Beste Android apps in Play Store van week 13 – 2014

Redactie
30 maart 2014, 12:22
5 min leestijd
Beste Android apps in Play Store van week 13 – 2014
Beste android apps

AndroidPlanet kiest iedere week de nieuwste, meeste interessante en beste Android apps en -games voor je uit en zet ze in een handige lijst. Dus: elke week de beste apps!

Deze week met veel toffe nieuwe apps, waaronder Googles Chromecast-app Photowall, de handige Twitter-app Jumy for Twitter en natuurlijk de gratis versie van Microsoft Office.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk ook onze top 100 Android Apps, de beste Nederlandse Android Apps  en het  het archief voor meer  Android apps en games.

1. F-Secure Freedome

F-Secure Freedome android

Antivirusbedrijf F-Secure heeft Freedome gelanceerd, een nieuwe VPN-app waarmee Android-gebruikers veiliger over het web kunnen surfen, bijvoorbeeld wanneer ze gebruikmaken van openbare wifi-hotspots. Wanneer je de VPN-app start, wordt je bestaande verbinding (beter) versleuteld zodat je inlog- en privégegevens niet onderschept kunnen worden. Freedome verzamelt geen persoonlijke data, vereist geen registratie en houdt gebruikers anoniem, zelfs voor F-Secure. Automatisch wordt er een virtuele locatie aangemaakt, zodat je anoniem bent en bijvoorbeeld gebruik kunt maken van je favoriete streaming services (denk aan Netflix) in het buitenland. Lees meer over en bekijk screenshots van de F-Secure Freedome app.

Download: F-Secure Freedome VPN (gratis)

2. Photowall

photowallicon

Google heeft een nieuwe app voor de Chromecast uitgebracht: Photowall. Met de app, die beschikbaar is voor zowel Android als iOS, kunnen gebruikers foto`s sturen naar de hdmi-stick van Google en zo gezamenlijk een leuke slideshow met foto`s maken. Handig voor tijdens een feestje, om alle vakantiefoto`s van jou en je vrienden te bekijken of om de meest gênante foto`s te tonen tijdens een vrijgezellenavond.
Via de app of de Chrome-extensie kun je vervolgens foto`s naar de tv sturen, die in een soort raster worden getoond en steeds opnieuw worden ingeladen. Als alle foto`s op Photowall zijn gezet, maakt Google automatisch een privé YouTube-video die de foto`s opnieuw laat zien, op dezelfde manier als dat ze op de tv zijn getoond. Leuk om voor later te bewaren. Bekijk een video van Photowall.

Download: Photowall (gratis)

3. PasNL

PasNL Android

PasNL is een geinige gratis Android-app van Nederlandse bodem die je plastic klantenpassen en bonuskaarten digitaliseert, zodat je ze (in sommige gevallen) thuis kunt laten als je de stad in gaat. Dat scheelt gewicht en zorgt ervoor dat je portemonnee ook in een iets te strakke spijkerbroek past.
Nadat je PasNL start, kun je direct beginnen met het digitaliseren van pasjes. Selecteer uit de lijst bijvoorbeeld je AH Bonuskaart, ANWB- of Gamma-pas en volg de instructies op het scherm. Pasjes die PasNL nog niet kent, kunnen handmatig toegevoegd worden. Bekijk screenshots van PasNL.

Download: PasNL (gratis)

4. Blurone

blurone

Na Muzei Live Wallpaper, dat beroemde kunstwerken omtoverde tot kekke wallpapers door ze flink te vervagen en de kleuren minder fel te maken, zijn er vele soortgelijke apps in Google Play verschenen. Logisch: de app van Android-ontwikkelaar Roman Nurik, die tevens de uitstekende widget DashClock op zijn naam heeft staan, is enorm populair.
Eén daarvan is Blurone, die met een bloedmooi design en spetterende interface, die tevens voor Android 4.4 is geoptimaliseerd, heel simpel de meest spetterende wallpapers maakt door opnieuw de kleuren en vormen te vervagen. Bekijk screenshots van en lees meer over BLurone.

Download: Blurone (gratis)

5. Timehop

Timehop Android

Timehop, de gratis iOS-app waarmee je je verleden op verschillende sociale netwerken in kaart brengt, is er nu ook voor Android. Na het downloaden van de app koppel je met een paar klikken je Facebook-, Twitter-, Instagram- en Foursquare-accounts waarna Timehop voor je de geschiedenis induikt. Zo zie je voor één, twee of drie jaar terug wat er gebeurde of wat je aan het doen was. Al je foto`s en berichtjes van de desbetreffende dag worden teruggehaald en weergegeven.
Vooral voor vergeetachtige fAndroids – zoals ondergetekende – levert de app een feest van herkenning op. Bovendien kun je je Dropbox en Flickr synchroniseren om zo nog een beter beeld van je eigen sociale verleden te krijgen. De oude statusupdates zijn desgewenst (nogmaals) te delen, maar als je daar geen zin in hebt, kun je ze ook gewoon voor jezelf houden. Check screenshots van Timehop voor Android.

Download: Timehop voor Android (gratis)

6. Jumy for Twitter

jumy

Jumy for Twitter is een nieuwe Twitter-app voor Android die gratis in Google Play te downloaden is. De features zijn vrij basic: je kunt logischerwijs je timeline, mentions en privéberichten bekijken, en tussen verschillende secties bladeren. Ook kun je gesprekken tussen Twitter-gebruikers volgen, die onder elkaar worden geplaatst voor de overzichtelijkheid.
Verder is het mogelijk om aangepaste feeds (zoals het zoeken op een #hashtag) aan de app toe te voegen, naar gebruikers of tweets te zoeken en notificatie-instellingen te wijzigen voor verschillende soorten meldingen. Bekijk screenshots van Jumy for Twitter.

Download: Jumy for Twitter (gratis)

7. Microsoft Office

office mobile.jpg

De Microsoft Office Android-app is voortaan geheel gratis te gebruiken op Android-smartphones. Eerder was de Android-app alleen beschikbaar voor betalende Office 365-abonnees, nu kan iedereen van de functies van Office gebruikmaken. Helaas is de app alleen gratis toegankelijk op smartphones: de aankomende tablet-versie vergt nog wel een dergelijk abonnement.
Een abonnement op Office 365 kost 10 euro per maand of 99 euro per jaar. Degenen die graag documenten willen bekijken of aanpassen op hun smartphone kunnen dit nu voortaan wel gratis doen. Bekijk screenshots van de Microsoft Office Android-app.

Download: Microsoft Office Mobile (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu