Beste Android apps in Play Store van week 51 – 2013

Redactie
22 december 2013, 15:21
4 min leestijd
Beste Android apps in Play Store van week 51 – 2013
Beste Android apps

AndroidPlanet kiest iedere week de nieuwste, meeste interessante en beste Android apps en games voor je uit en zet ze in een handige lijst. Dus: elke week de beste apps!

Deze week met veel nieuwe apps en games, waaronder de prachtige lockscreen-vervanger Cover, de uitstekende updates voor Gmail en Instagram en de nieuwe technieuws-app van NU.nl: NUtech.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk ook onze top 100 Android Apps, de beste Nederlandse Android Apps  en het  het archief voor meer  Android apps en games.

1. Nationale Politie

nationalepolitie

De officiële Nationale Politie Android-app is in Google Play verschenen. Met de Android-app kunnen gebruikers snel contact leggen met de politie en al het laatste nieuws van de politie bekijken. Het politienieuws bedraagt informatie over relevante lokale acties, maar ook berichten over vermiste kinderen en personen en verdachten die worden gezocht. Je kunt instellen voor welke locatie je op de hoogte gehouden wilt worden, zoals Amsterdam of Utrecht. Lees meer over de app en bekijk screenshots van de Nationale Politie Android-app.

Download: Nationale Politie (gratis)

2. Cross DJ

Cross DJ Android app

Muziekfans kunnen hun hart ophalen met de app Cross DJ. Met de app, die te downloaden is voor 3,99 euro, heb je een digitale draaitafel tot je beschikking die je kunt gebruiken om de mp3“²s die op je Android-toestel staan, te mixen.
In principe kun je met Cross DJ hetzelfde als met een fysieke midi-controller of draaitafel. De app herkent het tempo van je muziek, kan beats synchroniseren, geeft je de optie om de pitch aan te passen en te scratchen. De app is geoptimaliseerd om zowel met smartphones als tablets te werken en uiteraard is het mogelijk om je zelfgemaakte mixes in hoge kwaliteit op te nemen. Check een video van Cross DJ voor Android.

Download: Cross DJ (3,99 euro)

3. Vodafone Message+

messageplus

Vodafone heeft zijn eigen online berichtendienst uitgebracht. De Vodafone Message+ Android-app is een WhatsApp-concurrent die gebruikers de mogelijkheid geeft om berichten, foto`s, video`s, audioclips, locaties en nog veel meer te verzenden.

Eigenlijk biedt Vodafone Message+ daarmee dezelfde functionaliteiten als WhatsApp, maar de app is alleen beschikbaar voor Vodafone-klanten. Dat kan voor velen een obstakel vormen, maar de interface van de app is met zijn aantrekkelijke design wel een groot pluspunt. Bekijk screenshots van Vodafone Message+.

Download: Vodafone Messenger+ (gratis)

4. GTA San Andreas

gtasanandreas

In GTA San Andreas speel je Carl Johnson (CJ), die na vijf jaar afwezigheid weer aankomt in zijn geboortestad als hij hoort dat zijn moeder door een rivaliserende gangs is vermoord. CJ moet zich weer bewijzen tegenover zijn gang, en wil langzaam meet hen weer de straten van San Andreas bezitten.
De Android-versie van de bekende PlayStation 2-game maar het moet eenzelfde ervaring brengen als GTA Vice City voor Android, die bijna een jaar geleden werd uitgebracht. Lees meer over de GTA San Andreas Android-versie.

Download: GTA San Andreas (5,99 euro)

5. Reicast

Reicast Dreamcast emulator

SEGA`s laatste spelcomputer, de Dreamcast, was maar een kort leven gegund. In de korte tijd dat de console beschikbaar was, verschenen echter talloze topgames voor het apparaat die ook tegenwoordig nog de moeite waard zijn. Wat te denken van bijvoorbeeld Sonic Adventure, Soul Caliber, Skies of Arcadia, Crazy Taxi en Jet Set Radio?
Het goede nieuws is dat je deze spellen sinds kort ook op je Android-smartphone of -tablet kunt spelen dankzij de Dreamcast-emulator Reicast. Met versie 0.5 van de Reicast-emulator zijn er al best een aantal Dreamcast-games vloeiend te spelen op je Android-toestel. Check een video van Reicast en lees meer over de emulator.

Download: Reicast (gratis)

6. Snapchat

Snapchat overname Google

Dankzij de laatste Snapchat update kun je nu nog meer met de app. Zo is er een flitser aan de voorkant toegevoegd. Hierdoor wordt het scherm voor een korte tijd fel wit en dienst het scherm als een soort van flitser: handig voor een selfie in het donker. Ook is het mogelijk om één keer per dag een foto of video voor een tweede keer te zien. Lees meer over de Snapchat update.

Download: Snapchat (gratis)

7. Apex Launcher

apexlauncher

De nieuwe versie van Apex Launcher is gevuld met fijne en nieuwe KitKat-goodies. Daarmee brengt de Apex Launcher update veel dezelfde features die normaliter alleen voor toestellen met Android 4.4 KitKat beschikbaar zijn, zoals een transparante statusbalk. Een transparante statusbalk zorgt ervoor dat de wallpaper groter lijkt. Ook zijn de icoontjes voortaan wit, wat een rustiger en meer minimalistisch uiterlijk aan je Android geeft. Lees meer over de Apex Launcher update en bekijk een screenshot.

Download: Apex Launcher (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu