Beste Android apps in Play Store van week 20 – 2014

Redactie
18 mei 2014, 16:01
6 min leestijd
Beste Android apps in Play Store van week 20 – 2014
Beste android apps

AndroidPlanet kiest iedere week de nieuwste, meeste interessante en beste Android apps en -games voor je uit en zet ze in een handige lijst. Dus: elke week de beste apps!

Deze week met de prachtige game Monument Valley, die is geïnspireerd op het werk van MC Escher. Of Wiser, een Android-launcher waarmee je jouw smartphone een lekkere simpele interface geeft die iedereen snapt.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk ook onze top 100 Android Apps, de beste Nederlandse Android Apps  en het  het archief voor meer  Android apps en games.

1. Facebook

2014-facebookapp

De Facebook Android-app is van een update voorzien waardoor het voor gebruikers mogelijk wordt om ook offline een statusupdate te plaatsen, zoals een tekstbericht, foto, video of check-in. Hierdoor kun je ook zonder verbinding met wifi of je mobiele netwerk alvast enkele Facebook-updates plaatsen die direct worden geüpload worden als de internetverbinding weer beschikbaar is.
Deze offline-feature was een veelgevraagde functie binnen de Facebook-app, waardoor de nieuwe Facebook app update de ervaring op mobiele apparaten weer net even wat beter maakt. Want iedereen heeft wel eens last van een slechte of wegvallende verbinding, en dat hoeft met de nieuwe Facebook-app geen probleem meer te vormen. De status-updates worden gewoon in de cache geplaatst.

Download: Facebook (gratis)

2. Receptenmaker

recepten app

Receptenmaker, de recepten app die al een tijdje beschikbaar is in de App Store, is er nu ook voor Android. Standaard staan er in de app een handjevol recepten, maar eigenlijk is het de bedoeling dat je zelf gerechten toevoegt op basis van bekende receptensites als 24Kitchen, Culy, Allerhande en VTM Koken. Daarnaast kun je recepten aanmaken, waarbij je de naam, ingrediënten, bereidingsvoorschriften en het soort gerecht invoert. Door foto`s toe te voegen, geef je zo als het ware je eigen kookboek vorm. Daarnaast kun je kookboeken van vrienden inzien en hieruit recepten overnemen. Lees meer over de Receptenmaker recepten-app.

Download: Receptenmaker (gratis/€1,79)

3. Popcorn Time

2014-popcorntime-kl

Time4Popcorn, een populaire fork van de illegale streamingdienst Popcorn Time, is uitgebracht voor Android. Niet in Google Play – dan wordt de app door Google verwijderd -, maar als apk-bestand. De Android-app geeft gebruikers de mogelijkheid om series en films te downloaden, maar tijdens het downloaden al te bekijken. Door deze specifieke technologie hoef je niet te wachten tot een film of serie klaar is met downloaden. Door deze handige feature groeide Popcorn Time uit tot één van de meest populaire illegale diensten voor films en series.

Popcorn Time is inmiddels gestopt door flinke druk door de Amerikaanse entertainmentindustrie, maar de technologie van de dienst wordt nu gebruikt door anderen om alternatieve versies te maken, zoals Time4Popcorn of Flixter. Het gebruik van deze diensten is echter wel illegaal: de content die je downloadt, wordt ook geüpload. Daarnaast is het in Nederland sinds kort in zijn geheel strafbaar om uit illegale bron te downloaden. Lees meer over de Popcorn Time Android-app. Wees echter wel gewaarschuwd: sommige AndroidPlanet-lezers melden dat de app niet geheel veilig zou zijn. Er zijn echter nog geen officiële klachten bij Time4Popcorn ingediend, en ze hebben onder andere gereageerd op de beschuldigingen.

Het apk-bestand van Time4Popcorn is hier te downloaden. Hoe je een apk-bestand installeert, lees je in onze handleiding Android apk bestanden installeren.

4. Scoupy

scoupy

De kortings-app Scoupy is ook deze maand van een update voorzien. Eerder werden er al bedrijvenpagina`s toegevoegd en nu is het ook mogelijk allerhande producten direct vanuit de app met korting aan te schaffen. Via het uitklapmenu aan de rechterkant kun je aanbieders en coupons zoeken en direct een bestelling plaatsen. Dit kan nog niet bij alle aanbieders, maar bijvoorbeeld bij Zalando is het bestellen van nieuwe kleding zo gepiept. De site is geoptimaliseerd binnen de app, zodat je gemakkelijk het gewenste product en de juiste maat kiest en afrekent.
Na de update toont de kortings-app via het uitklapmenu ook dagacties van bijvoorbeeld Marktplaats en Bol.com die je slechts één dag kunt gebruiken. Je kunt voor deze aanbiedingen meldingen instellen, zodat je nooit een goede deal mist. Verder kunnen bedrijven die samenwerken met Scoupy hun folders in de app tonen. Tot slot wordt bij het activeren van sommige acties een qr-scanner geopend, zodat je bij de kassa gemakkelijk een code kunt scannen om de korting te ontvangen. Lees meer over de kortings-app Scoupy.

Download: Scoupy (gratis)

5. Monument Valley

monumentvalley

Monument Valley is per direct beschikbaar voor Android. De game werd aanvankelijk alleen op iOS gelanceerd en werd binnen een korte tijd enorm populair. Monument Valley ontving lovende recensies en stond weken in de top tien van best verkochte games in de App Store. Reden genoeg om zo spoedig mogelijk naar Android te komen, dus.
In de game gebruik je verschillende perspectieven om een level uit te spelen. De game is namelijk op een specifieke manier vormgegeven waardoor je constant van perspectief kunt veranderen om op deze manier nieuwe objecten te ontdekken en achter nieuwe game-elementen te komen. En dat zorgt voor een zeer eigenzinnige game-ervaring. Fez-spelers zullen bekend zijn met spelen vanuit verschillende perspectieven. Bekijk een video van de Monument Valley Android-game.

Download: Monument Valley (3,59 euro)

6. Wiser

wiser

Android is eerlijk gezegd niet het meest gemakkelijke mobiele besturingssysteem. Daarom kan Android voor sommigen nog best lastig zijn. Denk aan je grootouders, a-technische ouders of je kinderen. Dat vinden de makers van Wiser ook, en daarom ontwikkelden zij Wiser: een launcher voor Android die de interface voor je smartphone aanpast en `m zo simpel mogelijk maakt, zodat iedereen Android voortaan kan begrijpen.
Wiser richt zich op zes basistaken: je contacten, bellen, berichten, de camera, galerij en natuurlijk je apps. Deze zes taken worden met grote knoppen op het scherm getoond, waardoor je ze altijd snel kan bereiken. Daarmee lijkt Wiser grotendeels op een `Android voor ouderen`, maar ik durf met zekerheid te zeggen dat Wiser ideaal is voor iedereen die niet zo veel verstand heeft van smartphones – en liever de meest simpele telefoon heeft die wél kan WhatsApp`en. Lees meer over Wiser en bekijk screenshots.

Download: Wiser (gratis)

7. Alarmfase 1

alarmfase1

Alarmfase 1 is al een geruime tijd een populaire app voor iOS, nu is er ook een Android-versie beschikbaar in Google Play. De app toont originele, oorspronkelijke oproepen voor ambulance, politie en brandweer uit heel Nederland, nagenoeg real-time op je smartphone of tablet. De website van de dienst wordt ook veelvuldig gebruikt, maar voor de mensen die echt op de hoogte willen blijven van wat er om hen heen gebeurt is er nu ook een speciale Alarmfase 1 Android-app beschikbaar.
“Nog voordat een brandweerauto de kazerne verlaat, weet jij al wat er aan de hand is. Je krijgt dezelfde oproep, slechts enkele seconden nadat deze verstuurd is aan de oorspronkelijke hulpdiensten in de app of als notificatie“, aldus de makers. Lees meer over Alarmfase 1 voor Android en bekijk screenshots.

Download: Alarmfase 1 (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu