Beste Android apps in Play Store van week 38 – 2013

Redactie
22 september 2013, 12:02
4 min leestijd
Beste Android apps in Play Store van week 38 – 2013
Google Play Store aanbiedingen

AndroidPlanet kiest iedere week de nieuwste, meeste interessante en beste Android apps en -games voor je uit en zet ze in een handige lijst. Dus: elke week de beste apps!

Deze week met heel veel nieuwe apps en games, waaronder fijne updates van Google Maps, NPO Uitzending Gemist, Google Drive en Twitter, maar ook aandacht voor de release van Netflix in Nederland.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk ook onze top 100 Android Apps, de beste Nederlandse Android Apps  en het  het archief voor meer  Android apps en games.

1. Reaper

reaper

Reaper ziet er fantastisch uit, speelt heerlijk en is gratis uit te proberen. Eigenlijk al genoeg redenen om de game even uit Google Play te halen. Reaper is een `hack `n` slash`-actie-rpg uit de stallen van Hexage. De ontwikkelaar heeft aan alles gedacht wat belangrijk is voor een goede game op een platform als Android: alle queesten zijn in een paar minuten op te lossen; de tijdrovende zaken van rpg`s – zoals je inventory managen – zijn vrijwel niet aanwezig, en gevechten zijn perfect afgesteld voor het gebruik van een touchscreen. Leer meer over Reaper.

Download: Reaper (gratis, bevat in-app aankopen)

2. Dumb Ways to Die

Dumb Ways to Die

Dumb Ways to Die, so many dumb ways to dieeeeee. Het YouTube-filmpje met allerlei lieve personages werd een klein jaar geleden een megagrote hit op het internet. In de video worden verschillende `domme manieren om dood te gaan` bezongen, en wat je vooral niét zou moeten doen. De YouTube-video is inmiddels bijna zestig miljoen keer bekeken en vanwege het overweldigende succes is er nu ook een Android-game uitgebracht. Het idee van die game? Probeer vooral niet op alle die domme manieren dood te gaan. Lees meer over Dumb Ways to Die en bekijk de video.

Download: Dumb Ways to Die (gratis)

3. Sonic & Sega All-Stars Racing

sonic & sega all-stars

Het beste alternatief voor Mario Kart is voor Android verschenen. Sonic & Sega All-Stars Racing is namelijk het dichtst dat je bij de pret van Mario Kart kunt komen op een Android-toestel, aangezien het zeer onwaarschijnlijk is dat Nintendo binnenkort zijn games op mobiele platformen gaat uitbrengen. In Sonic & Sega All-Stars Racing heb je de beschikking over 13 populaire Sonic- en Sega-personages, waaronder natuurlijk Sonic, maar ook figuren als AiAi Uit Super Monkey Ball en B.D. Joe uit Crazy Taxi. Voor de duidelijkheid: op de consoles is Sonic & Sega All-Stars Racing inmiddels niet meer de laatste versie. Dat is Sonic & Sega All-Stars Racing Transformed. lees meer over Sonic & Sega All-Stars Racing.

Download: Sonic & Sega All-Stars Racing (€1,85)

4. Angry Birds Star Wars 2

abstarwars2

Angry Birds Star Wars 2 is uitgebracht voor Android. De game is de opvolger van het zeer succesvolle Angry Birds Star Wars. Het tweede deel van Angry Birds Star Wars is gebaseerd op de tweede filmtrilogie van Star Wars, maar het spelprincipe blijft gelijk. Zo schiet je nog steeds vogels vanuit een katapult om het level te behalen en de vijanden te raken. Net als in de vorige Star Wars-game van Angry Birds ogen de vogels in het spel als een personage uit de Star Wars-reeks, waaronder Darth Vader en Luke Skywalker. Lees meer over Angry Birds Star Wars 2.

Download: Angry Birds Star Wars 2 (gratis)

5. Rabo Bankieren

rabobank

De Rabo Bankieren-app voor Android is weer eens van een fijne update voorzien, die een van de meest onhandige beperkingen van de app opheft. Je kunt nu namelijk zonder Random Reader geld overboeken. Dit klinkt in eerste instantie niet als een wereldschokkende verbetering natuurlijk, maar als je na een gezamenlijk etentje of gedeelde drankrekening meteen jouw deel wilt overmaken, moest je voorheen nog je Random Reader tevoorschijn toveren om naar een voor jou nog onbekend rekennummer geld te sturen. Lees meer over de Rabo Bankieren update.

Download: Rabo Bankieren (gratis)

6. Quickoffice

quickoffice

Quickoffice was al een geruime tijd gratis, maar dit gold alleen voor zakelijke Google Apps-gebruikers. Enorm vervelend, want Quickoffice is één van de beste office-apps voor Android. Google, die sinds juni 2012 eigenaar van de app is, heeft Quickoffice voor alle Android-gebruikers beschikbaar gemaakt: een niet te missen kans. Met de app kun je documenten, spreadsheets en presentaties voor Microsoft Office maken en het is ook mogelijk om pdf-documenten te openen. Lees meer over Quickoffice.

Download: Quickoffice (gratis)

7. Moves

moves

Moves houdt de gehele dag bij wat je aan het doen bent, van lopen tot fietsen of als je een stuk met de trein gaat. Aan het einde van de dag geeft Moves dit in een handige en mooie sporttijdlijn weer, waarna je precies kunt zien wat je hebt gedaan die dag. Ook is er een handige stappenteller aanwezig en kun je op een kaart bekijken welke route je die dag hebt afgelegd. Het is tevens mogelijk om een stappendoel in te stellen, maar Moves is voornamelijk bedoeld om je inzicht te geven in hoe je dag dag door beweegt en actief bent. Lees meer over de Moves Android-app.

Download: Moves (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu