Beste Android apps in Play Store van week 7 – 2014

Redactie
16 februari 2014, 16:01
4 min leestijd
Beste Android apps in Play Store van week 7 – 2014
Google Play Store aanbiedingen

AndroidPlanet kiest iedere week de nieuwste, meeste interessante en beste Android apps en -games voor je uit en zet ze in een handige lijst. Dus: elke week de beste apps!

Deze week met veel toffe nieuwe apps, waaronder de uitstekende Flappy Bird-vervanger Ironpants, de prachtige wallpaper-app Muzei Live Wallpaper en de grote update voor My Vodafone.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk ook onze top 100 Android Apps, de beste Nederlandse Android Apps  en het  het archief voor meer Android apps en games.

1. My Vodafone

myvodafone

Vodafone heeft de nieuwe versie van zijn Android-app gelanceerd. My Vodafone is daarmee helemaal vernieuwd en van een nieuw `playful` design voorzien, zoals de telecomprovider het zegt. In de praktijk betekent het dat je door middel van bolletjes swipen de app bestuurt. Hoe? Ja, precies, dat dachten wij ook.
De app laat één bolletje met een door jou zelfgekozen foto zien, waar je informatiebolletjes naartoe kan slepen. Deze info-bollen bevinden zich rondom jouw foto. Hoewel de app lekker soepel werkt en de bolletjes snel nieuwe vensters openen, voelt het wel een beetje vreemd aan. Lees meer over de nieuwe interface van My Vodafone en bekijk de video.

Download: My Vodafone (gratis)

2. Ironpants

2014-ironpants.jpg

Nu Flappy Bird uit Google Play is gehaald, zoekt iedereen naar een opvolger. En er is één heel geschikte kandidaat: Ironpants, die zelfs door de Flappy Bird-maker is benoemd tot de opvolger van de populaire game.
Ironpantshanteert hetzelfde principe als Flappy Bird, maar is geen simpele kopie zoals de vele Flappy Bird alternatieven. De game heeft een eigen opzet en is nog veel moeilijker en meedogenlozer dan Flappy Bird. Een nieuwe Android-hit lijkt geboren. Lees meer over Ironpants voor Android.

Download: Ironpants (gratis)

3. Bolt

Bolt logo

Met Bolt zijn de mensen die graag een telefoontje plegen op hun Android-telefoon een bel-app rijker. Voor het eerst is het mogelijk om via een applicatie naar normale nummers bellen, zonder daarvoor een extra vergoeding te betalen. Daarmee willen de makers de concurrentie aangaan met soortgelijke diensten als Skype en Viber, waar wel sprake is van een vergoeding.
Bolt werd maandag gelanceerd in de Google Play Store en gebruikers van de app kunnen zowel normaal als over voip bellen. Wil je naar een normaal nummer bellen, dan maak je gebruik van je belminuten uit je eigen telefoonbundel. De makers van Bolt beloven dat de gesprekken van een betere kwaliteit zijn dan standaard het geval is bij telefoongesprekken. Lees meer over de bel-app Bolt.

Download: Bolt (gratis)

4. PolyFauna

polyfauna

De alternatieve rockband Radiohead heeft woensdag een eigen applicatie onder de naam PolyFauna uitgebracht. De app, die net zo excentriek is als hun muziek, gebruikt geluiden en beelden uit het dromerige liedje `Bloom` van hun meest recente album The King of Limbs. Voer voor liefhebbers van Thom Yorke en zijn mannen.
De applicatie is zowel voor Android als iOS uitgebracht. Als je de app opstart, zie je allerlei fantasierijke dingen die Radiohead wel vaker gebruikt tijdens hun live-concerten en in hun videoclips. We zien een kleurrijke wereld waar we een rode stip kunnen volgen. Lees meer over PolyFauna.

Download: PolyFauna (gratis)

5. Muzei Live Wallpaper

muzei

Muzei Live Wallpaper is een gratis wallpaper-app die elke dag jouw Android voorziet van een nieuw likje verf: ofwel de wallpaper verandert. maar dat doet de app niet zomaar. Muzei Live Wallpaper gebruikt bekende kunstwerken, vervaagt deze en zorgt dat de kleuren minder fel zijn en het resultaat is dat je elke dag een nieuwe betoverende wallpaper krijgt. Via de app kun je direct bekijken welk kunstwerk deze keer als achtergrond dient
De app is geheel opensource en ontwikkeld door Roman Nurik, die eveneens de uitstekende widget DashClock op zijn naam heeft staan. Bekijk een video van Muzei Live Wallpaper.

Download: Muzei Live Wallpaper (gratis)

6. The Room Two

The Room Two Android-versie

De The Room Two Android-versie in sinds kort beschikbaar in de Play Store en presenteert je met de nodige hersenkrakers. De game werd ontwikkeld door Fireproof Games en kost 2,69 euro. Dat bedrag is het spel echter dubbel en dwars waard: deze macabere puzzelgame is een stuk minder kleurrijk dan bijvoorbeeld Candy Crush en Flappy Bird en plaatst je in een donkere kamer met bizarre voorwerpen en doosjes. Elk object dat je tegenkomt bevat een puzzel die je stapsgewijs moet ontrafelen.
De instructies die je krijgt, zijn cryptisch en geven geen hapklare instructies over hoe je te werk moet gaan. De puzzels zijn uitdagend en vereisen dat je `out of the box` denkt, maar als je er écht niet meer uitkomt, kun je de hints gebruiken. Gelukkig zijn dit slechts aanwijzingen die het spelverloop niet al teveel bederven. The Room Two is een prachtig vormgegeven puzzelgame met veel sfeer en uitdaging. Lees verder voor gameplaybeelden van The Room Two. Bekijk een video van The Room Two voor Android.

Download: The Room Two (2,69 euro)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu