De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Beste Android apps in Play Store van week 2 – 2014

Redactie
12 januari 2014, 16:41
3 min leestijd
Beste Android apps in Play Store van week 2 – 2014
Google Play Store aanbiedingen

AndroidPlanet kiest iedere week de nieuwste, meeste interessante en beste Android apps en -games voor je uit en zet ze in een handige lijst. Dus: elke week de beste apps!

Deze week met veel toffe nieuwe apps, waaronder gave games als Dream of Pixels, Minesweeper en het knotsgekke AaaaaAAaaaAAAaaAAAAaAAAAA!!!, maar ook de officiële game-app van Wie is de Mol?

Lees verder na de advertentie.

Bekijk ook onze top 100 Android Apps, de beste Nederlandse Android Apps  en het  het archief voor meer  Android apps en games.

1. Dream of Pixels

dreamofpixels

Tetris is een geweldige game. Honderden gameontwikkelaars hebben geprobeerd om soortgelijke games te maken die een mooi alternatief bieden, en Dream of Pixels is mogelijk één van deze succesverhalen. De game beschikt over een mooie kleurrijke graphics, een uitstekende soundtrack en hele interessant gameplay. Bekijk een video van Dream of Pixels.

Download: Dream of Pixels (gratis)

2. Regenmelding

Regenmelding Android app

Regenmelding doet precies wat je van de naam verwacht: de app geeft meldingen als er in jouw buurt een wolkbreuk aan zit te komen. Zo voorkom je een nat pak en weet je altijd wanneer je een paraplu moet meenemen als je op pad gaat. Het instellen van een melding in de app gaat overigens eenvoudig. Vanuit het startscherm, waar een weerkaart van Nederland is te zien, tik je op de optieknop rechtsonder. Lees meer over Regenmelding.

Download: Regenmelding (gratis)

3. Minesweeper

Minesweeper

Eindelijk. Mijn Android-toestel is compleet. Of, nouja, iets completer. Minesweeper, het legendarische spel van oude Windows-computers, is nu ook voor Android te downloaden. Nederlanders kennen het spel waarschijnlijk als `mijnenveger`, en de app behoudt het grijze jaren negentig-design dat Minesweeper altijd al heeft gehad.
Het idee achter de game blijft hetzelfde: druk op hokjes om te kijken wat erachter zit. Kijk uit voor de bommen, want hoe langer je ongeschonden blijft hoe meer punten je verzamelt. Bekijk screenshots van Minesweeper.

Download: Minesweeper

4. Wie is de Mol

widm

Wie is de Mol is één van de favoriete programma`s van ondergetekende. En hoogstwaarschijnlijk van meerderen, want eind vorig jaar won het televisieprogramma de befaamde Televizier-Ring.
Het nieuwe seizoen kun je meespelen met de handige Wie is de Mol Android-app, waarmee je het tegen je vrienden in verschillende poules kunt opnemen. De app laat je, net als de kandidaten van Wie is de Mol, vragen beantwoorden over de Mol. Bekijk screenshots van de Wie is de Mol Android-app.

Download: Wie is de Mol (gratis)

5. Jelly

jelly

Twitter-oprichter Biz Stone heeft de app van zijn nieuwe startup gelanceerd. De Jelly Android-app is gratis in Google Play te downloaden en wil een vraag-en-antwoord-app worden waar gebruikers naartoe kunnen gaan om informatie uit te wisselen.
Het idee achter de app is simpel: je maakt een foto en stelt er een vraag bij. Jouw sociale netwerk en hun vrienden kunnen vervolgens helpen bij het geven van een antwoord. Het is daarbij wel nadrukkelijk bedoeld om een foto mee up te loaden, want gebruikers kunnen een antwoord geven door iets te tekenen op de betreffende foto en jijzelf kunt iets aanwijzen op een foto door te tekenen. Bekijk een video van Jelly.

Download: Jelly (gratis)

6. AaaaaAAaaaAAAaaAAAAaAAAAA!!!

AaaaaAAaaaAAAaaAAAAaAAAAA!!!

De naam van deze game is gewoonweg geweldig: AaaaaAAaaaAAAaaAAAAaAAAAA!!!, voor een game waarin je van de hoogste wolkenkrabbers springt en heel lang naar beneden valt. De populaire indiegame is sinds kort ook in Google Play te vinden en laat je springen en tijdens je val naar beneden zo veel mogelijk activiteiten verrichten, zoals punten verzamelen, de duim geven of juist de middelvinger geven en natuurlijk graffiti spuiten. Het kan allemaal tijdens je vrije val. Bekijk een video van AaaaaAAaaaAAAaaAAAAaAAAAA!!!.

Download: AaaaaAAaaaAAAaaAAAAaAAAAA!!! (2,91 euro)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu