De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Beste Android apps in Play Store van week 47 – 2013

Redactie
24 november 2013, 15:02
4 min leestijd
Beste Android apps in Play Store van week 47 – 2013
Google Play Store aanbiedingen

AndroidPlanet kiest iedere week de nieuwste, meeste interessante en beste Android apps en games voor je uit en zet ze in een handige lijst. Dus: elke week de beste apps!

Deze week met veel handige updates, onder andere voor de app van Chromecast, dating-app Tinder en het zoekspelletje van Man Bijt Hond, maar ook met het gloednieuwe Play Kiosk van Google.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk ook onze top 100 Android Apps, de beste Nederlandse Android Apps  en het  het archief voor meer  Android apps en games.

1. Efteling

Efteling Android-app


Naast een app voor iOS heeft de Efteling nu ook een applicatie voor Android gelanceerd. Deze is gratis te downloaden en werkt met Android 2.3.3 (Gingerbread) en hoger. Met de Efteling Android-app is het mogelijk je bezoek aan het park tot in de puntjes voor te bereiden. Ook krijg je direct informatie over je favoriete attracties en zie je op een kaartje waar je je bevindt en hoe je het snelste bij bijvoorbeeld de Pyton of Droomvlucht komt. Lees meer over de Efteling Android-app en check de screenshots.

Download: Efteling (gratis)

2. Man Bijt Hond Zoekertje

Man bijt hond Zoekertje

Knuffellimburger en onze favoriete rapper Sjors maakt voortaan deel uit van Man bijt hond Zoekertje. In deze game is het de bedoeling om binnen anderhalve minuut zoveel mogelijk objecten te vinden die betrekking hebben op Sjors en andere bekende personen uit het populaire televisieprogramma. Rechts in beeld verschijnen steeds drie objecten die je zo snel mogelijk moet terugvinden in de scène. Hoe sneller je dit doet en hoe minder foute objecten je aantikt, des te hoger de eindscore. Lees meer over Man Bijt Hond Zoekertje en bekijk de video.

Download: Man bijt hond Zoekertje (gratis)

3. Play Kiosk

playnewsstand

Google komt met Google Newsstand, de vervanger voor de populaire nieuws-app Currents. In het Nederlands krijgt de app de naam Google Kiosk. Al eerder gingen de geruchten rond dat een nieuwe tijdschriften-app Currents zou vervangen. “Bekijk het laatste nieuws en geniet van diepgaande achtergrondartikelen met audio, video en meer. Blijf op de hoogte van sport, economie, koken, entertainment, mode en meer“, aldus de beschrijving in Google Play. Lees meer over Play Kiosk, en wat je er allemaal mee kunt.

Download: Google Play Newsstand (gratis)

4. Tinder

tinder2

Tinder heeft een flinke update gegeven die de interface van de dating-app helemaal op de schop neemt. Naast een nieuw icoon is er een compleet nieuw Tinder design aanwezig, met de nadruk op minimalisme en witte app-onderdelen (en een vleugje iOS 7). Daarnaast zijn er enkele belangrijke verbeteringen en vernieuwingen doorgevoerd waardoor Tinder-gebruikers sneller naar de liefde van hun leven (of een hele leuke one night stand) kunnen zoeken. Lees meer over de grote Tinder design update, en check de screenshots.

Download: Tinder (gratis)

5. Chromecast

chromecast

De officiële app van Chromecast heeft een update gekregen die een geheel nieuw design brengt, inclusief het populaire hamburger-menu. Een dergelijk menu wordt vanuit de linkerkant naar rechts geschoven, waarna meer opties zichtbaar worden. De nieuwe Chromecast app-update laat gebruikers ook meer informatie zien over hun Chromecasts, zoals een verbeterde optie voor de tijdszone en het mac-adres van de Chromecast. Met laatstgenoemde kunnen gebruikers mogelijke netwerkproblemen oplossen. Daarnaast zijn er een reeks aan bugfixes doorgevoerd. Lees meer over de Chromecast update en bekijk de nieuwe app.

Download: Chromecast (gratis)

6. Hay Day

Hay Day voor Android

Ontwikkelaar Supercell heeft na Clash of Clans nu ook de populaire boederijsimulator Hay Day beschikbaar gemaakt op Android. Het spel kent wel in-app aankopen. In Hay Day is het de bedoeling om een boerderij op en uit te bouwen door het land te bewerken en te zorgen voor je kippen, varkens, koeien en schapen. Je kunt gewassen verbouwen en bakkerijen, suikerfabrieken en zuivelfabrieken opzetten. Vervolgens handel je met vrienden om zo je reputatie als boer te vestigen. Bekijk een video van Hay Day voor Android.

Download: Hay Day (gratis)

7. Bondscoach Soundboard App

louis

De Bondscoach Soundboard App eert bondscoach Louis van Gaal door zijn meest grappige uitspraken en anekdotes in één app te bundelen. En met het WK in 2014, komt een dergelijke app zelfs nu al van pas. Denk bijvoorbeeld aan het hilarische `JUICHEN`, dat reeds een beroemde en beruchte uitspraak van de bondscoach is. “Deze soundboard app is een eerbetoon aan de huidige bondscoach van het Nederlands elftal, meneer Louis van Gaal. Juich samen met Louis het Nederlands elftal naar de WK-finale voetbal in 2014“³, aldus de ontwikkelaar. Bekijk screenshots van de Bondscoach Soundboard App.

Download: Bondscoach Soundboard App (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu