Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Beste Android apps in Play Store van week 42 – 2013

Redactie
20 oktober 2013, 13:29
5 min leestijd
Beste Android apps in Play Store van week 42 – 2013
Google Play Store aanbiedingen

AndroidPlanet kiest iedere week de nieuwste, meeste interessante en beste Android apps en -games voor je uit en zet ze in een handige lijst. Dus: elke week de beste apps!

Deze week met enkele hele fijne nieuwe apps, waaronder de innovatieve Android-launcher Aviate, de fijne updates voor videostreamingdienst Netflix en rss-lezer Feedly en een paar hele toffe nieuwe games!

Lees verder na de advertentie.

Bekijk ook onze top 100 Android Apps, de beste Nederlandse Android Apps  en het  het archief voor meer  Android apps en games.

1. Feedly

Feedly

Feedly is onze eerste keus wat betreft rss-lezers. Na het verdwijnen van Google Reader moesten velen op zoek naar een nieuwe rss-lezer en Feedly sprong direct in het gat om alle Google Reader-daklozen op te vangen. Door het fijne design, een nog betere service en een uitstekende ontwikkeling zijn wij enorm te spreken over de dienst en dat wordt door de Feedly update opnieuw bevestigd: de app werkt tot wel 300 procent sneller en is voorzien van een kleurrijk Android 4.4 Kitkat design. Lees meer over de Feedly update.

Download: Feedly (gratis)

2. Netflix

netflix

Netflix voor Android heeft een update ontvangen die het versienummer naar 3.0 verhoogt en een geheel nieuwe interface brengt. Laatstgenoemde is tevens de grootste verandering, want het design is mooier, beter en sneller. Alles lijkt door de Netflix update wat strakker te ogen en ook het navigeren door series en films is een stuk aangenamer geworden. Zo zijn screenshots van covers duidelijker, kun je gewoon normaal door het aanbod van Netflix scrollen en is er een normale actie-balk beschikbaar. Verder kunnen gebruikers ook voortaan het menu via de zogeheten hamburger navigatie bereiken. Hierdoor hebben Netflix-gebruikers de mogelijkheid om van links naar rechts te swipen om het menu uit te klappen en te navigeren. Lees meer over de Netflix update.

Download: Netflix (gratis)

3. Malwarebytes

Malwarebytes

De bekende anti-malware software Malwarebytes, dat al lang zijn sporen heeft verdiend, is nu ook beschikbaar voor Android. Hoewel velen de noodzaak van dergelijke beveiligingsapps in twijfel trekken, zweert een hele grote groep Android-gebruikers bij dergelijke anti-malware en -virus apps.
Malwarebytes is een bekende naam en scant je Android-toestel voor malware, een verzamelnaam voor kwaadaardige en/of schadelijke software. In totaal scant de app naar meer dan 200 verschillende malware-families die schade aan jou of jouw toestel kunnen aanbrengen. Hier vallen ook spyware en trojans onder. Lees meer over Malwarebytes voor Android.

Download: Malwarebytes (gratis)

4. Aviate

aviate

Aviate is een hele interessante app die het idee van de Google Now launcher combineert met een meer slimme benadering van dagelijks Android-gebruiker. De launcher past zich namelijk aan jouw levensstijl aan, want voor verschillende situaties en omgevingen is ook een `andere smartphone` benodigd. Aviate heeft een flinke impact om je Android-toestel. Als je de app hebt geïnstalleerd, wordt je een compleet nieuw homescreen voorgeschoteld. Het belangrijkste homescreen is Home, dat wordt gebruikt voor de periodes dat je thuis bent. Hier vind je onder andere je wekker, een niet storen-optie, het weer en de mogelijkheid om een rits aan widgets en een eigen foto toe te voegen. Aan de onderkant zijn je favoriete apps te vinden. Lees meer over de innovatieve launcher Aviate. De app verkeert vooralsnog in een gesloten bètafase.

Download: Aviate (gratis)

5. Fist of Awesome

Fist of Awesome

Fist of Awesome, een indie-game die tot stand is gekomen dankzij KickStarter, is sinds kort beschikbaar in de Play Store. In Fist of Awesome neem je de controle over Tim Burr, een tijdreizende houthakker die de wereld moet redden door grizzlyberen en herten in elkaar te slaan. het plot van Fist of Awesome is dan ook erg bizar. De game start met Tim die met vrienden voor zijn huis staat om een feestje te vieren. Plotseling breekt de hel los en staan zowel zijn huis als het bos eromheen in brand. Seconden later zwelt zijn vuist op en begint deze te praten. Blijkbaar is de aarde in gevaar en de enige die redding kan bieden, is Tim en zijn gigantische vuist. Lees meer over de game Fist of Awesome.

Download: Fist of Awesome (2,95 euro)

6. Chromecast

chromecast

De officiële Android-app van Chromecast is in de Nederlandse Google Play te downloaden. Dit is handig voor Nederlandse Chromecast-bezitters, maar het kan ook duiden op een aankomende Nederlandse release van de hdmi-stick van Google. De Chromecast-app laat je Android-toestellen snel de dongel vinden en daarnaast kun je er ook een reeks instellingen mee aanpassen, zoals de naam en het wifi-netwerk van de Chromecast. Uit betrouwbare bron weten we dat er enkele partijen vanaf november de Chromecast officieel in Nederland gaan verkopen. Het is mogelijk dat Google de deuren openzet voor andere landen omdat de hdmi-stick al door velen wordt geïmporteerd vanuit de Verenigde Staten. Lees meer over de Chromecast-app of lees onze Chromecast review.

Download: Chromecast (gratis)

7. Type Rider

typerider

Type Rider is een fraaie platformgame waarbij je controle neemt over twee bolletjes die een dubbele punt voorstellen. Als leesteken word je langs de geschiedenis van de typografie gevoerd in afwisselende levels die elk een verschillend lettertype uitbeelden. Dat klinkt misschien als een saaie, interactieve documentaire, maar Type Rider is veel meer dan dat. Om te beginnen is Type Rider prachtig vormgegeven, en dat met name de achtergronden. Elk van de tien levels bestaat uit een reeks letters en het is aan jou de taak als dubbele punt over de obstakels heen te springen, letters te verzamelen en asterisken op te pikken. Lees meer over Type Rider.

Download: Type Rider (2,69 euro)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu