Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Beste Android apps in Play Store van week 37 – 2013

Redactie
15 september 2013, 12:16
5 min leestijd
Beste Android apps in Play Store van week 37 – 2013
Google Play Store aanbiedingen

AndroidPlanet kiest iedere week de nieuwste, meeste interessante en beste Android apps en -games voor je uit en zet ze in een handige lijst. Dus: elke week de beste apps!

Deze week met heel veel nieuwe apps en games, waaronder fijne updates van Google Maps, NPO Uitzending Gemist, Google Drive en Twitter, maar ook aandacht voor de release van Netflix in Nederland.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk ook onze top 100 Android Apps, de beste Nederlandse Android Apps  en het  het archief voor meer  Android apps en games.

1. Sleepbot

sleepbot

Sleepbot is een stijlvolle Android-app die je tijdens het slapen in de gaten houdt. Ook ik gebruik al meer dan een jaar soortgelijke apps en inderdaad: je wordt écht beter wakker, al draagt het placebo-effect mogelijk ook bij. Sleepbot houdt je geluiden en bewegingen bij en maakt je wakker op het moment dat je in een lichte slaap verkeert. Je stelt een tijd in (bijvoorbeeld van 07.00-07.30) en binnen die tijd kijkt Sleepbot wanneer je veel beweegt en geluid maakt. En dat doet de app in stijl: zowel het wakker maken als de gehele interface is een genot om te gebruiken. Leer meer over Sleepbot.

Download: Sleepbot (gratis)

2. Simplenote

Simplenote is een fijne notitie-app die al tijden beschikbaar is voor iPhones. Nu is hij echter ook voor Android verschenen. Simplenote komt van dezelfde ontwikkelaars die achter de WordPress-app zitten. Als je nog op zoek bent naar een fijne notitie-app is Simplenote zeker een download waard. De Android-app heeft een strak ontwerp en biedt alle functies die je mogelijk nodig hebt bij het aanmaken van notities. Lees meer over Simplenote.

Download: Simplenote (gratis)

3. Netflix

netflix

De `Spotify voor video` is eindelijk in Nederland beschikbaar. Netflix is al een grote hit in de Verenigde Staten en nu ook voor Nederlandse gebruikers beschikbaar. De dienst biedt series en films aan voor 7,99 of 11,99 euro per maand voor abonnementen waarmee je respectievelijk 2 of 5 apparaten met Netflix kunt verbinden. Het huidige aanbod is redelijk aantrekkelijk, met series als Homeland, House of Cards, Californication, Orange is the New Black, Family Guy en Dexter. Ook is er Nederlandse content als De Heineken Ontvoering, Komt Een Vrouw Bij De Dokter, Alles Is Liefde en ook Gooische Vrouwen aanwezig. Lees meer over de Netflix Android app of Netflix voor Android: 4 dingen die je moet weten.

Download: Netflix (gratis)

4. Ansa

ansa

Sexting is met de app Snapchat écht populair geworden. Het idee? Je verstuurt een foto die na een specifiek ingestelde tijdsinterval weer verdwijnt. De app ontving veel kritiek en werd mede daardoor een enorm succes onder de jeugd. Ansa wil eenzelfde functie bieden, alleen dan vooral met tekstberichten. In de online berichten-app kun je in een speciale `off the record`-modus gaan waarna alle berichten en ook foto`s en video`s automatisch worden verwijderd. Lees meer over Ansa.

Download: Ansa (gratis)

5. Google Drive

googledrive

Google Drive heeft donderdag een update gekregen die een nieuw licht Holo-uiterlijk aan de app geeft. De Google Drive update brengt tevens een reeks aan grotere veranderingen. Het is de eerste keer in een lange tijd dat de populaire documenten-app van Google zo`n grote update krijgt. Het nieuwe design oogt licht en fris en komt op deze manier een stuk duidelijker over. Daarnaast is er voortaan een nieuwe balk aan de onderkant aanwezig waar je bestanden kunt uploaden, creëren en scannen. Bij laatstgenoemde is het mogelijk om bijvoorbeeld documenten in te scannen en direct in Google Drive op te slaan. Lees meer over de Google Drive update.

Download: Google Drive (gratis)

6. Twitter

twitter

Twitter-gebruikers die zich voor de Twitter voor Android-bèta hebben ingeschreven kunnen sinds donderdagnacht gebruikmaken van een compleet vernieuwd Twitter. Twitter 5.0 ziet er namelijk totaal anders uit dan je gewend bent en heeft verschillende nieuwe functies. Deze update verandert het uiterlijk van de Twitter-app aanzienlijk. Hij voelt om te beginnen meer Holo aan, maakt geen gebruik meer van icoontjes als tabs en heeft net als veel andere apps een menu gekregen dat je vanuit de linkerzijde van het scherm kunt trekken. In dat menu kun je onder andere de volgorde van je tabs kiezen. Lees meer over Twitter 5.0 voor Android. Let wel: het betreft een speciale bètaversie waarvoor je jezelf eerst moet aanmelden. Lees in het voorgaande artikel hoe dit moet.

Download:  Twitter (gratis)

7. NPO Uitzending Gemist

npo android-app

Met de NPO Android-app is het sinds donderdag mogelijk om live naar de zenders van de publieke omroep te kijken, Nederland 1, 2 en 3 dus. De app van de Nederlandse Publieke Omroep heeft daarnaast een flink opgefrist uiterlijk gekregen. Het is dankzij de fijne update ook mogelijk geworden om live naar de radiozenders van de publieke omroep te luisteren. De NPO Android-app is niet alleen op het gebied van functionaliteit flink op de schop gegaan: ook op uiterlijk gebied. Zo oogt de app wat ons betreft nu flink wat strakker en wordt beter gebruikgemaakt van het zogeheten hamburger-menu dat via links naar binnen schuift. Lees meer over de NPO Android app.

Download: NPO (gratis)

8. Google Maps

google maps

Google Maps heeft weer eens een fijne update gehad, die inmiddels al voor enkele Android-toestellen is te downloaden. Deze update verfrist het uiterlijk van de app op verschillende punten en voegt enkele nieuwe functies toe. Een van die vernieuwingen op het gebied van uiterlijk zijn de Google Now-achtige kaarten bij het navigeren. Je krijgt namelijk meteen op verschillende Cards enkele alternatieve routes te gaan. Met een druk op de knop kun je er vervolgens meteen eentje kiezen. De update wordt gefaseerd uitgerold, maar kan al als apk-bestand worden geïnstalleerd. Het apk-bestand download je via het artikel over Google Maps versie 7.2, hoe je een apk-bestand installeert lees je in onze handleiding  apk-bestanden op je Android-toestel installeren.

Download: Google Maps (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu