De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Beste Android apps in Play Store van week 18 – 2014

Redactie
4 mei 2014, 16:02
5 min leestijd
Beste Android apps in Play Store van week 18 – 2014
Beste android apps

AndroidPlanet kiest iedere week de nieuwste, meeste interessante en beste Android apps en -games voor je uit en zet ze in een handige lijst. Dus: elke week de beste apps!

Deze week met twee belangrijke nieuwe Google-apps en een paar handige updates, waaronder voor de uitstekende e-mail-app Mailbox die e-mails behandelt als todo’s. Een enorme aanrader.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk ook onze top 100 Android Apps, de beste Nederlandse Android Apps  en het  het archief voor meer  Android apps en games.

1. Mailbox

mailbox

De Mailbox Android-app heeft een update gekregen waardoor je e-mails nog sneller kunt behandelen. De app is voortaan voorzien van actieknoppen bij de notificatie, waardoor je snel en gemakkelijk een e-mail kunt archiveren/verwijderen, sluimeren of beantwoorden. Hierdoor hoef je niet meer per se eerst Mailbox op te starten, maar kun je direct bij een notificatie actie ondernemen. Het is de eerste grote Mailbox update die enkele nieuwe veelgevraagde features introduceert.
Oh, en degenen die Mailbox installeren krijgen gratis 1GB bij Dropbox, het moederbedrijf van Mailbox. Je kunt de app vervolgens gewoon weer verwijderen en toch de 1GB houden. Lees meer over de Mailbox update en check screenshots.

Download: Mailbox (gratis)

2. Spotify

Spotify redesign

Het Spotify redesign, dat begin deze maand werd doorgevoerd in de iOS-app, komt ook naar Android. De update, die stapsgewijs wordt uitgerold, brengt grotendeels zwarte menu`s met witte en groene accenten met zich mee, zorgt ervoor dat de streaming muziek-app sneller werkt en de mogelijkheid biedt om te bladeren om zo afspeellijsten te vinden die bij je stemming passen. Middels de functie `Your Music` kun je liedjes, albums en artiesten opslaan in een persoonlijke bibliotheek in plaats van een aparte afspeellijst.
Spotify is er – ook op mobiel – als gratis en betaalde streamingdienst. Op smartphones heb je de beperking dat je alleen nummers kunt beluisteren in Shuffle-modus en met reclames. De tabletversie is iets uitgebreider en laat je nummers zoeken en geselecteerde afspeellijsten beluisteren. Wil je echter zonder beperkingen en reclames naar muziek luisteren, dan moet je een betaald abonnement afsluiten. Bekijk een video van het Spotify redesign, waar je ook het apk-bestand vindt.

Download: Spotify (gratis)

3. Shuttle Music Player

shuttlemusicplayer

Shuttle Music Player is een enorm fijne muziek-app voor Android die minimalisme combineert met lekker veel features die één voor één handig zijn. De app is klein maar krachtig, en biedt een prachtig Holo-design dat Android 4.4 KitKat ondersteunt. Dit betekent dat de notificatiebalk meekleurt met het blauwe design van de app, wat een tof effect geeft.
Daarnaast beschikt Shuttle Music Player over een soort Google Now-achtig design, met kekke informatiekaarten. Ook is Shuttle Music Player geheel gratis te gebruiken, dus geef de Android-app vooral een kans. Lees meer over Shuttle Music Player en bekijk screenshots.

Download: Shuttle Music Player (gratis)

4. Snapchat

Snapchat Android

De Snapchat Android-app biedt gebruikers op korte termijn de mogelijkheid om met elkaar te communiceren via zowel tekst als video. Snapchat meldt op zijn blog dat chatten en videobellen nu mogelijk is. Voor chats geldt dat deze, net als foto`s, slechts korte tijd zichtbaar zijn. Sluit je een gesprek in Snapchat, dan verdwijnen de berichten. Wel kun je ervoor kiezen om een screenshot van de conversatie te maken. Om een chat te starten, veeg je de naam van een vriend of vriendin naar rechts. Met een druk op de knop kun je vervolgens in Snapchat videobellen. Een geweldige nieuwe feature die een soort walkie-talkie-functie naar de app brengt. Bekijk een video van de geweldige Snapchat videobellen update.

Download: Snapchat (gratis)

5. Google Documenten

googledocumenten

“Je kunt documenten maken, bewerken en hieraan samenwerken met anderen op uw Android-telefoon of -tablet“, aldus Google over zijn nieuwe documenten-app. Als je de app opstart, zie je direct eenzelfde interface als Google Drive. Hier staan al je documenten die je vervolgens kunt openen, bewerken en kunt delen om met anderen tegelijkertijd aan het betreffende documenten te werken. Via het hamburgermenu aan de linker zijkant kun je onder andere door documenten met een ster, documenten op het apparaat en de instellingen bladeren, alsmede de Google Drive-app openen. Lees meer over Google Documenten en bekijk screenshots.

Download: Google Documenten (gratis)

6. Google Spreadsheets

googlespreadsheets

Voor Google Spreadsheets geldt precies hetzelfde: de app heeft een groen in plaats van blauw design en toont ook alle spreadsheets in jouw Google Drive. De groene menubalk kun je onder andere gebruiken om de interface aan te passen, te zoeken naar bestanden, de bestanden opnieuw te randschikken en om folders of een nieuw bestand aan te maken. Deze acties gelden logischerwijs ook voor de Google Documenten-app. Ook kun je spreadsheets bewerken met een vrij overzichtelijke en volledige actiebalk en is het mogelijk om samen met anderen tegelijkertijd aan een spreadsheet te werken.

Download: Google Spreadsheets (gratis)

7. ANWB Onderweg

anwb onderweg

ANWB Onderweg heeft een update onvangen die een handige auto- en ov-planner in de Android-app integreert. Door de nieuwe routeplanner wordt het enorm gemakkelijk om in de vrij uitgebreide app je ov-reis te plannen en deze te vergelijken met een auto route.
“Achter aansluiten in de file hoeft niet meer. ANWB Onderweg biedt alternatieven in de vorm van openbaar vervoer (OV) en samenrijden (carpooldienst). Plan je de route met het OV (trein, bus, tram, metro en veerboot) of vertelt je met wie je kunt meerijden. Met deze update kun je nu ook routes plannen en auto en OV met elkaar vergelijken”, aldus de ANWB. Lees meer over en bekijk screenshots van de ANWB Onderweg update.

Download: ANWB Onderweg (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu