Beste Android apps in Play Store van week 40 – 2013

Redactie
6 oktober 2013, 13:14
5 min leestijd
Beste Android apps in Play Store van week 40 – 2013
Google Play Store aanbiedingen

AndroidPlanet kiest iedere week de nieuwste, meeste interessante en beste Android apps en -games voor je uit en zet ze in een handige lijst. Dus: elke week de beste apps!

Deze week met heel veel nieuwe apps, waaronder de bloedmooie e-reader-app Readmill, de verslavende dating-app Tinder en een reeks aan apps om je Android-toestel een ander uiterlijk te geven!

Lees verder na de advertentie.

Bekijk ook onze top 100 Android Apps, de beste Nederlandse Android Apps  en het  het archief voor meer  Android apps en games.

1. Galaxy S4 Lockscreen

galaxys4

Altijd al het lockscreen van de Galaxy S4 willen hebben? Dan wordt je wens nu vervuld, want de app met de voorspelbare titel Galaxy S4 lockscreen kun je het gehele lockscreen van het vlaggenschip van Samsung. De app werkt op zowel Samsung- als niet-Samsung-toestellen en laat gebruikers eenzelfde effect creëren als het bekende waterdruppel-effect van het Zuid-Koreaanse merk. Daarnaast is het mogelijk om enkele aspecten van het druppel-effect aan te passen, waaronder de rimpeling, glinstering en snelkoppelingen naar apps. Laatstgenoemde is erg handig als je snel toegang tot je favoriete apps wil: een functie waar onder andere Samsung-toestellen al langer over beschikken. Lees meer over Galaxy S4 Lockscreen.

Download: Galaxy S4 lockscreen (gratis)

2. Android Kitkat 3D

android kitkat 3d

Android KitKat 3D is een kekke wallpaper-app die ter ere van Android 4.4 KitKat is gemaakt. Dit is de nieuwe versie van Android die waarschijnlijk ergens medio oktober onthuld gaat worden. Met Android KitKat 3D kun je het leed van al het wachten op Android 4.4 alvast wat verzachten. In de toffe wallpaper-app zie je een Android gemaakt van KitKat, net als het standbeeld dat Google onlangs onthulde op zijn grasveld vol met Android-mascottes. De Android KitKat beweegt subtiel met je mee als je door je homeschermen bladert. De kleur van de achtergrond is overigens naar wens aan te passen. Lees meer over Android 4.4 Kitkat 3D.

Download: Android KitKat 3D

3. Tinder

tinder

Tinder is de nieuwe megahit in Google Play. De verslavende dating-app wordt reeds door velen gebruikt en de app combineert het fijne van een anonieme vleeskeuring met de spanning van daten. Het werkwoord `Tinderen` wordt al door menigeen gebruikt en de app lijkt nu al een grotere hit dan bijvoorbeeld Snapchat te zijn. Het idee achter de app is simpel: je bekijkt foto`s van jongens of meisjes en geeft ze foto`s die je leuk vindt een hartje, de anderen krijgen een kruisje en worden gearchiveerd. Als degene jou ook leuk vindt, kun je samen gaan chatten en met je beste openingszinnen naar liefde, seks of beide lonken. Het fijne van de app: als je een hartje geeft, wordt de ander daar niet op de hoogte van gesteld. Pas als de ander jou ook een hartje geeft, wordt de match ingeschakeld. Lees meer over de verslaving die Tinder heet.

Download: Tinder (gratis)

4. Neatly

neatly

Neatly is sinds deze week gratis in Google Play te downloaden. De Twitter-app heeft een kleine maar zeer fanatieke fanbase en dat komt door de eigenzinnigheid die de app uitstraalt. Zo is Neatly ontwikkeld om zo efficiënt mogelijk de belangrijkste tweets te laten zien. Hoe meer je de app gebruikt, hoe accurater `ie wordt. In feite filtert de Twitter-app alle tweets en kiest daar voor jou de beste uit. Een andere gave eigenschap van de app is bijvoorbeeld de mogelijkheid om op basis van jouw tweets andere interessante Twitter-gebruikers voorgeschoteld te krijgen. Lees meer over Neatly.

Download: Neatly (gratis)

5. Picscribe

picscribe

Met Picscribe kun je snel notities maken in de metadata van iedere foto. Zo kun je altijd en overal terugzien waar je foto over ging. Iedereen heeft vast wel een paar foto`s van zo veel jaar geleden dat je echt niet meer weet waar je toen precies was en wat je daar allemaal aan het doen was. Notities die je bij je foto`s schrijft op bijvoorbeeld Flickr gaan daarnaast verloren als je je foto ergens anders op wilt slaan. Picscribe verhelpt dit probleem, en laat je snel en zonder al te veel omwegen informatie toevoegen aan de metadata van een fotobestand. Deze is vervolgens altijd aan je foto verbonden en uit te lezen via de app zelf of andere programma`s die de zogeheten exif-gegevens kunnen inzien. Lees meer over Piscribe.

Download: Picscribe (gratis)

6. Themer

themer

Een groot voordeel van Android ten opzichte van andere mobiele besturingssystemen is de mogelijkheid tot personalisatie. Je kunt het OS volledig naar wens vormgeven dankzij aanpaste thema`s, achtergronden, widgets enzovoorts. De app Themer van designercommunity MyColorScreen maakt dit bijzonder simpel: met één druk op de knop schakel je tussen diverse thema`s die je toestel een frisse nieuwe look geven. Vanuit de app zie je welke Android-thema`s populair zijn en wat ze precies wijzigen aan de huidige interface. lees meer over de Android-app Themer en hoe je thema’s moet instellen.

Download: Themer Beta (gratis)

7. MixBit

mixbit

MixBit is een interessante gratis app, waarmee je met allerlei kleine clips een grote video kunt maken van maximaal een uur lang. Hij is gemaakt door de originele oprichters van YouTube, Steven Chen en Chad Hurley. Net als bij Vine en de videofunctie van Instagram kun je met MixBit filmfragmenten opnemen zolang je met je vinger op het scherm drukt. Fragmenten mogen hierbij maximaal 16 seconden duren. Om die clips van maximaal 16 seconden draait de app echter niet. Het gaat om wat je allemaal met die talloze clips van jezelf en andere gebruikers kunt doen. Lees meer over Mixbit.

Download: MixBit (gratis)

8. Readmill

readmill

Readmill is een bloedmooie en kleurrijke Android-app om al je e-books mee te lezen. Ofwel: een e-reader, alleen dan ééntje die zich onderscheid van het gros van de e-readers voor Android. De belangrijkste eigenschap van Readmill is dat de app met name om het lezen draait. “Tekst op het scherm is genoeg, verder is er niets belangrijker“, aldus de ontwikkelaar. Met elegante typografie, een nachtmodus en handige helderheidsopties heb je precies genoeg instellingen die je moet hebben om fijn en comfortabel te kunnen lezen. Lees meer over de bloedmooie app Readmill.

Download: Readmill (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu