De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Beste Android apps in Play Store van week 48 – 2013

Redactie
1 december 2013, 15:55
4 min leestijd
Beste Android apps in Play Store van week 48 – 2013
Beste Android apps

AndroidPlanet kiest iedere week de nieuwste, meeste interessante en beste Android apps en games voor je uit en zet ze in een handige lijst. Dus: elke week de beste apps!

Deze week met veel nieuwe apps en games, waaronder de briljante Nederlandse game Ridiculous Fishing, de geinige Koning Voetbal-quiz, het vliegensvlugge Sonic Dash nog nog veel meer!

Lees verder na de advertentie.

Bekijk ook onze top 100 Android Apps, de beste Nederlandse Android Apps  en het  het archief voor meer  Android apps en games.

1. KitKat Launcher

kklauncher

Met KK Launcher kan iedereen genieten van de officiële KitKat-launcher van Android 4.4 en de Nexus 5. Er zijn al enkele andere launchers die eenzelfde functionaliteit bieden, maar de mensen achter KitKat Launcher hebben de officiële launcher eigenlijk ‘gekopieerd’ en voor alle Android-toestellen vanaf Ice Cream Sandwich (Android 4.0) beschikbaar gemaakt. Bekijk screenshots van KitKat Launcher.

Download: KitKat Launcher (gratis)

2. HTC FootballFeed

footballfeed

HTC introduceert FootballFeed, een app om al het nieuws rondom de Champions League en Europa League bij te houden. Denk daarbij aan belangrijk teamnieuws, maar ook aan live updates van wedstrijden en analyses na de wedstrijden. Het ontwerp doet denken aan HTC`s BlinkFeed, het sociale homescreen dat al geruime tijd met HTC-toestellen wordt geleverd. FootballFeed kan daarbij geheel gepersonaliseerd worden, waardoor gebruikers hun favoriete teams en wedstrijden kunnen volgen. Bekijk screenshots van HTC FootballFeed.

Download: HTC FootballFeed (gratis)

3. Koning Voetbal

koningvoetbal

De Koning Voetbal Android-app is beschikbaar in Google Play. Het is de officiële app van het gelijknamige televisieprogramma op RTL7, dat elke maandag om 22.00 te zien is. De Koning Voetbal-app wil voetbalfanaten tegen elkaar laten quizzen, om zo uit te zoeken wie de grootste voetbalkenner is. Het is daarbij mogelijk om vrienden uit te dagen of het op te nemen tegen een willekeurige speler. Eén ding is zeker: je voetbalkennis wordt absoluut getest! Want welk nationale team heeft als bijnaam `De Goddelijke Kanaries?` Lees meer over Koning Voetbal voor Android.

Download: Koning Voetbal (gratis)

4. Sonic Dash

Sonic Dash

De snelste egel ter wereld heeft een nieuw avontuur op Android dankzij Sonic Dash. Deze `endless runner` heeft nog het meeste weg van Temple Run, maar speelt zich af in de kleurrijke spelwereld van Sonic. Je kunt spelen als de blauwe egel of zijn vriendjes Tails, Knuckles, Blaze, Amy en Shadow. De besturing in Sonic Dash verloopt door links en rechts over het scherm te vegen. Je kunt dus niet het scherm kantelen om te bewegen. Door naar beneden te vegen, laat je de egel rollen om zo obstakels te ontwijken of vijanden aan te vallen. Door naar boven te vegen springt Sonic, waarna hij met een tik op het scherm van platform (of vijanden) naar platform vliegt. Bekijk een video van Sonic Dash.

Download: Sonic Dash (gratis)

5. Ridiculous Fishing

ridiculousfishing

In Ridiculous Fishing bestuur je een oude visser die zijn hengel in het water werpt. De lijn en het haakje moet je zo ver mogelijk naar beneden proberen te halen, door alle vissen, kwallen en andere zeedieren te ontwijken. Als je op een gegeven moment toch iets raakt, gaan het lijntje en haakje weer omhoog en moet je zo veel mogelijk vissen proberen mee te nemen. Eenmaal boven het water worden deze vissen de lucht in gegooid en kun je ze via verschillende wapens afknallen. Ja, echt. En de game is gewoonweg geweldig. Lees meer over en bekijk screenshots van Ridiculous Fishing voor Android.

Download: Ridiculous Fishing (gratis)

6. Farming Simulator 14

Farming Simulator 14

Het heeft even geduurd, maar dan heb je ook wat: sinds kort is Farming Simulator 14 eindelijk beschikbaar in Google Play. In deze boerderij-simulator is het de bedoeling dat je als boer akkers onderhoudt en het geld dat je verdient aan verkochte goederen investeert om de boerderij uit te breiden. Door slim je gewassen te verhandelen, verdien je meer geld voor grotere akkers en betere landbouwvoertuigen. Bekijk een video van Farming Simulator 14.

Download: Farming Simulator 14 (2,69 euro)

7. Badland

Badland

Badland is een uniek spel dat je bestuurt door lang of kort op het scherm te tikken. Daarmee laat je kleine zwarte figuurtjes met afrohaar vliegen om zo boobytraps, cirkelzagen en andere dodelijke obstakels te ontwijken. Met powerups kun je de figuurtjes vermenigvuldigen of verkleinen om je zo een weg langs alle puzzels te banen. In totaal zijn er 60 levels te ontdekken, die naast verslavend ook erg pittig zijn. Bekijk de trailer van Badland.

Download: Badland (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu