Beste Android apps in Play Store van week 39 – 2013

Gijs Ettes
29 september 2013, 11:15
7 min leestijd
Beste Android apps in Play Store van week 39 – 2013
Google Play Store aanbiedingen

AndroidPlanet kiest iedere week de nieuwste, meeste interessante en beste  Android apps  en -games voor je uit en zet ze in een handige lijst. Dus: elke week de beste apps!

Deze week met heel veel nieuwe apps en games, waaronder fijne updates van Speedtest.net en Rabo Bankieren, maar ook aandacht voor de fijne CyanogenMod cLock-app genaamd Chronus en camera-app genaamd Focal.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk ook onze top 100  Android apps, de beste  Nederlandse Android apps  en het  het archief voor meer  Android apps en games.

1. Chronus

chronus

Chronus is een widget die je op je homescreen en je lockscreen kunt plaatsen. Hij is naast zijn enorm mooie uiterlijk ook erg handig om snel het huidige weer te zien, komende afspraken in je agenda en andere herinneringen en notities.

Je kunt dus alles met de widget-app dat je ook kunt doen in CyanogenMod 10.2, met als bijkomend voordeel dat je niet langer exclusief gebonden bent aan die laatste versies van CyanogenMod. Je hebt overigens alsnog minstens Android 4.1 nodig om Chronus te kunnen installeren. Sommige features zitten bovendien alleen in de app als je Android 4.2 draait.

Download: Chronus (gratis)

2. Focal

focal

De interface van Focal ondersteunt om te beginnen widgets in zijn interface, laat je foto`s schieten met je stem, foto`s maken tijdens het filmen van video`s, laat je gemakkelijk door gemaakte foto`s scrollen om ze te selecteren, biedt ondersteuning voor panoramafoto`s van 360 graden én voegt PicSphere toe.

PicSpheres zijn in principe Focals variant op de Photospheres van de standaard camera-app voor Android. Focal is met zijn uiterlijk ook erg dichtbij de look van Android gebleven. Er zijn uiteraard nog wel wat bugs aanwezig in de camera-app, maar dat is met een bèta dan ook te verwachten.

Download: Focal (Beta) (gratis)

3. Facebook

facebook

De laatste Facebook-update brengt een hele gewilde en zeer belangrijke functie naar de Android-app: het wordt voortaan mogelijk om zowel berichten als reacties via de app te bewerken. Eindelijk. In vorige app-versies van Facebook voor Android moest je eerst het bericht of de reactie verwijderen en opnieuw plaatsen, nu kun je ‘m gewoon aanpassen.

Daarnaast wordt het na de update mogelijk om pictogrammen in statusupdates te gebruiken ‘om te beschrijven wat je voelt of doet’. Ook kun je voortaan snel geplande evenementen op je favoriete pagina’s bekijken en vanuit de app nieuwe fotoalbums aanmaken en deze delen via je smartphone of tablet.

Download: Facebook (gratis)

4. Klyph

klyph

Toen we Klyph op de redactie voor het eerst gebruikten, moesten we even knipperen. Je waant jezelf bijna in de Google Plus-app, maar kijkt toch echt door je Facebook-tijdlijn. Klyph for Facebook ziet er namelijk prachtig uit.

De app-beschrijving van Klyph liegt er niet om: “Iedereen wordt moe van de lelijke en trage officiële Facebook-app, dus waarom ga je niet eens Klyph proberen: een nieuwe cliënt voor Facebook.” Deze quote omschrijft eigenlijk prima wat Klyph voor jouw Android-smartphone of -tablet wilt betekenen: Facebook in een veel mooier Android-jasje.

Het enige nadeel van Klyph is dat je af en toe onderin een advertentie ziet. Dit heeft de app echter nodig om gratis te blijven. Mocht je Klyph helemaal het einde vinden en die reclames helemaal niks, dan kun je altijd nog voor de Pro-versie van de app gaan. Deze kost je slechts 1,99 euro en is volledig reclamevrij.

Download: Klyph (gratis)

5. Rabo Bankieren

rabobank

De Android-app van Rabo Bankieren heeft een fijne update gehad. Het is nu namelijk mogelijk geworden om iDeal-betalingen binnen de app zelf af te rekenen.

De nieuwe iDeal-functie in de Rabo Bankieren-update zorgt ervoor dat je voortaan de optie krijgt om een bepaalde betaling via je telefoon of tablet te laten gaan. Als je echter niet hebt ingesteld dat je geld kunt overboeken naar een onbekende rekening – een functie die de vorige update introduceerde – heb je nog wel je Random Reader nodig om een betaling af te ronden.

Download:  Rabo Bankieren (gratis)

6. Speedtest

speedtest.net

Nu de 4g-netwerken in Nederland langzamerhand het hele land gaan bedekken, is het natuurlijk leuk om af en toe even je snelheid te kunnen testen. Speedtest.net voor Android is hier na een nieuwe update in ieder geval helemaal op voorbereid.

Een van de vernieuwingen in Speedtest.net is dat je nu al deze tests kunt opslaan, en later zelfs kunt exporteren naar andere bestanden. Zo kun je bijvoorbeeld over een langere periode in de gaten houden hoe je 4g-netwerk (of 3g) daadwerkelijk is. Speedtest.net voor Android heeft ook een verbeterde tablet-interface gekregen.

Op het gebied van uiterlijk heeft de Android-versie van Speedtest.net eveneens een fijne opknapbeurt gehad. Je navigeert op simpele wijze met de knoppen die onderin het scherm staan en de app reageert soepel op al je commando`s. Het enige afleidende element is een kleine reclame onderin het scherm, maar dat is eigenlijk alles. Als deze reclame je écht stoort, kun je hem bovendien weghalen voor slechts 99 eurocent.

Download: Speedtest.net (gratis)

7. Gmail

gmail

Gmail heeft een update gekregen die de app naar versienummer 4.6 brengt. De update voorziet de app van een nieuwe cards-interface voor de berichtenweergave. Het design van de kaarten met informatie uit Google Now zijn voortaan ook toegepast in Gmail, waarmee ook de interface meer wit kleurt en rustiger oogt.

Daarnaast zorgt de update voor een nieuwe animatie die gebruikers duidelijker laat zien welke e-mails ze selecteren. Dit gaat met behulp van een icoon met een vinkje dat verschijnt zodra gebruikers op het het icoon van de betreffende e-mail drukken.

Na de update meldt Gmail ook of de synchronisatie voor een specifiek account is in- of uitgeschakeld. Dit zou gebruikers met meerdere Gmail-accounts moeten helpen bij het beheer van hun inboxen.

Download: Gmail (gratis)

8. Hangouts

hangouts update

Hangouts voor Android heeft een update gekregen naar versienummer 1.2 die voortaan laat zien wie er online en offline is. Bij elk contactpersoon staat voortaan een groen en grijs bolletje, en dat betekent respectievelijk online en offline. Zo zie je altijd wie er beschikbaar is voor een Hangout.

Daarnaast zorgt de Hangouts update ervoor dat de contactenlijst van Hangouts beter is georganiseerd op basis van je gespreksgeschiedenis. Zo komen contacten waar je vaak contact mee hebt bovenaan te staan. Als je lang op een contactpersoon drukt, kun je de persoon uit de lijst verwijderen. Dit is handig om dubbele contacten met meerdere e-mailadressen uit de lijst te mijden.

Download: Hangsouts (gratis)

9. YouTube

youtube

Google is momenteel bezig met al zijn apps van het minimalistisch design te voorzien. Na een grote update voor Google Hangouts en Gmail is de YouTube-app voor Android nu ook aan de beurt voor een best fijne opknapbeurt. De YouTube-update verhoogt het versienummer naar 5.1.10. De YouTube-update is inmiddels overal in Google Play te vinden.

De nieuwe push-notificaties brengen je volgens de omschrijving bij de instelling op de hoogte van nieuwe filmpjes die mogelijk bij je interesses passen. Dit is natuurlijk een lichtelijk vage beschrijving, dus je zult even zelf moeten ondervinden hoe Google deze functie in gaat zetten. De knoppen op de cards van filmpjes zijn daarnaast uitgebreid: je kunt nu niet alleen `watch later` aantikken, maar eveneens aangeven waar je de link wilt opslaan en hem eventueel meteen delen.

Download: YouTube (gratis)

10. FWeather Widget

fweather widget

Erg informatief is de FWeather Widget niet, maar (fucking) leuk is hij wel. FWeather Widget neemt namelijk alles wat een reguliere weer-widget doet compleet op de hak, en omschrijft juist op ludieke wijze hoe het weer er momenteel uitziet.

Als we namelijk aan de widget vragen hoe het er momenteel uitziet in Den Haag, luidt het oordeel simpelweg: “Just fucking grey. Enjoy the fucking birds singing and shit.“ Zodra we deze voorspelling willen bijstellen, klaagt de app over ons ongeduld. In Den Bosch is het weer op het moment van schrijven `not fucking raining, yet`. Veel wijzer worden we er niet van, maar de widget tovert in ieder geval wel een glimlach op ons gezicht.

Download: FWeather Widget (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu