Beste Android apps in Play Store van week 6 – 2014

Redactie
9 februari 2014, 16:28
4 min leestijd
Beste Android apps in Play Store van week 6 – 2014
Google Play Store aanbiedingen

AndroidPlanet kiest iedere week de nieuwste, meeste interessante en beste Android apps en -games voor je uit en zet ze in een handige lijst. Dus: elke week de beste apps!

Deze week met veel toffe nieuwe apps, waaronder Volkskrant Select met elke avond de tien beste artikelen uit de krant van morgen, het prachtige Cookbook en een app om films op YouTube te bekijken.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk ook onze top 100 Android Apps, de beste Nederlandse Android Apps  en het  het archief voor meer  Android apps en games.

1. Pedometer

pedometer

Pedometer (stappenteller is in het Engels `pedometer`) is een stappenteller die weinig energie verbruikt en jouw totaal aantal stappen en daarmee activiteit bijhoudt. Een interessante eigenschap van Pedometer is dat de app speciaal voor de Nexus 5 is ontwikkeld. De Google-smartphone beschikt namelijk over enkele sensoren binnen de hardware die dergelijke activiteiten heel nauwkeurig en zonder te veel energie te verbruiken kunnen registeren. Lees meer over Pedometer voor de Nexus 5.

Download: Pedometer (gratis)

2. MovieTube

movietube

Films kijken op YouTube? Dat kan met MovieTube. De app indexeert films, series en documentaires, en weergeeft deze content in een handig overzicht. Ook fungeert MovieTube als een zoekmachine voor dergelijke content.
Een belangrijk onderdeel van MovieTube zijn de buitenlandse films. Naast Engelse films zijn er namelijk ook Franse, Duitse, Spaanse, Portugese, Italiaanse, Russische, Koreaanse, Japanse, Chinese, Kantonese, Arabische, Thaise en nog enkele andere buitenlandse films te bekijken. Nederlandse films zijn niet aan de app toegevoegd. Sommigen zijn voorzien van (Engelse) ondertiteling, anderen niet. Deze films mogen via YouTube worden verspreid, waardoor veel films ook vrij oud zijn. Lees meer over MovieTube.

Download: MovieTube (gratis)

3. Talon for Twitter

Talon for Twitter update

De onlangs doorgevoerde Talon for Twitter update voegt diverse handige functies toe aan deze toch al uitgebreide Twitter-app voor Android. Zo is er nu ondersteuning voor TwitPic, TwitLonger en TweetMarker en kun je gemakkelijker tweets doorzoeken in de app. De kwaliteit van foto`s die je deelt is daarnaast hoger en nieuwe tweets worden automatisch geladen als je bovenaan je tijdslijn bent.
Verder kun je met Talon for Twitter nu gemakkelijker retweets verwijderen, individuele links in een tweet delen en zijn er kleuren toegevoegd zodat je je retweets en favorieten beter kunt onderscheiden. De ontwikkelaar geeft op zijn officiële website aan dat de Talon for Twitter update de app stabieler maakt doordat diverse bugs zijn opgelost. De Twitter-app is daarmee nóg beter dan de vorige versie, die ons ook al kon bekoren. Lees meer over de Talon for Twitter update.

Download: Talon for Twitter (1,46 euro)

4. WhatsApp+

WhatsApp Plus, de onofficiële versie van de populaire chat-app is terug van weggeweest. Via de officiële website is deze zwaar aangepaste versie van WhatsApp gratis te downloaden. Dat moet echter wel buiten Google Play om: in Googles eigen app-winkel is WhatsApp Plus niet te vinden.
Qua functionaliteit is WhatsApp Plus vergelijkbaar met het officiële WhatsApp, met het verschil dat je de app volledig kunt personaliseren. Zo kun je alternatieve thema`s inschakelen, de hoofd- en chatschermen aanpassen, de stijl van tekstwolkjes tweaken en bepalen hoe groot tekst en andere elementen worden getoond. Daarnaast kun je instellingen aanpassen met betrekking tot het delen van media, zodat je altijd foto`s verstuurt zonder dat de kwaliteit ervan verloren gaat. Lees meer over WhatsApp Plus voor Android.

Download: WhatsApp Plus (gratis, apk-bestand)

5. SKIT voor Android

skit

Heb je altijd al je hoofd op Darth Vader willen plakken? Of in een Super Mario-level een hoofdrol willen spelen? Dat is vanaf nu mogelijk met SKIT voor Android, dat je gratis kunt downloaden in Google Play.
Met SKIT voor Android maak je van je foto`s hilarische, korte videoclips. Het is een simpel maar effectief concept. Met slechts een druk op de knop verschijnt jouw hoofd in een kleurrijke wereld vol visuele effecten, geinige tekstballonnetjes en toffe animaties. Lees meer over SKIT voor Android.

Download: SKIT! (gratis)

6. Volkskrant Select

volkskrantselect.jpg

Volkskrant heeft een interessant experiment en tegelijkertijd Android-app gelanceerd: Volkskrant Select. De Android-app biedt elke avond om 22.00 de tien beste artikelen uit de krant van morgen. De artikelen zijn geselecteerd door de hoofdredactie en elke dag is één artikel gratis te lezen. Zo kunnen mensen de app eerst een tijdje testen alvorens ze de app uitproberen.
Een abonnement kost 1,79 euro per week. Daar krijg je zes dagen tien artikelen voor, ofwel zestig artikelen. Het abonnement wordt automatisch verlengd totdat je het stopzet. Degenen die al Volskrant-abonnee zijn, krijgen gratis toegang tot Volkskrant Select. Zij kunnen met hun huidige account inloggen. Lees meer over en check screenshots van Volkskrant Select.

Download: Volkskrant Select (gratis)

7. Cookbook

cookbook

Bij AndroidPlanet houden we van Holo-apps. Dit zijn apps die de designrichtlijnen van Google volgen en veelal een mooie en minimalistische interface hebben die gemakkelijk te navigeren is. Cookbook hoort tot die groep: de roze Holo-app met prachtige afbeeldingen van gerechten om van te watertanden is een uitstekend voorbeeld van een simpele en doeltreffende app die fraai design combineert met handige recepten.
De Cookbook Android-app laat je gemakkelijk heerlijke recepten maken, naar specifieke gerechten zoeken of jouw eigen recepten opslaan, inclusief foto. Check screenshots van Cookbook voor Android.

Download: Cookbook (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu