De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Beste Android apps in Play Store van week 49 – 2013

Redactie
8 december 2013, 16:29
4 min leestijd
Beste Android apps in Play Store van week 49 – 2013
Beste Android apps

AndroidPlanet kiest iedere week de nieuwste, meeste interessante en beste Android apps en games voor je uit en zet ze in een handige lijst. Dus: elke week de beste apps!

Deze week met veel nieuwe apps en games, waaronder de officiële app van de FIFA en Aldi, dates scores met Facebook-vrienden via Down en de bloedmooie kalender-app Cal van Any.do

Lees verder na de advertentie.

Bekijk ook onze top 100 Android Apps, de beste Nederlandse Android Apps  en het  het archief voor meer  Android apps en games.

1. FIFA

fifa

De officiële FIFA Android app is in Google Play te downloaden en biedt heel veel handige informatie voor de voetballiefhebber. Met de FIFA Android app kun je direct alle uitslagen en standen van tientallen competities bekijken, van de Bundesliga tot de Barclays Premier League. In totaal zijn er livescores voor de 85 grootste voetbalcompetities te vinden, samen met liveverslagen van wedstrijden, topscorers en nog veel meer. Daarnaast biedt de app ook veel nieuws met foto`s en video`s van belangrijke wedstrijden, transfers en andere gebeurtenissen in het voetbal. Bekijk screenshots van en lees meer over de FIFA Android-app.

Download: FIFA (gratis)

2. ALDI

ALDI app android

Sinds kort is de ALDI app beschikbaar in Google Play. De app is gratis te downloaden, 2MB groot en vraagt qua permissies alleen een werkende internetverbinding en je huidige locatie. Met dat laatste is het mogelijk een ALDI filiaal bij jou in de buurt te vinden en een route ernaar toe te plannen. Net als de winkel zelf heeft de ALDI app een sobere uitstraling. Op het startscherm zie je actuele aanbiedingen, vanaf wanneer ze gelden en op welke producten ze betrekking hebben. Je kunt producten bewaren of aan iemand aanbevelen, maar niet vanuit de app aanschaffen. Bekijk screenshots en lees meer over de ALDI app.

Download: ALDI Nederland (gratis)

3. Down

Down Android app

Down, de dating-app voorheen bekend onder de naam Bang with Friends, maakt het scoren van dates met Facebook-vrienden makkelijker dan ooit. Qua opzet heeft app wat weg van Tinder, met het verschil dat je alleen op gewillige personen in je Facebook-vriendenlijst kunt zoeken. Down verschilt qua design van Bang with Friends, maar ook het doel van de app lijkt anders. De app is niet meer puur gericht op het regelen van one-night stands, maar meer op dates met een Facebook-vriend(in) of een vriend van een vriend. Hierdoor is het aanbod mogelijke matches groter en is het tegelijkertijd iets minder beangstigend om Down te gebruiken. Check screenshots van Down voor Android.

Download: Down (gratis)

4. Cal

cal-android

Any.do, de ontwikkelaar van de takenlijst-app met een soortgelijke naam, brengt eindelijk de Cal Android-versie uit. Cal is een enorm populaire kalender-app voor iOS met een minimalistische interface die gebaseerd is op blokken met informatie, vormgegeven met foto`s en mooie achtergronden. Cal voegt agenda`s van onder andere Google Calendar, Exchange, Outlook, en iCloud samen. Met Cal kunnen gebruikers hun afspraken checken, nieuwe afspraken inplannen, anderen uitnodigen en direct naar de locatie van een afspraak navigeren.
Bekijk de features van de Cal Android app.

Download: Cal (gratis)

5. VSCO CAM

vscocam

De Google Play puilt uit van Android-apps die je camera-app willen vervangen. Zo ook VSCO Cam, dat met een strakke en minimalistische interface indruk wil maken. Naast een simpel design om foto`s te schieten heb je de beschikking over een gedeelte waar je foto`s worden weergegeven. Deze foto`s kun je vervolgens aanvinken en op verschillende manieren bewerken, met een reeks aan handige vooringestelde features: van filters tot specifieke kleureffecten, tot het draaien en verkleinen van een foto. Bekijk screenshots en leer meer over VSCO Cam.

Download: VSCO Cam (gratis)

6. THE Football App

THE Football App

THE Football App is uitgebracht in Nederland. Dat maakt ontwikkelaar Motain GmbH bekend. THE Football App is één van de meest populaire voetbal-apps en inmiddesl meer dan 12,5 miljoen keer gedownload. De app biedt voetbalnieuws, live scores en informatie over teams, competities en statistieken. Door de Nederlandse release is de app voorzien van de Eredivisie, KNVB Beker en Eerste Divisie. Daarnaast kunnen gebruikers meer dan 100 internationale competities volgen, zoals de Premier League, de Bundesliga, de Primera División, of de Serie A. Check een video van The Football App.

Download: THE Football App (gratis)

7. Traffic Racer

Traffic Racer

Traffic Racer is een geinige gratis game waarbij het de bedoeling is om op een eindeloze snelweg het steeds drukker wordende verkeer te ontwijken. Aanvankelijk heb je daarbij zelf de beschikking over een trage pick-up, maar als je langer (succesvol) speelt, ontvang je geld om snellere bolides en parkoersen vrij te spelen. De vier speelbare locaties, waarvan er in het begin slechts twee beschikbaar zijn, zijn qua opzet hetzelfde. Steeds is het de bedoeling op een een- of tweerichtingsweg (tegemoetkomende) auto`s en trucks te ontwijken. Hoe meer risico je daarbij neemt, des te hoger je score. Naarmate je langer speelt gaan de auto`s vaker inhalen, waardoor je soms genoodzaakt bent op de rem te trappen. Traffic Racer is daardoor nog best uitdagend. Check beelden van Traffic Racer.

Download: Traffic Racer (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu