Beste Android apps in Play Store van week 16 – 2014

Redactie
20 april 2014, 15:28
7 min leestijd
Beste Android apps in Play Store van week 16 – 2014
Beste android apps

AndroidPlanet kiest iedere week de nieuwste, meeste interessante en beste Android apps en -games voor je uit en zet ze in een handige lijst. Dus: elke week de beste apps!

Deze week met veel toffe nieuwe apps, waaronder de handige Javelin Browser met ingebouwde adblocker, twee nieuwe officiële Google-apps en het anonieme netwerk Whiserp, waar je al je geheimen kwijt kunt en die van anderen kunt lezen.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk ook onze top 100 Android Apps, de beste Nederlandse Android Apps  en het  het archief voor meer  Android apps en games.

1. Javelin Browser

javelinbrowser.jpg

Javelin Browser is een nieuwe Android-app met een ingebouwde adblocker en een fijne speciale leesmodus waarmee je grote webpagina`s direct in een pagina van een boek kunt veranderen. Oh, en niet onbelangrijk: Javelin Browser is mooi, snel en veelzijdig. Dat is ook handig als je met een browser werkt.
Zo biedt Javelin Browser bijvoorbeeld ondersteuning voor gestures om de app met één hand te bedienen, kun je favorieten instellen en door menu`s en de instellingen bladeren. Zo worden de favorieten bijvoorbeeld gesorteerd op het aantal keer dat je erop drukt en kun je via een proxy activeren via het menu, waardoor je herkomst wordt verborgen. Lees meer over en bekijk screenshots van Javelin Browser.

Download: Javelin Browser (gratis)

2. UPC Phone App

UPC Phone-app

Met de UPC Phone-app kunnen klanten van de kabelaar sinds kort hun Android-smartphone of -tablet gebruiken als vaste telefoon. Het vaste nummer wordt doorgeschakeld naar de app, waardoor je ook buitenshuis oproepen naar de vaste lijn kunt aannemen. Daarvoor heb je uiteraard wel een 3G- of wifi-verbinding nodig. Handig aan de app is dat je in geval van nood optimaal bereikbaar bent. Daarnaast kun je vast bellen met je smartphone of tablet vanaf een buitenlands vakantieadres; mits je over wifi beschikt natuurlijk.
Het instellen van de UPC Phone-app verloopt heel eenvoudig. Nadat je bent ingelogd met je MijnUPC-account kun je direct bellen en gebeld worden. Verder luister je met de app voicemailberichten van de vaste telefoonlijn af en is het mogelijk gebruik te maken van de contacten-app van je Android-toestel om snel de gewenste persoon te vinden. Lees meer over de UCP Phone App.

Download: UPC Phone-app (gratis)

3. Whisper

whisper

Met de Whisper Android-app kunnen gebruikers geheimen lezen en zelf ook geheimen delen. De app is een groot succes in de Verenigde Staten, waar Whisper voornamelijk door tieners wordt gebruikt om hun geheimen te delen. Mensen delen hun geheimen via Whisper omdat de app geheel anoniem is: je kunt anoniem geheimen plaatsen en lezen, op geheimen reageren en chatten met andere gebruikers.
“Als je ooit iets wilt delen dat te intiem is voor andere sociale netwerken, gebruik dan de Whisper Android-app“, aldus de ontwikkelaars. Volgens hen kun je op Whiser gelijkgestemenden vinden en met hen communiceren, zonder je echte identiteit prijs te geven. Daarom zou Whisper een plek moeten zijn waar je echt helemaal jezelf zou kunnen zijn. Lees meer over en bekijk screenshots van de Whisper Android-app.

Download: Whisper (gratis)

4. Google Camera

googlecamera

De nieuwe Google Camera-app is voortaan voor iedereen te downloaden in Google Play. Het is de nieuwe versie van de camera-app die met Nexus-apparaten wordt geleverd, alleen de app is nu ook geheel publiekelijk beschikbaar. Zowel de interface als het app-icoon zijn flink op de schop genomen. Logisch: de camera-app was één van de grote minpunten van de Nexus-apparaten, die met een onoverzichtelijke interface nooit lekker werkte. Dat is nu verleden tijd.
Het is de nieuwe stap in hoe Google Android overneemt: door apps zelf uit te brengen in Google Play en daarmee Android steeds meer in zijn grip te krijgen. Daar krijg je echter wel veel voor terug, zoals de nieuwe Google Camera-app die tevens een stap in het nieuwe design van Android laat zien. Lees meer over en bekijk screenshots van Google Camera.

Download: Google Camera (gratis)

5. Chrome Remote Desktop

Chrome Remote Desktop

Google heeft naast de Google Camera-app een Android-app gelanceerd waarmee je jouw pc kunt besturen, of het nu een Windows-, Mac- of Linux-computer is. Chrome Remote Desktop is vanaf nu in Google Play te downloaden en verbindt middels een Chrome-extensie met je pc. Voer de betreffende pincode in en beide apparaten zijn gekoppeld, waarna het scherm van de pc op het scherm van jouw Android wordt getoond. Simpel en doeltreffen, en een fijne toevoeging voor zakelijke gebruikers.
De app is opnieuw een stap in de richting om Chrome en Android samen te brengen, één van de doelen van Googles Sundar Pichai, hoofd Chrome, Android en Apps. Hij heeft al vaker laten doorschemeren om deze twee platformen dichter bij elkaar te brengen. Chrome Remote Desktop is een goede stap voorwaarts. Lees meer over en bekijk screenshots van Chrome Remote Desktop.

Download: Chrome Remote Desktop (gratis)

6. Writeily

Writeily

Writeily is een simpele en zeer fijn vormgegeven app om notities aan te maken en te bewerken, om zo nooit meer iets te vergeten. Writeily haalt inspiratie uit Google Keep, de officiële notitie-app van Google, en houdt het Holo-design in stand. De gratis app beschikt – als één van de weinigen – niet over reclame en wil jou gewoon in alle rust laten werken aan je teksten. Daarom is de interface zeer minimalistisch en zijn de functionaliteiten schaars, maar Writeily is precies genoeg voor hetgeen dat je nodigt hebt om lekker en ongestoord te kunnen schrijven. Lees meer over en bekijk screenshots van Writeily.

Download: Writeily (gratis)

7. Holo Flashlight

Holo Flashlight

Holo Flashlight is de zaklamp-app die ik altijd al wilde. De app heeft een mooi icoon en zo`n simpel design dat het eigenlijk maar om één ding draait: de led van je smartphone of tablet activeren om een `zaklamp` te creëren. Deze feature wordt namelijk niet in alle smartphones geïntegreerd, maar blijft wel één van de meest fijne functies van je smartphone.
Om even onder de kast te kijken, om de juiste schakelaar te vinden als je kortsluiting hebt veroorzaakt, om je verloren sleutel op de grond te zoeken: Holo Flashlight helpt je in alle situaties. Lees meer over en bekijk screenshots van Holo Flashlight.

Download: Holo Flashlight (gratis)

8. Heartbleed Detector

Heartbleed Detector

Antivirusbedrijf Trend Micro heeft een groot aantal Android-apps in Google Play waaronder applicaties voor het verlengen van je accuduur en het beveiligen van je toestel en privacy. Sinds vandaag is daar Heartbleed Detector bij gekomen: een app waarmee je checkt welke populaire apps op je toestel kwetsbaar zijn voor de Heartbleed-bug. Naar eigen zeggen vond Trend Micro na een eerste inventarisatie ruim 7000 geïnfecteerde apps, waarvan 6000 dat nog steeds zijn.
De Heartbleed Detector werkt rechttoe rechtaan: na installatie kun je beginnen met het scannen van apps op je smartphone, waarna de scanner toont of je gevaar loopt. Hij controleert of de versie van OpenSSL die wordt gebruikt in de Android-versie van je toestel kwetsbaar is en checkt alle OpenSSL`s die geïntegreerd zijn in geïnstalleerde apps. Lees meer over en bekijk screenshots van Heartbleed Detector.

Download: Heartbleed Detector (gratis)

9. Roamy

Roamy

Roamy is een slimme app van Nederlandse bodem die je helpt om je datagebruik in het buitenland in de hand te houden. Met de Android-app bepaal je zelf welke apps wel en niet toegang tot internet hebben. Zo kun je bijvoorbeeld WhatsApp en Facebook inschakelen, terwijl andere apps zijn uitgeschakeld. Op die manier kunnen ze niet stiekem op de achtergrond verversen en MB`s opslokken.
Daarnaast is het mogelijk om per app een limiet van tussen de 512KB en 8MB (of hoger) in te stellen. Zodra apps dit bereiken, worden ze automatisch geblokkeerd van internettoegang. Om een per-app limiet in te stellen, is het wel nodig om te upgraden naar Roamy Premium. Dat is nu tijdelijk mogelijk voor 1,99 euro. Lees meer over Roamy.

Download: Roamy (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu