De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Beste Android apps in Play Store van week 4 – 2014

Redactie
26 januari 2014, 16:02
4 min leestijd
Beste Android apps in Play Store van week 4 – 2014
Google Play Store aanbiedingen

AndroidPlanet kiest iedere week de nieuwste, meeste interessante en beste Android apps en -games voor je uit en zet ze in een handige lijst. Dus: elke week de beste apps!

Deze week met veel toffe nieuwe apps, waaronder de ingenieuze game Bad Hotel, de Snapchat-concurrent Crumble Messenger en de batterijbesparende app Greenify.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk ook onze top 100 Android Apps, de beste Nederlandse Android Apps  en het  het archief voor meer  Android apps en games.

1. SolMail

solmail

Soms missen we bij AndroidPlanet een app waarvan we een tijd laten denken: wat zonde dat we daar toentertijd geen aandacht aan hebben besteed. SolMail is daar een uitstekend voorbeeld van. Ontwikkelaar Sol Studio at Daum heeft twee apps op zijn naam staan: SolCalendar en SolMail, en beide apps worden gekenmerkt door een overzichtelijke en minimalistische interface.
SolMail is echter de meest interessante app, met een brede ondersteuning voor meerdere e-mailaccounts (van Yahoo, Gmail, AOL tot Hotmail en Outlook) en een fijne interface die werkt met swipes om berichten te archiveren of te verwijderen. Lees meer over en bekijk screenshots van SolMail.

Download: SolMail (gratis)

2. Crumble Messenger

CrumbleMessenger

“Gone in 60 seconds.“ Zo luidt de slogan van Crumble Messenger, een chat-app die het idee van Snapchat `leent` en er een hardcore-modus aan toevoegt. Net als bij Snapchat verdwijnen de verstuurde berichten, maar bij Crumble Messenger verdwijnen de berichten altijd na zestig seconden – ook als de ontvanger het bericht nog niet heeft gezien.
Een reden om nog verslaafder aan je smartphone te raken, zo willen de ontwikkelaars doen geloven. De notificatie van het ontvangen bericht blijft daarbij zichtbaar, waardoor je dus zeker weet dat je – indien de zestig seconden zijn vertreken – een bericht hebt gemist. Check de screenshots van Crumble Messenger.

Download: Crumble Messenger (gratis)

3. Greenify

Greenify

Greenify is één van de meest geliefde apps bij degenen die hun apparaat hebben geroot. De app voor accubesparing bekijkt welke apps je batterij leegslurpen en zet deze apps in een speciale slaapstand die veel sterker is dan de huidige slaapstand waar Android over beschikt. Dit zorgt voor minder haperingen tijdens het gebruik van je smartphone of tablet, maar heeft logischerwijs ook een positief effect op de accuduur.
Greenify is nu ook beschikbaar voor niet-geroote toestellen. Hoewel er nog wel een beetje een omweg nodig is om de app daadwerkelijk goed te gebruiken, is het fijn dat de ontwikkelaar zijn app ook voor niet-geroote toestellen – en dat zijn er veel! – beschikbaar heeft gemaakt. Lees meer over Greenify.

Download: Greenify (gratis)

4. Lego Ninjago Rebooted

Lego Ninjago Rebooted

De Lego-games zijn enorm populair. Ze combineren het speelse uiterlijk van het speelgoud met de fijne eigenschappen van vroege platformers. In de nieuwe Android-game Lego Ninjago Rebooted speel je met één van de vier Lego-ninja`s de de duistere krachten van de Overlord moeten bestrijden. Om al dat kwaad te bevechten, moeten de Lego-ninja`s helemaal naar het toppunt van de Borg-toren.
Je vecht als een ninja, klimt als een ninja omhoog en verzamelt Lego-stukken om speciale power-ups en krachten vrij te spelen, die je kunnen helpen bij het halen van een missie of level. Het is mogelijk om de verhaalmodus te spelen om bazen te verslaan en als Lego-ninja de wereld te redden, maar je kunt ook Lego Ninjago Rebooted in een speciale modus spelen waarmee je een zo hoog mogelijke score kunt behalen. Lees meer over Lego Ninjago Reeboted en bekijk een trailer.

Download: Lego Ninjago Rebooted (gratis)

5. Bad Hotel

badhotel

Bad Hotel is een beetje een vreemde eend in de bijt. Een gekke combinatie van een tower defense-game en hypnotiserende muziek die bepaalt hoe je het spel speelt. In Bad Hotel speel je een entrepreneur in een futuristische en gekke wereld waar je een hotel wilt gaan bouwen.
Om je te beschermen van de wezens binnen de wereld van Tarnation Tadstock, zoals meeuwen, ratten, yeti`s, moet je het hotel zo snel en slim mogelijk bouwen. Als futuristische hotelentrepreneur heb je een arsenaal aan wapens tot je beschikking die alle beesten van jouw hotel proberen weg te houden. Het muzieksysteem, dat op basis van jouw acties en keuzes muziek maakt en de game vorm geeft, biedt een extra dimensie aan een zeer ingenieuze en speciale Android-game. Bekijk een video van Bad Hotel.

Download: Bad Hotel (1,78 euro)

6. Jupiler League Info

Jupiler League Info android

Jupiler League Info is een kleine app voor de kleinste profcompetitie in Nederland, de Jupiler League. De voetbal-app geeft je snel een overzicht van de gespeelde wedstrijden, uitslagen en het scoreverloop. Door vanuit de app van links naar rechts te swipen kun je daarnaast per speelronde de wedstrijden bekijken en het programma voor de komende weken checken. De app is niet voorzien van al teveel poespas, maar daardoor wel snel in gebruik.
Middels de menuknop linksboven krijg je toegang tot een snelmenu voor de wedstrijden, de stand (helaas zonder onderscheid in periodes), de lijst met topscorers en een overzicht met nieuws. De nieuwssectie bestaat uit een rss-feed met berichten afkomstig van de website van Voetbal International. Lees meer over Jupiler League Info.

Download: Jupiler League Info (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu