De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Beste Android apps in Play Store van week 5 – 2014

Redactie
2 februari 2014, 16:10
4 min leestijd
Beste Android apps in Play Store van week 5 – 2014
Google Play Store aanbiedingen

AndroidPlanet kiest iedere week de nieuwste, meeste interessante en beste Android apps en -games voor je uit en zet ze in een handige lijst. Dus: elke week de beste apps!

Deze week met veel toffe nieuwe apps, waaronder de ERGO waarmee je jouw Android met je oor kunt ontgrendelen, en Beard Locker, een app die je jouw Android laat ontgrendelen door een baard van iemands gezicht af te trekken.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk ook onze top 100 Android Apps, de beste Nederlandse Android Apps  en het  het archief voor meer  Android apps en games.

1. OV-Chipkaart

ovchipkaart

Trans Link Systems, de eigenaar van de OV-chipkaart, heeft de officiële OV Chipkaart Android-app uitgebracht. Google Play beschikt al langer over soortgelijke apps, maar nu is ook de officiële Android-app uitgebracht. Met de OV Chipkaart Android-app kun je overal je online transactieoverzicht bekijken, servicepunten voor de OV-chipkaart in de buurt vinden en snel je kaartgegevens in te zien. Lees meer over en bekijk screenshots van de OV Chipkaart Android-app.

Download: OV-chipkaart (gratis)

2. ERGO

ergo

Een vingerafdrukscanner? Vergeet het maar! De nieuwe manier om je Android te ontgrendelen wordt met je oor. Althans, als het aan ERGO ligt. Het bedrijf heeft een app ontwikkeld waarmee Android-gebruikers hun toestel middels hun oor kunnen ontgrendelen. Want elk oor is net een beetje anders.
De ERGO Android-app werkt op eenzelfde manier als de gemiddelde vingerafdrukscanner, waarbij je meerdere malen je oor tegen het scherm moet drukken zodat de app de contouren van je oor kan scannen en analyseren. Na enkele keren je oor tegen het scherm gedrukt te hebben, is de app klaar voor gebruik en kun je jouw Android-smartphone of -tablet voortaan met je oor ontgrendelen. Bekijk een video van ERGO voor Android.

Download: ERGO (3,99 euro)

3. Duolinog

Talen-app Duolingo

De populaire talen-app Duolingo biedt nu ook de mogelijkheid om Nederlands te leren. Het aanbod talen is sinds de update nog groter. Naast Nederlands kun je namelijk ook gratis buitenlandse talen waaronder het Engels, Spaans en Frans op een laagdrempelige manier leren. De vorige Duolingo update dateert van november vorig jaar. Die maakte de app vooral gebruiksvriendelijker en kleiner om te downloaden. Daarnaast werd het design op de schop genomen en werden er schermen toegevoegd aan het einde van elke taalles, zodat je beter je progressie kunt volgen. Duolingo is nog steeds een van de beste apps om aan je talenknobbel te werken. Bekijk een video van de talen-app Duolingo.

Download: Duolingo (gratis)

4. Beard Locker

beardlocker

De app voor échte mannen. Beard Locker is een app die je lockscreen vervangt met een afbeelding van een bebaarde man. Want elke échte man heeft een afbeelding van een man met een baard als lockscreen. Dus: voor degenen die wel (of geen) baard hebben is daar Beard Locker om hun Android wat meer pit te geven.
Trek de baard eraf om je Android te ontgrendelen. Zo simpel is het. En leuk. En mooi vormgegeven. Ja, op de één of andere manier zijn we enorm enthousiast over Beard Locker, zonder dat we eigenlijk precies weten waarom. Misschien is dat wel dé kracht van de Android-app. Bekijk een video van Beard Locker.

Download: Beard Locker Lite (gratis)

5. WhatsApp

whatsapp

Door de laatste WhatsApp update wordt het voor gebruikers mogelijk om widgets Via de WhatsApp-widgets kun je jouw laatste berichten bekijken. Door op een conversatie te klikken wordt het gesprek geopend, en het is ook mogelijk om door de widget te scrollen. Ook is er door de update een nieuwe functie aan WhatsApp toegevoegd waarmee je kunt betalen voor een vriend. Hierdoor kun je een abonnement aan één van je WhatsApp-vrienden cadeau doen. De update is nog niet beschikbaar is Google Play. Lees in ons WhatsApp update bericht hoe je de nieuwe versie van WhatsApp kunt installeren.

Download: WhatsApp (gratis)

6. Flappy Bird

flappybird

De Flappy Bird Android-game is gewoonweg fantastisch. In een lange tijd ben ik niet zo verslaafd geweest aan één Android-game. Waarom Flappy Bird? Omdat ik vloek, scheld en mijzelf helemaal kapot erger aan de game. Ik wil namelijk een steeds hogere highscore behalen, en Flappy Bird doet er alles aan om dat te voorkomen.
In Flappy Bird bestuur je een vogeltje dat door openingen moet vliegen. Je bestuurt de game door op het scherm te tikken. Bij elke tik vliegt het vogeltje een beetje omhoog. Als je niet drukt, valt hij weer naar beneden. Zo simpel, en zo enorm verslavend. Bekijk een video van Flappy Bird voor Android.

Download: Flappy Bird (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu