De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Beste Android apps in Play Store van week 8 – 2014

Redactie
23 februari 2014, 16:02
4 min leestijd
Beste Android apps in Play Store van week 8 – 2014
Google Play Store aanbiedingen

AndroidPlanet kiest iedere week de nieuwste, meeste interessante en beste Android apps en -games voor je uit en zet ze in een handige lijst. Dus: elke week de beste apps!

Deze week is misschien wel de tofste week van 2014 tot nu toe. Met maar zes apps, maar wel zes fantastisch apps: denk alleen al aan de WhatsApp-crusher Telegram, de bloedmooie Twitter-app Fenix of Holofication Nation, dat alle lelijke apps weer mooi wil maken. Smullen dus!

Lees verder na de advertentie.

Bekijk ook onze top 100 Android Apps, de beste Nederlandse Android Apps  en het  het archief voor meer  Android apps en games.

1. Holofication Nation

holoficationnation

Weg met alle lelijke Android-apps! Want ja, dat zijn er nog best veel. Holofication Nation is dé app die de kracht van de openheid van Android laat zien. Vind je een app niet mooi? Dan download je toch gewoon een alternatieve versie, is de gedachte achter de thema-app. Holofication Nation vervangt `lelijke` en niet-Holo-apps door apps die wel voorzien zijn van het Holo-design. Alle apps die Holofication Nation biedt zijn crowdsourced en enorm fijn, en dat is gewoonweg awesome. Check screenshots van Holofication Nation.

Download: Holofication Nation (gratis)

2. Fenix

2014-fenix-kl.jpg

Google Play puilt uit van de Twitter-apps. Maar als we heel eerlijk zijn, is er nog geen killer-app voor het sociale netwerk in Googles appwinkel te vinden. De nieuwe Twitter-app Fenix, die gebruikmaakt van het traditionele en daarmee zeer overzichtelijke Holo-design, komt echter flink in de buurt. Fenix verkeer op dit moment nog in een testfase, maar de previewversie is reeds van de website van de ontwikkelaar te downloaden. De Twitter-app is hierdoor nog niet in Google Play te vinden en moet als een apk-bestand worden gedownload. Lees meer over en check screenshots van Fenix voor Android. Daar is de app ook te downloaden.

blinkapp.jpg

Blink, een online berichtendienst die gebruikers berichten naar elkaar laat versturen die na een specifieke tijdsperiode weer verdwijnen, is beschikbaar voor Android. De app laat je tekst, foto`s, video`s, tekeningen en spraakberichten versturen, en de app wordt voornamelijk gebruikt voor `geheime berichten`.
De Blink Android-app wil concurreren met onder andere Snapchat, de berichtendienst die voornamelijk bij de jeugd populair is om gekke selfies mee te versturen. Het doel achter Blink, dat door een ex-Google-medewerker is opgericht, is de meeste anonimiteit garanderen. Lees meer over en bekijk screenshots van de Blink Android-app.

Download: Blink (gratis)

4. Calcu

calcu.jpg

Calcu is één van de mooiste rekenmachine-apps voor Android. Berekeningen invoeren is simpel en de uitkomst wordt direct op het scherm getoond. De gratis Android-app is voorzien van twaalf thema`s met verschillende kleuren die de gebruikers zelf in kan stellen, twee lay-outs en de optie om de app geheel naar eigen wens aan te passen.
Beide layouts van de rekenmachine zijn erg minimalistisch. De eerste layout lijkt op een traditionele rekenmachine, met alleen de standaard basisfuncties. De tweede layout brengt extra opties die Calcu geavanceerder maken, zoals de opties sin, cos en tan. De layout is ook aan te passen, mocht je specifieke knoppen belangrijker vinden en een andere plek willen geven. Lees meer over Calcu voor Android.

Download: Calcu (gratis)

5. Telegram

telegram

De Telegram Android-app is sinds de overname van WhatsApp door Facebook enorm populair geworden. De online berichtendienst Telegram is eigendom van de Russische Facebook, en volledig beveiligd door middel van encryptie. Zo zijn de berichten standaard beveiligd, maar is het ook mogelijk om een `geheim gesprek` te starten waarbij berichten enkel door een specifieke code per toestel kan worden ontgrendeld. Ofwel: je kan veilig chatten en alleen de ontvanger kan met dat specifieke toestel de berichten bekijken.
Verder is de gratis Telegram Android-app grotendeels hetzelfde als de WhatsApp Android-app. Onder andere het design, de functies en de werking zijn vrijwel hetzelfde. Je kan naast berichten ook foto`s, video`s, documenten en je locatie versturen, en er zijn logischerwijs een rits emoji`s aanwezig – iets dat niet bij een berichtendienst mag ontbreken. Check screenshots van en lees meer over de Telegram Android-app.

Download: Telegram (gratis)

6. BitTorrent

BitTorrent app

De officiële BitTorrent app waarmee je gemakkelijk torrents vindt en kunt downloaden naar je smartphone of tablet is van een flinke update voorzien. De app heeft een volledig vernieuwd design, waardoor de BitTorrent client nog gemakkelijker in gebruik is. Daarnaast kun je specifieke bestanden in een torrent selecteren om te downloaden, zodat er geen overbodige gegevens naar je Android-toestel worden gedownload. Je kunt verder precies de downloadlocatie aangeven om zo beter het overzicht te behouden en na afloop verwijder je de torrent of kies je ervoor tevens de bijbehorende data de prullenbak in te gooien. Lees meer over de BitTorrent app.

Download: BitTorrent (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu