Beste Android apps in Play Store van week 11 – 2014

Redactie
16 maart 2014, 16:02
5 min leestijd
Beste Android apps in Play Store van week 11 – 2014
Beste android apps

AndroidPlanet kiest iedere week de nieuwste, meeste interessante en beste Android apps en -games voor je uit en zet ze in een handige lijst. Dus: elke week de beste apps!

Deze week met veel toffe nieuwe apps, waaronder de uitstekende games QuizUP, Smash Hit en Top Gear: Race the Stig, maar ook de officiële RAR-app en de veilige chat-app Wickr.

Lees verder na de advertentie.


1. Slidelock

slidelock

Het fijne aan Android is dat je vrijwel alles naar eigen wens aan kunt passen, zo ook de interface van je smartphone of tablet. SlideLock is hier een uitstekend voorbeeld van: het is flink geïnspireerd op het lockscreen van iOS en daarmee ook de iPhone, maar dan speciaal voor Android-apparaten. En hoewel ik enorm fan ben van het noficiatiesysteem van Android, biedt SlideLock enkele handige features voor degenen die een minimalistisch maar wel zeer praktisch lockscreen willen.
SlideLock krijgt zijn naam het `sliden` om te unlocken, ofwel het vegen om te ontgrendelen. De Android-app activeert het van links naar rechts vegen om de smartphone te ontgrendelen, en het lockscreen is hierop aangepast: een simpele maar zeer mooie interface met alleen de tijd en datum en het woordje `unlock`. Bekijk een video van de Slidelock Android-app.

Download: SlideLock (gratis)

2. Inspire Launcher

Inspire Launcher

Er zijn behoorlijk wat Android-launchers in Google Play te vinden, maar Inspire Launcher is zeker eentje die opvalt. De launcher is gebaseerd op stock-Android, maar brengt wel veel kleur en aanpassingsmogelijkheden met zich mee. Inspire Launcher zit strak in elkaar, laat je zelf de tekst van kleuren en achtergronden bepalen en andere pictogrammen instellen.
De mate waarin je Inspire Launcher naar je hand kan zetten, is indrukwekkend. Zo kun je de doorzichtigheid van interface-elementen aanpassen, de omvang van grids bepalen en de effecten bij overgangen tweaken. Naast een x-aantal homscreens is er een `Genius Page` waarmee je gemakkelijk je toestel kunt doorzoeken. Hiervoor gebruik je de zoekbalk boven in beeld, waarna je een lijst krijgt met bijvoorbeeld relevante apps en telefooncontacten. Bekijk screenshots van en lees meer over Inspire Launcher.

Download: Inspire Launcher (gratis)

3. Instagram

Instagram update

De Instagram update die sinds kort beschikbaar is, frist het design van de social media-app op, maakt deze de helft kleiner qua omvang en zorgt er ook nog eens voor dat de app sneller laadt. Met het redesign wil Instagram ervoor zorgen dat de app altijd dezelfde ervaring biedt, ongeacht van welk Android-toestel je gebruikmaakt.
Pictogrammen en menu-items krijgen dankzij de Instagram update dan ook een likje verf, waardoor de app wat strakker oogt en nog gemakkelijker in gebruik is. Daarnaast moeten foto`s en video`s met het nieuwe design meer naar voren komen. Toegegeven, de wijzigingen zijn niet enorm, maar ze dragen wel bij aan de snelheid en overzichtelijkheid van Instagram. Lees meer over de Instagram update of bekijk ons grote Instagram Android-overzicht.

Download: Instagram (gratis)

4. Fuzz

fuzz-android

Heeft jouw Android een likje verf nodig? Dat kan heel gemakkelijk met de Fuzz Android-app worden gefixt! Fuzz brengt een verzameling van achtergronden die allemaal zeer minimalistisch zijn. Heerlijk is dat: een rustige wallpaper die je smartphone eveneens rustig voor het oog maakt. In totaal zijn er 13 wallpapers beschikbaar, maar de ontwikkelaar meldt dat hij nog meer wallpapers in de toekomst wil gaan toevoegen.
De statische wallpapers zijn veelal kleuren die in andere kleuren overgaan. Zo kunnen kleuren lichter worden, maar is het ook mogelijk dat achtergronden heel licht van kleur veranderen. En dat maakt de wallpapers zeer aangenaam om als achtergrond in te stellen. Bekijk screenshots van en lees meer over Fuzz Android.

Download: Fuzz (gratis)

5. Threes

threes

De meest verslavende iOS-game van 2013 is nu beschikbaar voor Android: Threes! In de game verdubbel je cijfers in een kekke interface. Dat klinkt heel makkelijk, en dat is het eigenlijk ook wel, maar Threes is enorm moeilijk om écht goed onder de knie te krijgen en hoge highscores te behalen.
De game vormt zich rondom steentjes die je bij elkaar moet optellen of vermenigvuldigen. Het speelbord raakt echter één keer vol met allerlei steentjes, en dan is het afgelopen. De Threes Android-versie is vrijwel gelijk aan de iOS-versie, met eenzelfde speelveld, regels en verslavende werking. Lees meer over en bekijk screenshots van de uitstekende Threes Android-game.

Download: Threes! (1,43 euro)

6. Angry Bert

angrybert

Om meer aandacht te vestigen op zijn nieuwe theatershow `Zelden zoiets gezien` heeft de Nederlandse cabaretier Bert Visscher nu ook zijn eigen Flappy Bird-kloon: Angry Bert. In deze geinige Android-game is het de bedoeling om Bert en zijn rode vliegtuigje langs diverse bizarre obstakels te loodsen in de zoektocht naar een vliegveld voor zijn theatershow. Door op het scherm te drukken laat je het vliegtuigje opstijgen.
Onderweg moet je onder andere vliegende koeien, cactussen en zeemijnen ontwijken om op die manier een nieuw afstandsrecord te vestigen. Deze kun je vervolgens delen met andere Angry Bert-spelers. Het spel heeft een geinige getekende stijl en het blijft komisch om Bert in een veel te klein speelgoedvliegtuigje te zien. De obstakels die je onderweg tegenkomt zijn vrij willekeurig, wat overigens ook geldt voor de kreten die de cabaretier slaakt als hij wordt geraakt. Lees meer over Angry Bert.

Download: Angry Bert (gratis)

7. WhatsApp

whatsapp

Yes: weer een fijne WhatsApp-update! De meest recente WhatsApp update voegt nieuwe privacy-instellingen toe voor je laatst gezien status, huidige status en profielfoto; deze kun je nu desgewenst afschermen. Daarmee voldoen de makers eindelijk aan de wensen die gebruikers al langer hadden. De WhatsApp update los daarnaast een aantal bugs op en voegt een snelkoppeling naar de camera toe, zodat je sneller foto`s kunt versturen. Tevens zijn pictogrammen voor gedeelde video`s in chatgesprekken nu groter en is het mogelijk om voor het WhatsApp-abonnement van een ander te betalen. Lees meer over de WhatsApp update en bekijk screenshots van de nieuwe features.

Download: WhatsApp (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu