De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Beste Android apps in Play Store van week 46 – 2013

Redactie
17 november 2013, 15:48
4 min leestijd
Beste Android apps in Play Store van week 46 – 2013
Google Play Store aanbiedingen

AndroidPlanet kiest iedere week de nieuwste, meeste interessante en beste Android apps en -games voor je uit en zet ze in een handige lijst. Dus: elke week de beste apps!

Deze week met veel handige updates, onder andere voor de online berichtendienst van Facebook, WhatsApp, Adobe Reader en ook BBM, de chat-app van Blackberry.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk ook onze top 100 Android Apps, de beste Nederlandse Android Apps  en het  het archief voor meer  Android apps en games.

1. Google Maps

google maps

Google Maps Waze-ondersteuning is voortaan in de officiële kaarten-app van Google beschikbaar. Waze is de sociale navigatie-app die reeds door Google is overgenomen en laat acutuele verkeersinformatie en -meldingen zien. Deze features worden voortaan ook aan Google Maps toegevoegd, zonder dat hier een update voor nodig is. De verkeersmeldingen, zoals ongevallen of omleidingen, worden dan automatisch in Google Maps getoond en waar nodig zal de navigatie-app dergelijke meldingen proberen te omzeilen. Lees meer over de Google Maps Waze-ondersteuning.

Download: Google Maps (gratis)

2. CyanogenMod Installer

cyanogenmodinstaller

De CyanogenMod Installer, de app waarmee je snel en gemakkelijk de alternatieve Android-software op je toestel zet, is beschikbaar in Google Play. De app helpt je bij het instellen van je Android-toestel waarna de Windows-software de verdere installatie op zich neemt. Daarmee stelt de app eigenlijk weinig voor, maar is het voor degenen die graag gemakkelijk CyanogenMod willen installeren een fijn hulpmiddel. Lees meer over de werking van CyanogenMod Installer.

Download: CyanogenMod installer (gratis)

3. Facebook Messenger

Nieuwe Facebook Messenger

De nieuwe Facebook Messenger-versie is nu beschikbaar voor iedereen. Twee weken geleden startte de uitrol van de vernieuwde chat-app, maar deze was toch nog niet voor alle gebruikers beschikbaar. Dat is nu wel het geval. Facebook Messenger is vooral op het gebied van design flink onder handen genomen. De chat-app heeft nu een strak wit ontwerp met lichtblauwe accenten. Alles oogt iets platter en de profielfoto`s van je contactpersonen worden nu in een cirkel, in plaats van een vierkant getoond.

Download: Facebook Messenger (gratis)

4. BBM

bbm

De laatste BBM update zorgt ervoor dat gebruikers sneller en gemakkelijker hun BBM PIN, ofwel hun persoonlijke code van hun account, met andere geïnteresseerden kunnen delen. De BBM PIN kan eigenlijk worden gezien als het gebruikersaccount bij BBM. In de nieuwe app-versie zit een `vertel het aan je vrienden`-functie waarmee je snel kunt zien wie er ook BBM hebben. Daarnaast zorgt de update voor een belangrijke fix van de contactenlijst-bug, waardoor namen opeens zouden verdwijnen. Lees meer over de BBM update.

Download: BBM (gratis)

5. Adobe Reader

Adobe Reader

Adobe Reader, de populaire app voor pdf-bestanden, heeft een update ontvangen die twee nieuwe features naar de app brengt, genaamd Adobe PDF Pack en Adobe ExportPDF. Zo wordt het door de Adobe Reader update mogelijk om pdf-bestanden te exporteren naar andere bestanden en vice versa. Deze twee features moeten helaas wel gekocht worden binnen de app die gratis in Google Play te downloaden is. Lees meer over de Adobe Reader update.

Download: Adobe Reader (gratis)

6. Anomaly 2

Anomaly 2 Android

De tower defense-game Anomaly 2 is al geruime tijd beschikbaar op de pc en verscheen begin deze maand voor iOS. Een versie voor Android is sinds kort ook beschikbaar in de Play Store voor een prijs van 3,99 euro. Anomaly: Warzone Earth gooide twee jaar geleden hoge ogen en heeft het tower defense-genre populair gemaakt. Ook bewees de game dat mobiele apparaten prima kunnen fungeren als spelcomputer, zonder teveel compromissen wat betreft de gameplay te sluiten. Lees meer over Anomaly 2.

Download: Anomaly 2 (3,99 euro)

7. WhatsApp

whatsapp

De meest recente WhatsApp update laat de app sneller en stabieler werken. De WhatsApp Android versie is de afgelopen maanden flink verbeterd, met enkele nieuwe features en vooral heel veel bugfixes. De laatste WhatsApp update valt onder laatstgenoemde, maar is daarmee niet minder belangrijk. Hoewel WhatsApp nooit veel details bekendmaakt over zijn updates, voelt de app weer iets sneller en stabieler aan dan voorgaande versies. Daarnaast is er een bètakanaal voor geïnteresseerden waar ze de laatste updates van de online berichtendienst kunnen downloaden. Lees meer over de WhatsApp update en WhatsApp Android.

Download: WhatsApp (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu