De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Beste Android apps in Play Store van week 15 – 2014

Redactie
13 april 2014, 16:01
5 min leestijd
Beste Android apps in Play Store van week 15 – 2014
Beste android apps

AndroidPlanet kiest iedere week de nieuwste, meeste interessante en beste Android apps en -games voor je uit en zet ze in een handige lijst. Dus: elke week de beste apps!

Deze week met veel toffe nieuwe apps, waaronder de twee nieuwe apps van Dropbox: de prachtige en hele slimme e-mail-app Mailbox en de galerij-app Carousel waarmee je snel en gemakkelijk foto’s en video’s kunt delen.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk ook onze top 100 Android Apps, de beste Nederlandse Android Apps  en het  het archief voor meer  Android apps en games.

1. PhotoSync

PhotoSync

PhotoSync heeft als foto-app voor iOS zijn sporen verdiend. De applicatie, die je op een makkelijke manier foto`s en video`s laat beheren, delen en draadloos laat versturen naar andere apparaten, is er nu ook voor Android. Via een wifi-verbinding kun je bestanden snel en draadloos van een Android-telefoon naar een pc of tablet versturen – en vice versa natuurlijk.
Foto`s worden in volledige resolutie verstuurd en worden dus niet gecomprimeerd. Om verbinding te kunnen maken met PhotoSync op de pc, moet je de desktop-versie eerst gratis downloaden. Als beide programma`s aan staan kun je op de `connect` knop drukken, waarna je moeiteloos en snel de files naar beide apparaten kunt versturen. Lees meer over en bekijk screenshots van de PhotoSync Android-app.

Download: PhotoSync (gratis)

2. The Walking Dead

walkingdead

The Walking Dead Season One, één van de meest gewaardeerde games van de afgelopen jaren, is nu ook beschikbaar voor Android. Dat laat ontwikkelaar TellTale Games weten. De game kwam in 2012 beschikbaar op pc en iOS, maar pas in 2014 voor Android. TellTale is bekend voor point-and-click-games als Sam & Max en de opnieuw uitgebrachte versie van Tales of Monkey Island, en The Walking Dead: Season One is mogelijk één van hun beste werken.
The Walking Dead: Season One volgt niet direct het verhaal van het stripboek of de serie van The Walking Dead, maar vertelt zijn eigen verhaal. In The Walking Dead: Season One volg je het verhaal van Lee Everett en een klein meisje met de naam Clementine. Je bestuurt de game door alleen maar te klikken en hele belangrijke keuzes te maken die de game beïnvloeden. De game is één grote achtbaan van emoties en ook ondergetekende vindt de The Walking Dead-serie van TellTale Games één van de beste gamereeksen van de afgelopen jaren. Lees meer over en bekijk een trailer van The Walking Dead Season One.

Download: The Walking Dead Season One (gratis)

3. Mailbox

mailbox

De populaire e-mail-app Mailbox, dat recentelijk door Dropbox is overgenomen, heeft na een iOS-app nu ook een Android-versie uitgebracht. De unieke eigenschap van Mailbox is dat de app e-mails behandelt als todo`s. Je hebt één inbox waar al je e-mails binnen stromen. Je kunt vervolgens met swipe-acties een e-mail archiveren, verwijderen, aan een lijst toevoegen of als herinnering markeren.
Het markeren van een e-mail als herinnering geeft je de mogelijkheid om een e-mail op een later tijdstip weer in je inbox te laten verschijnen. Ben je klaar met de e-mail? Dan markeer je `m met een swipe-beweging als voltooid, dat eigenlijk gearchiveerd betekent. Lees meer over en bekijk screenshots van de Mailbox Android-app.

Download: Mailbox (gratis)

4. Carousel

carousel

Dropbox heeft een nieuwe foto-app voor Android gelanceerd: Carousel. Met de Carousel Android-app kunnen gebruikers foto`s en video`s van Dropbox in een mooi overzicht tonen, op eenzelfde manier als de ingebouwde foto-sectie van de Dropbox-app. De foto`s worden gesorteerd op tijd, datum en evenement en logischerwijs als back-up naar de clouddienst geüpload.
Carousel is voor foto`s en video`s echter gemakkelijker in gebruik van de officiële Dropbox-app en laat je snel content delen met anderen. Het is daarnaast mogelijk om chatgesprekken te voeren met degenen waarmee je de foto`s en video`s deelt. Als zij ook Carousel gebruiken, kunnen zij eveneens foto`s en video`s met jou delen die je vervolgens op je toestel kunt opslaan. Lees meer over en bekijk screenshots van de Carousel Android-app.

Download: Carousel (gratis)

5. SD Maid

sd maid

“Niet iedereen is perfect, en jouw Android dus ook niet.“ Zo begint de ontwikkelaar van SD Maid, een app die jouw Android weer helemaal schoon wil maken. Het systeem van Android maakt constant logbestanden aan, voor apps die goed werken of crashen tot debug-bestanden die je eigenlijk nooit meer nodig hebt. Ook laten apps veel tijdelijke bestanden achter, zelfs wanneer ze worden verwijderd. Dat is met SD Maid verleden tijd: de app biedt verschillende opties om jouw Android-smartphone of -tablet weer helemaal schoon te krijgen.
De app werkt met verschillende tabbladen die elk een functie hebben. Druk op de check-knop om te kijken wat er bij jouw Android op te ruimen valt, waarna je vervoglens de volledige opruiming kunt uitvoeren. “Het is zo simpel“, aldus de ontwikkelaar. SD Maid is daarmee één van de meest gewaarde tools in Google Play. Lees meer over en bekijk screenshots van SD Maid.

Download: SD Maid (gratis)

6. Javelin Browser

javelinbrowser.jpg

Javelin Browser is een nieuwe Android-app met een ingebouwde adblocker en een fijne speciale leesmodus waarmee je grote webpagina`s direct in een pagina van een boek kunt veranderen. Oh, en niet onbelangrijk: Javelin Browser is mooi, snel en veelzijdig. Dat is ook handig als je met een browser werkt.
Zo biedt Javelin Browser bijvoorbeeld ondersteuning voor gestures om de app met één hand te bedienen, kun je favorieten instellen en door menu`s en de instellingen bladeren. Zo worden de favorieten bijvoorbeeld gesorteerd op het aantal keer dat je erop drukt en kun je via een proxy activeren via het menu, waardoor je herkomst wordt verborgen. Oh, en verwar het icoontje niet met die van de Telegram Android-app! Lees meer over en bekijk screenshots van Javelin Browser.

Download: Javelin Browser (gratis)

7. Today Calendar

todaycalendar

Android Open Source Project is de opensource-code van Android, waar onder andere de basis-apps te vinden zijn die onder andere CyanogenMod gebruikt voor zijn software. Ook ontwikkelaars mogen een basis-app van AOSP gebruiken en vervolgens hun eigen aanpassingen doorvoeren, om de app vervolgens in Google Play uit te brengen. Dat deed ontwikkelaar Jack Underwood: hij pakte de standaard AOSP-kalender-app en paste `m zodanig aan dat hij er tevreden mee was. Het resultaat is Today Calendar die, na een lange tijd als bèta te zijn uitgebracht, eindelijk in Google Play te downloaden. Lees meer over en bekijk screenshots van Today Calendar.

Download: Today Calendar (2,41 euro)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu