De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Beste Android apps in Play Store van week 9 – 2014

Redactie
2 maart 2014, 16:02
5 min leestijd
Beste Android apps in Play Store van week 9 – 2014
Google Play Store aanbiedingen

AndroidPlanet kiest iedere week de nieuwste, meeste interessante en beste Android apps en -games voor je uit en zet ze in een handige lijst. Dus: elke week de beste apps!

Deze week met veel toffe nieuwe apps, waaronder de Google Now Launcher, het geinige Fappy Bird, de databesparingsapp Opera Max en de Chromecast-app GameCast, die je retrogames op je tv laat spelen.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk ook onze top 100 Android Apps, de beste Nederlandse Android Apps  en het  het archief voor meer  Android apps en games.

1. Google Now Launcher

googlenowlauncher

Na maanden van geruchten heeft Google toch eindelijk de Google Now Launcher gelanceerd. De app brengt de Nexus 5 interface – het homescreen, de app-drawer en mogelijk ook het notificatiecentrum – naar andere toestellen. Vooralsnog worden alleen de Nexus- en Google Play-toestellen door de app ondersteund, maar het is zeer aannemelijk dat Google zijn Google Now Launcher ook voor andere toestellen beschikbaar gaat maken. Lees meer over de Google Now Launcher.

Download: Google Now Launcher (gratis)

2. NU.nl

nunl

NU.nl heeft zijn Android-app van een update voorzien waardoor je voortaan meer content te zien krijgt. De laatste NU.nl update voegt de nieuwe rubriek `entertainment` toe, die voortaan boven `overig` komt te staan. Het entertainmentnieuws – denk aan muziek, film en showbizz – werd voorheen altijd in de sectie `overig` gestopt.
Ook zijn er nieuwe fotomeldingen beschikbaar. Bij het pushen van belangrijk nieuws (de alerts) of de door jou ingestelde notificaties (bijvoorbeeld van één onderwerp) wordt de notificatie voortaan van een foto voorzien. Ziet er mooi uit, is handig en ook nog eens informatief. Top. Lees meer over de NU.nl update.

Download: NU.nl (gratis)

3. Google+

Google+ update

De Google+ Android-versie wordt op korte termijn van een update voorzien, zo geeft Todd Kennedy van het team dat aan de sociale media-app werkt aan in een blogpost. De update die stapsgewijs wordt uitgerold, focust zich op fotobewerking en voegt voor hiervoor handige functies toe, ongeacht van welk apparaat je gebruikmaakt. Zo kun je op je smartphone afbeeldingen bijsnijden, draaien en diverse filters (Drama, Retrolux en HDR Scape) toepassen en verdergaan met bewerken op je tablet. Zowel de foto als de bewerkingen worden in volledige resolutie opgeslagen in de cloud, zodat er geen kwaliteitsverlies optreedt en je gemakkelijk terug kunt gaan naar een eerdere stap in het bewerkingsproces. Lees meer over de Google+ update.

Download: Google+ (gratis)

4. Fappy Bird

Fappy Bird

Flappy Bird al alweer een tijdje niet meer beschikbaar in de Play Store, maar er zijn genoeg alternatieven die handig inspelen op het gemis van het verslavende spelletje. Zo ook Fappy Bird. In deze game moet je niet het vogeltje tussen groene buizen doorsluizen, maar moet je juist zolang mogelijk vuistvogelen zonder ontdekt te worden door je moeder.
Laat je overigens niet in de luren leggen door de cartooneske presentatie en onschuldige geluidseffecten; Fappy Bird is retemoeilijk. Het is zaak om snel en goed getimed op het scherm te tikken om het vogeltje naar zijn hoogtepunt te brengen. Eens in de zoveel tijd komt moedervogel om de hoek kijken of Fappy wel braaf aan zijn huiswerk zit. Is hij op dat moment bezig met handgymnastiek, dan is het game over. Bekijk een video van Fappy Bird. Het kan daarbij dat de game niet meer in Google Play beschikbaar is. Download het apk-bestand dan hier.

Download: Fappy Bird (gratis)

5. AllCast

allcast

De laatste AllCast update brengt een geheel nieuw design naar de handige app. Want eerlijk is eerlijk: de app zag er voorheen niet al te fraai uit. Door de nieuwe interface kun je gemakkelijker content naar de Chromecast en daarmee de tv streamen. Ook zijn er een reeks bugfixes doorgevoerd en is er een toffe ondersteuning voor Muzei Live Wallpaper, de bloedmooie achtergronden-app voor Android.
AllCast laat je lokale content – muziek, video`s of foto`s – van je Android-toestel naar onder andere de Chromecast streamen. Ook andere apparaten, zoals Apple TV, Xbox 360, Xbox One, smart-tv`s van Samsung en Panasonic, Google TV en DLNA en Roku-apparaten, worden door AllCast ondersteund. Handig voor het laten zien van vakantiefoto`s en -video`s, of het tonen van de laatje kiekjes van je pasgeboren kindje. Lees meer over de AllCast update.

Download: AllCast (gratis)

6. Opera Max

operamax

Het Noorse bedrijf Opera komt met een nieuwe Android-app die zo veel mogelijk data wil bespraken: Opera Max. De app draait op de achtergrond en comprimeert data van allerlei soorten apps, van Youtube tot Instagram. Volgens Opera kun je met de app tot wel 50 procent van je databundel besparen.
Eén van de belangrijkste eigenschappen van Opera Max is de databesparing op video`s. Want iedereen weet: streaming video-apps nemen veel data in. Dus degenen die veelvuldig gebruikmaken van YouTube, Instagram of Vine: daar heeft Opera Max echt een voordeel. Volgens de Noren is compressie van video`s op Android nog nooit gedaan. Bekijk een video van Opera Max.

Download: Opera Max (gratis)

7. GameCast

gamecast

Sinds de Chromecast api is opengesteld voor ontwikkelaars, kunnen zij toffe applicaties voor de hdmi-stick van Google ontwikkelen. Eén van die toffe apps is de net gelanceerde GameCast, een app die het mogelijk maakt om enkele toffe retrogames naar je Chromecast en daarmee de tv te streamen. Je smartphone of tablet wordt vervolgens gebruikt als controller. Op dit moment zijn er vier games beschikbaar: Snake, Pong, Xonix en Tetrominoes. De komende tijd gaat de ontwikkelaar nog meer games toevoegen aan zijn app.
Daarvan zijn het Snake (denk maar aan je Nokia 3310), Pong (één van de eerste games ooit gemaakt) en Tetrominoes de meest belangrijke van. Laatstgenoemde is eigenlijk geeen Tetris, maar hier zit een vrij zwaar trademark op. Daarom heeft de ontwikkelaar `m iets anders genoemd. Lees meer over de GameCast.

Download: GameCast (1 euro)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu