Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Beste Android apps in Play Store van week 36 – 2013

Redactie
8 september 2013, 12:38
4 min leestijd
Beste Android apps in Play Store van week 36 – 2013
Google Play Store aanbiedingen

AndroidPlanet kiest iedere week de nieuwste, meeste interessante en beste Android apps en -games voor je uit en zet ze in een handige lijst. Dus: elke week de beste apps!

Deze week met heel veel nieuwe apps en games, waaronder fijne updates van de apps van SBS6 Net5 en Veronica, maar ook van Scoupy en Twitter. Daarnaast aandacht voor Botifier en Spotify Connect.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk ook onze top 100 Android Apps, de beste Nederlandse Android Apps  en het  het archief voor meer  Android apps en games.

1. Botifier

botifier

Botifier is een handige gratis, open source app die Android-notificaties kan doorsturen naar je autostereo. Het enige nadeel van de app is dat hij alleen vanaf Android 4.3 zijn werk doet. Qua functionaliteit is Botifier erg simpel maar ook erg doeltreffend. Hij zet via avrcp 1.3 namelijk Android-notificaties door als nummerinformatie, zodat die op de display van je autoradio verschijnt. Dit maakt autorijden bijvoorbeeld een veel veiligere aangelegenheid, aangezien je niet naar je telefoon hoeft te grijpen om je nieuwsgierigheid te bedwingen. Lees meer over Botifier.

Download: Botifier (gratis)

2. SBS6, Net5 en Veronica

sbs6

De officiële app van SBS6 heeft een flinke update gehad om SBS6 op Android-gebied helemaal klaar te maken voor het nieuwe televisieseizoen. SBS6 heeft zich met de update vooral gericht op een verfrist design en laat je nu allerlei SBS6-programma`s terugkijken. De apps voor Net5 en Veronica zijn van een vergelijkbare update voorzien. In sommige gevallen is het met zelfs mogelijk om programma`s eerder te zien dan ze op tv zelf worden uitgezonden. Om welke programma`s het hierbij gaat, is echter nog onduidelijk. Onder het tabblad Kijk vind je alle programma`s die je in de app kunt zien. Kijk Gemist bevat uiteraard oude uitzendingen, Kijk Ook allerlei korte fragmenten en A-Z bevat een overzichtelijke lijst van alle programma`s.

Lees meer over de updates van SBS6, Net5 en Veronica.

Download: SBS6 (gratis), Net5 (gratis) en Veronica (gratis)


3. Scoupy

scpy

De Scoupy Android-app heeft dinsdag een grote update gehad. Aan het uiterlijk van de app is het niet af te zien, maar qua opbouw is de app helemaal veranderd. Scoupy is een app die voor allerlei bedrijven, zoals restaurants en winkels, talloze coupons heeft. Die kun je bij het afrekenen van je aankoop of bestellingen `sliden`, waarna een winkelier jouw unieke kortingscode te zien krijgt. De aanbiedingen die je ziet, worden bepaald aan de hand van je huidige locatie. De app heeft volgens de makers inmiddels 500.000 gebruikers en noemt zich daarmee de Nederlandse marktleider in `mobile couponing`. Lees meer over Scoupy.

Download: Scoupy (gratis)

4. Music Maker Jam

music maker jam

Het gebeurt niet vaak dat een app eerst voor Windows Phone verschijnt en dan naar Android komt. Meestal is iOS het eerste aan de beurt. Music Maker Jam is echter zo`n app, en een erg toffe app. Dat de app van Windows Phone komt is overigens wel te zien, want soms waan je je net in Windows 8 dankzij alle Metro-achtige elementen van de app. Music Maker Jam werkt desondanks prima op je Android, en heeft zijn interface op genoeg punten aangepast om hem `Android-proof` te maken. In Music Maker Jam kun je stoeien met vier gratis muziekstijlen: dance, hiphop, jazz en rock. Hier zijn professionele loops voor aanwezig. Zodra je een loop gekozen hebt, kun je allerlei baslijnen, effecten en andere geluiden of stemmen toevoegen over maar liefst acht verschillende tracks. Lees meer over Music Maker Jam.

Download: Music Maker Jam (gratis)

5. Twitter

twitter

Download nu de nieuwe en nog onuitgebrachte Twitter Android tablet-app. De app werd geïntroduceerd op de recent geïntroduceerde Galaxy Note 10.1 van Samsung. De app werd even aan het publiek getoond waarna oplettende kijkers opmerkten dat de app ook daadwerkelijk voor tablets geoptimaliseerd was. Een tablet-versie van de app is al jaren één van de meest gewilde features voor de officiële Twitter-app.

Download het apk-bestand van de Twitter Android tablet app. Het is vooralsnog onduidelijk wanneer de officiële Twitter-app in Google Play wordt geüpdatet.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu