Beste Android apps in Play Store van week 19 – 2014

Redactie
11 mei 2014, 16:02
5 min leestijd
Beste Android apps in Play Store van week 19 – 2014
Beste android apps

AndroidPlanet kiest iedere week de nieuwste, meeste interessante en beste Android apps en -games voor je uit en zet ze in een handige lijst. Dus: elke week de beste apps!

Deze week met de belangrijke app-updates voor Google Maps, RTL Nieuws en Voetbal International, maar ook met de beste Android-app om te scannen: Scanbot! Een fijne lijst die je niet mag missen!

Lees verder na de advertentie.

Bekijk ook onze top 100 Android Apps, de beste Nederlandse Android Apps  en het  het archief voor meer  Android apps en games.

1. Cafellow

cafellow bevrijdingsdag

Cafellow is bedacht door twee studievrienden die het zat waren om avonden lang door te brengen in sfeerloze cafés met lauw bier, zure wijn en slechte muziek. Met de gratis app vind je – ook op Bevrijdingsdag – in een aantal grote Nederlandse steden snel een café dat voldoet aan je wensen. Je kunt precies aangeven waar je naar zoekt, waarna Cafellow het aantal kroegen filtert en voorkomt dat je urenlang over straat zwerft in de zoektocht naar het perfecte terras of danscafé.
Het is mogelijk te zoeken in een specifieke stad of te kiezen binnen welke straal (1, 5 of 25 kilometer) je een kroeg zoekt. Vervolgens bepaal je de sfeer die je wenst (terrasje, dansen, barhangen of binnen zitten), de specialiteiten (denk aan cocktails en speciaalbier) en de muziek (live, pop, rock of Nederlandstalig) die er in de gelegenheid wordt gespeeld. Lees meer over Cafellow.

Download: Cafellow (gratis)

2. Scanbot

scanbot

Scanbot is een razendsnelle Android-app waarmee je rekeningen, notities en al het ander papierwerk in een handomdraai kun inscannen. En scannen, dat heb je sneller nodig dan je denkt. Een rekening inscannen om te bewaren? Een brief digitaliseren? Even een recept in de cloud zetten? Je hebt er allemaal een scanner voor nodig, wat een stuk beter werkt dan gewoonweg een foto maken van het document.
Scanbot is de beste scan-app die op dit moment in Google Play te verkrijgen is. Hij biedt enorm veel opties, werkt lekker snel en is ook nog eens fijn ontworpen. Lees meer over Scanbot en bekijk screenshots.

Download: Scanbot (0,89 euro)

3. RTL Nieuws

rtlnieuws.jpg

De app van RTL Nieuws is voorzien van een nieuw en fris design dat aansluit bij de eveneens nieuwe huisstijl van RTL. Zo is er meer ruimte voor beeld en geeft de statusbalk binnen de app aan in welke katern je jezelf bevindt. Naast RTL Nieuws zijn ook RTL Z, RTL Sport, RTL Boulevard, Buienradar, dagelijkse columns en een dagelijks magazine binnen de app te vinden.
Verder brengt de app een handige volgfunctie voor notificaties, waardoor je zelf kunt aangeven welke nieuwsverhalen je wilt volgen en updates van wilt ontvangen. Ook wordt het mogelijk om notificaties in zijn algemeen aan te passen, zodat je niet voor bijvoorbeeld een sportnieuwtje een melding krijgt. Lees meer over de RTL Nieuws update en bekijk screenshots van het nieuwe design. Beide apps van RTL, één voor smartphones en de ander voor tablets, zijn geüpdatet.

Download: RTL Nieuws Mobile (gratis)

Download: RTL Nieuws (gratis)

4. Google Maps

google maps

De grote update voor de Google Maps Android app brengt enkele zeer fijne verbeteringen naar de kaarten-app voor Google. Zo is de mogelijkheid om een kaart offline op te slaan een stuk verbeterd, waarbij je een speciale sectie hebt voor al je offline kaarten. Hier zie je hoe groot de kaarten zijn, tot wanneer ze worden bewaard en überhaupt welke kaarten je allemaal hebt bewaard.
Ook de interface is redelijk op de schop genomen, waardoor het navigeren gemakkelijker wordt en de route een stuk overzichtelijker. Lees meer over de Google Maps update en bekijk screenshots.

Download: Google Maps (gratis)

5. Voetbal International

Voetbal International android

De Voetbal International-app voor Android heeft vandaag een flinke opfrisbeurt gekregen. Het design is verbeterd en er is nu zowel links als rechts een menu. Aan de linkerkant vind je het algemene menu met verwijzingen naar het startmenu, rangen, standen en video`s en aan de rechterkant je persoonlijke menu met links naar je favoriete competities, teams en spelers. Als je bent ingelogd, kun je hier ook meldingen instellen.
Daarnaast is VI Premium geïntroduceerd, de betaaldienst van Voetbal International die de website en het magazine met elkaar verbindt en leuke extra`s toevoegt. De abonnementsvorm (7,99 euro per maand) is voor abonnees van het blad gratis en bundelt artikelen van VI.nl en het magazine, waaronder de interviews en columns van Johan Derksen, Nico Dijkshoorn en René van der Gijp. Lees meer over de nieuwe Voetbal International Android app en bekijk screenshots.

Download: Voetbal International (gratis)

6. Spoticast

spoticast

Spoticast is een handige Android-app waarmee je muziek van de muziekstreamingdienst naar de Chromecast kunt streamen. De app werkt vrij simpel: start Spoticast op, verbindt `m met de Chromecast, wacht totdat Spotify is opgestart en alle muziek die je vervolgens afspeelt, wordt automatisch via de Chromecast ten gehore gebracht.
Spoticast werkt als een soort externe speler voor Spotify, waarbij de muziek van dienst eigenlijk naar de Android-app wordt gestuurd. Het is daarom wel noodzakelijk om de uitzendstatus van het apparaat in de instellingen te activeren, waarmee andere apps kunnen zien wat je aan het luisteren bent. En logischerwijs werkt Spoticast alleen als je een premium Spotify-account hebt. Lees meer over Spoticast en bekijk een video van de app.

Download: Spoticast (gratis)

7. Yahoo News Digest

Yahoo News Digest

Yahoo News Digest, de nieuws-app van de Amerikaanse zoekgigant, is er nu ook voor Android. De app stelt je op de hoogte van het belangrijkste nieuws middels een tweetal updates in de ochtend (8.00 uur) en avond (18 uur). Topnieuws wordt gepresenteerd als een soort samenvatting door een combinatie van menselijke curatoren en algoritmes. De artikelen zijn volgens Yahoo `een collectie van atomen` en worden aangevuld met kaarten, Wikipedia-informatie, foto`s en filmpjes.
Hiermee presenteert News Digest het nieuws in hapklare brokken; ideaal dus om snel even bij te lezen. Het design van de app is bovendien prachtig en de samenvattingen zijn iets langer dan de berichten die Summly, het slimme algoritme waarop News Digest is gebaseerd, uitspuugt. Ruim een jaar geleden nam Yahoo de start-up van de Britse tiener Nick D`Aloiso voor maar liefst 30 miljoen dollar over. Lees meer over Yahoo News Digest en bekijk screenshots van de app.

Download: Yahoo News Digest (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu