze meldingen van meer inforamtie voorzien. Hierdoor krijg je uitgebreide notificaties met meer informatie te zien. De app gebruikt Googles cloudplatform en volgens de ontwikkelaar worden alle notificaties versleuteld verstuurd. Het wachtwoord dat je hiervoor gebruikt, wordt alleen lokaal op je Android-toestel en desktop opgeslagen.
Een fijne feature is dat je meldingen en notificaties via de Chrome-browser als gelezen kunt markeren, waarna ze ook op jouw toestel verdwijnen. Hierdoor staat je telefoon niet vol met notificaties die je al via de desktop hebt gezien. Meer weten? Check ons artikel over Notifications+.

Download: Notifications+ (gratis)

3. Wickr

wickr

Wickr wil een grote concurrent van de WhatsApp Android-app en Telegram Android-app worden, alleen dan een veiliger alternatief voor beide. Het bedrijf kondigde daarbij aan dat ze ruim 9 miljoen dollar aan investeringen hebben opgehaald. Een mooie prestatie van de startup. Wickr zou door zijn beveiliging en veilige berichtenstroom voornamelijk gebruikt kunnen worden door journalisten, actiegroepen of demonstranten.
De Wickr Android-app versleutelt alle communicatie en het is eveneens mogelijk om berichten te versturen die enkel voor een korte tijd zichtbaar zijn. Deze worden vervolgens door de `digitale versnipperaar` gehaald. Lees meer over en bekijk een video van de Wickr Android-app.

Download: Wickr (gratis)

4. RAR for Android

rarandroid

De officiële RAR Android-app is gearriveerd in Google Play. De app, gemaakt door RARLAB, laat je gemakkelijk en snel bestanden rarren en zippen, om zo de bestandsgrootte te comprimeren en meer data op je toestel vrij te maken. Ook is het mogelijk om bestanden uit te pakken: de extensies RAR, ZIP, TAR, GZ, BZ2, XZ, 7z, ISO en ARJ worden allemaal ondersteund. Het is natuurlijk ook mogelijk om bestanden aan een dergelijke bestanden toe te voegen.
De app houdt zich aan het de designregels van Android, maar de interface is niet bepaald prachtig. Zo kleurt de RAR Android-app voornamelijk zwart (er is een licht thema beschikbaar) met grote iconen en grijze knoppen. Maar hé, het werk en de werking is zeer stabiel. Bekijk screenshots van en lees meer over de RAR Android-app.

Download: RAR for Android (gratis)

5. Top Gear: Race the Stig

Top Gear Android

Top Gear: Race the Stig is een nieuwe endless `runner` voor Android, waarbij je het opneemt tegen de illustere Stig en onderweg bouten verzamelt. De gratis game lijkt echter meer op een kloon van Temple Run, dan een unieke game gebaseerd op het bekende Britse televisieprogramma.
Niet bijster origineel, maar Top Gear: Race the Stig biedt in ieder geval wel wat uitdaging en een fijne getekende stijl. Elke keer dat je speelt, streef je een bepaald doel na. Hierbij kun je denken aan het verzamelen van een x-aantal bouten of tandwielen. Je wordt achterna gezeten door de Stig en naarmate je vordert in de game, neemt de snelheid van je bolide toe. Daardoor wordt het steeds lastiger om tegemoetkomend verkeer en wegafzettingen te ontwijken. Bekijk screenshots van en lees meer over de Top Gear Android game.

Download: Top Gear: Race the Stig (gratis)

6. QuizUp

quizup.png

De populaire iOS-game QuizUp is eindelijk beschikbaar voor Android. De quiz-game maakte furore bij iOS en had in december alleen al meer dan 5 miljoen downloads. In de game is het mogelijk om vrienden of vreemden uit te dagen voor een quiz, waarbij meer dan 400 categorieën beschikbaar zijn. In totaal biedt de QuizUp Android-game ruim 200.000 vragen.
De vragen gaan van tv-shows tot boeken, sport en muziek, en worden in het Engels gesteld. Elke week voegt QuizUp nieuwe vragen toe, waardoor je ook zeer recente vragen kunt tegenkomen. En dat is fijn voor de houdbaarheid van de quiz-game. Bekijk een video van en lees meer over de QuizUp Android-app.

Download: QuizUp (gratis)

7. Pebble

pebble

De officiële Peble Android-app heeft een update gekregen die het versienummer naar 2.0 verhoogt. Wat dat inhoudt? Nou: heel veel. Pebble-bezitters kunnen voortaan via de app speciale apps voor hun smartwatch installeren. Deze app-secttie dragen de naam watchapp, een samenvoeging van watch en app. Gebruikers kunnen door deze apps bladeren, naar apps zoeken en ook apps kunnen installeren.
Denk bijvoorbeeld aan games, notificatie-apps, fitness-apps en natuurlijk allerlei andere handige apps die gebruikmaken van de Pebble. Je kunt ze allemaal vinden in de officiële Pebble Android app. Naast een geheel nieuwe app-sectie voor Pebble-apps is ook het design flink op de schop genomen. Lees meer over de update en bekijk screenshots van de nieuwe Pebble Android app.

Download: Pebble (gratis)

8. Smash Hit

smashhitandroid

Glas kapot gooien is heerlijk en dat heeft de ontwikkelaar van Smash Hit absoluut begrepen. De nieuwe Android-game, die binnen korte tijd een enorm hit is geworden, betreft een echte rail shooter: een spel waarin de computer jou beweegt, en jij de schoten moet vuren. In de Smash Hit Android-game doe je dit door ijzeren balletjes naar glazen objecten te schieten. Sommige objecten leveren meer balletjes op, andere objecten moet je gewoonweg kapot maken om door het leven heen te komen. Zo simpel, en zo slim. Lees meer over de game en bekijk vooral de video van de Smash Hit Android-game. Het is echt je tijd waard, want de download is gewoon lekker gratis.

Download: Smash Hit (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu