Beste Android apps in Play Store van week 50 – 2013

Redactie
15 december 2013, 16:39
4 min leestijd
Beste Android apps in Play Store van week 50 – 2013
Beste Android apps

AndroidPlanet kiest iedere week de nieuwste, meeste interessante en beste Android apps en games voor je uit en zet ze in een handige lijst. Dus: elke week de beste apps!

Deze week met veel nieuwe apps en games, waaronder de prachtige lockscreen-vervanger Cover, de uitstekende updates voor Gmail en Instagram en de nieuwe technieuws-app van NU.nl: NUtech.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk ook onze top 100 Android Apps, de beste Nederlandse Android Apps  en het  het archief voor meer  Android apps en games.

1. Shape Swap LWP

Shape Swap LWP

Fleur je homescreen eens op met Shape Swap LWP, een Android-app met een uitgebreide collectie stijlvolle geanimeerde wallpapers. Shape Swap LWP genereert geometrische vormen die middels graphics van hoge kwaliteit animeren. Je kunt bijna alles aanpassen om de wallpaper zo `ingewikkelder` of juist lekker simpel te houden. Daarnaast zijn er een reeks animaties beschikbaar die de wallpaper nooit hetzelfde uiterlijk geven. Lees meer over en check screenshots van Shape Swap LWP.

Download: Shape Swap LWP (gratis)

2. Angry Birds Go

angrybirdsgo

Angry Birds Go is de nieuwste game van Rovio, de makers van de Angry Birds-franchise. De nieuwe game vormt zich rondom een zeepkistenrace met de bekende personages van Angry Birds door de jaren heen. Een soort kartgame, alleen dan met enkel sturen en zonder gas te geven. Door de mogelijkheden die de Angry Birds Go Android-versie biedt, lijkt de game een beetje op Mario Kart. Zo kent deze zeepkistenracegame ook power-ups, zoals een grote bal die over anderen rolt tot een grote ontploffing die andere zeepkisten vertraagt. Of denk aan een luchtbel waarin je over anderen zweeft, of tientallen ballonnen die je helpen om over anderen heen te zweven en sneller de finish te behalen. Check de video van Angry Birds GO Android.

Download: Angry Birds Go! (gratis)

3. Gmail

gmail

De nieuwe Gmail update laat gebruikers zip-bestanden downloaden en uitpakken en een automatisch antwoord instellen. Laatstgenoemde functie is handig voor vakantiegangers, waarbij alle opties van automatisch antwoorden binnen de app beschikbaar zijn. Google heeft de veranderingen op zijn blog gemeld. Naast zip-bestanden worden onder andere ook tar-, gzip- en bzip2-bestanden ondersteund. Daarnaast wordt het mogelijk e-mails via Google Cloudprinter direct te printen. De laatste grote verandering is dat gebruikers voortaan elk bestandstype als bijlage aan een e-mail kunnen toevoegen. Check screenshots van de Gmail update.

Download: Gmail (gratis)

4. Android Apparaatbeheer

androidapparaatbeheer

De officiële app van Android Apparaatbeheer is eindelijk beschikbaar in Google Play. De `Vind mijn Android`-dienst is al langer beschikbaar en kon middels de app Google Instellingen worden geactiveerd, maar heeft nu ook een officiële Android Apparaatbeheer-app. Met de app kunnen gebruikers hun andere toestellen bekijken, opsporen en de gegevens van de betreffende apparaten wissen. De app toont alle apparaten die aan je Google-account zijn gekoppeld. Lees meer over en check screenshots van de Android Apparaatbeheer app.

Download: Android Apparaatbeheer (gratis)

5. NUtech

nutech

NUtech, de technologietak van NU.nl, heeft zijn eigen app uitgebracht. De NUtech Android-app biedt het laatste technieuws uit binnen- en buitenland en is geoptimaliseerd voor smartphones en tablets met schermen van zowel 7 als 10 inch. NUtech behandelt meer tech-nieuws en -reviews dan NU.nl en maakt deel uit van het NU.nl-cluster, samen met onder andere NUzakelijk en NUsport. De website van NUtech is al geheel responsive, maar Sanoma en NU.nl hebben samen besloten om een aparte Android-app uit te brengen. Bekijk screenshots van de NUtech Android-app

Download: NUtech (gratis)

6. Instagram

Instagram Direct

Tijdens een persbijeenkomst in New York heeft Instagram het nieuwe Instagram Direct onthuld, een feature in de app die je privé-berichten, foto`s en video`s laat versturen. Dankzij Instagram Direct kunnen gebruikers zelf bepalen met welke (groepen) mensen ze hun berichten delen, iets dat voorheen niet mogelijk was, maar waar veel gebruikers wel behoefte aan hadden. Lees meer over Instagram Direct.

Download: Instagram (gratis)

7. Cover

cover

Cover is een innovatieve vervanger van het vergrendelscherm in Android en zorgt ervoor dat je op het juiste moment snel beschikt over de apps die je nodig hebt. Met behulp van je locatie ziet Cover of je je thuis, in de auto of op het werk bevindt. Op basis daarvan worden op het lockscreen de meest relevante en veelgebruikte apps getoond. De Cover bèta is nu voor alle Android-gebruikers geopend, zodat je de app direct uit Google Play kunt downloaden. Bekijk een video van Cover Beta.

Download: Cover bèta (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu