Beste Android apps in Play Store van week 52 – 2013

Redactie
29 december 2013, 14:32
4 min leestijd
Beste Android apps in Play Store van week 52 – 2013
Beste Android apps

AndroidPlanet kiest iedere week de nieuwste, meeste interessante en beste Android apps en games voor je uit en zet ze in een handige lijst. Dus: elke week de beste apps!

De laatste week van 2013 met enkele hele gave apps, waaronder de minimalistische Twitter-client Tweetr+ en het uitstekende Switchr, dat je snel laat wisselen tussen actieve apps.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk ook onze top 100 Android Apps, de beste Nederlandse Android Apps  en het  het archief voor meer  Android apps en games.

1. Tweetr+

tweetrplus

Als ik één iOS-app naar Android zou mogen halen, is het Tweetbot. De schone en innovatieve interface is ongekend binnen de Twitter-apps voor Android. Het nieuwe Tweetr+, dat door een Franse ontwikkelaar is gebouwd, wil dat gat een klein beetje dichten. Hoewel de app nog niet in de buurt komt van de kwaliteit van Tweetbot, maar laat veel potentie zien.
En dat is logisch: Tweetr+ bevindt zich nog in een bètafase en de ontwikkelaar heeft de app recentelijk aangekondigd, om meer testers te krijgen. Lees meer over Tweetr+ en bekijk screenshots.

Download: Tweetr+ (gratis)

2. No Brakes Valet

NoBrakesValet

No Brakes Valet is een knotsgekke Android-game boordevol humor en plezier. Dat kun je niet alleen zien aan het app-icoon, dat op een zeer stijlvolle manier de cover van Nirvana`s Nevermind kopieert, maar ook aan de bedoeling van het spel.
In No Brakes Valet is het namelijk de bedoeling dat je auto`s inparkeert zonder de rem gebruiken. De auto`s schieten plotseling uit de zijkant van het scherm en jij moet ze op de goede plek proberen te krijgen. Hoe meer auto`s je in de vakken parkeert, hoe meer geld je ophaalt. Bekijk een video van No Brakes Valet.

Download: No Brakes Valet (1,99 euro)

3. AllCast

allcast

Ontwikkelaar Koushik Dutta, bekend van ClockworkMod Recovery en Superuser, heeft zijn AllCast-app eindelijk opnieuw in Google Play uitgebracht. Toentertijd werd de app gereleased om lokale content naar de Chromecast te streamen, maar Google haalde AllCast direct uit Google Play. Nu laat de app je opnieuw lokale content van je Android-toestel streamen, maar nog niet naar de Chromecast. Die functie komt nog wel, verzekert Dutta.
Wat kun je er dan wel mee? AllCast maakt het mogelijk om foto`s en video`s van je Android-toestel naar verschillende apparaten te streamen, zoals Apple TV, Xbox 360, Xbox One, smart-tv`s van Samsung en Panasonic, Google TV en DLNA en Roku-apparaten. Bekijk een video over AllCast.

Download: AllCast (gratis)

4. Dolphin Zero

dolphinzero

De ontwikkelaars van de populaire app Dolphin Browser hebben een nieuwe versie van hun browser uitgebracht: Dolphin Zero, een browser die niets van je bijhoudt. Handig voor alle privézaken, zoals het bestellen van een cadeau voor je partner en alle andere dingen die anderen niet direct hoeven te weten. Alle informatie die normaal lokaal door de browser wordt opgeslagen, wordt direct na het afsluiten verwijderd. Een handige eigenschap. Lees meer over Dolphin Zero.

Download: Dolphin Zero (gratis)

5. Switchr

switchr

Switchr wil de manier waarop je van app wisselt drastisch veranderen. Met een simpele maar hele slimme manier van besturen wil de Android-app je snel en gemakkelijk tussen jouw actieve apps laten wisselen, waarbij ontwikkelaar Mohammad Adib al snel de vergelijking met ALT-TAB van Windows erbij pakt.
Het multitasken op Android is hier en daar nog niet altijd even efficiënt. Neemt stock Android, dat een lijst met apps onder elkaar zet waarna je de apps één voor één kunt wegswipen. Het is veelal niet ideaal. Daarnaast is het ook niet de mooiste manier van multitasken. Beide problemen wil Switchr oplossen. Bekijk een video van Switchr.

Download: Switchr (gratis)

6. Facebook Home

facebookhome

Facebook Home, de sociale softwarelaag van het gelijknamige sociale netwerk, heeft een update gekregen. De laatste Facebook Home update voegt meer handige informatie aan je lockscreen toe, zoals de tijd, het weer en nieuwe notificaties.
Naast deze nieuwe features worden naast Facebook ook online diensten als Pinterest, Flickr, Tumblr en Instagram ook ondersteund om als lockscreen te gebruiken. De dienst neemt als het ware je lockscreen over en plaatst nieuwe content direct op één van de belangrijkste schermen op je smartphone. Lees meer over de Facebook Home update.

Download: Facebook Home (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu