De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 7 beste Android-apps in Google Play van week 1 – 2016

Wouter Nijsen
10 januari 2016, 15:30
5 min leestijd
De 7 beste Android-apps in Google Play van week 1 – 2016

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

Deze week besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week onder meer aandacht aan  de Nederlandse fitness-app Human, de nieuwe game Worms 4 en de grote LastPass-update.

De beste Android-apps van week 1

1. Human

human-icon

Het heeft even geduurd, maar de Nederlandse app Human is nu ook beschikbaar voor Android. De app houdt op een passieve manier je dagelijkse activiteiten bij. Dat wil zeggen dat hij op de achtergrond werkt en gedurende de dag je beweging registreert. Je hoeft dus niet actief met de app bezig te zijn. Human dient met je Google Fit-account verbonden te worden om gegevens bij te houden en op te slaan.

Onderscheidend is het sociale tintje van de app. Met de Pulse-functie kun je je prestaties vergelijken met mensen bij jou in de buurt. De app toont andere gebruikers op een kaart, waarbij het de bedoeling is om zo hoog mogelijk in de ranglijsten te komen.

Download Human in Google Play (gratis)

2. Open Link With

Open Link With

Ooit in de Chrome-browser op Android iets in een andere app willen openen, zonder dat het lukt? Open Link With biedt uitkomst. Als je de app  installeert, krijg je een extra optie in het delen-menu. Naast opties als Pushbullet en `Kopiëren naar klembord` om de link ergens naar toe te sturen of te kopiëren, kun je kiezen voor Open Link With. Hiermee wordt het keuzemenu waarmee je een app kunt kiezen geforceerd.

De app kan ook gebruikt worden om tussen apps te wisselen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om verschillende Twitter-apps te gebruiken en er zo tussen wisselen. Het is een bijzonder simpele app en het zal ook maar een kleine groep gebruikers aanspreken die deze optie mist in Android.

Download Open Link With in Google Play (gratis)

3. Worms 4

Worms 4

Worms 4 was al een tijdje te downloaden voor iOS en is nu ook beschikbaar voor Android. In Worms 4 doe je in principe hetzelfde als in andere games uit de serie. Twee teams van wormen staan tegenover elkaar en gebruiken de gekste wapens om elkaar af te slachten. Kenmerkend aan Worms is dat je ook de omgeving kunt gebruiken om het leven van je tegenstander zuur te maken.

Worms 4 is geschikter voor mobiel gebruik dan voorgaande games. De missies zijn korter en bevatten nog meer actie dan normaal. Hierdoor kun je het spelletje altijd oppakken, ook als je maar weinig tijd hebt. Met de 80 singleplayermissies ben je heel wat uurtjes zoet, terwijl je ook aan evenementen kunt deelnemen of een dagelijkse uitdaging kunt starten.

Download Worms 4 in Google Play (2,49 euro)

4. Camera MX

Android Live Foto

Camera MX is een al langer in omloop zijnde foto- en video-app. Eind december verscheen er een update die de mogelijkheid toevoegt om zogeheten Live Shots te maken. Deze app komt het dichts in de buurt van imiteren van de Live Photo van Apple. Er wordt een opname gemaakt van de seconden voor de daadwerkelijke foto, die je later terug kunt kijken als geanimeerde foto.

In de foto-app zie je aan de blauwe draaikolk of er een Live Shot wordt gemaakt. Vervolgens maak je de foto en moet je even wachten terwijl deze wordt opgeslagen. Het bekijken werkt hetzelfde als op de iPhone: druk hard op de foto om de beelden te zien bewegen en laat los om weer een `stille` foto te krijgen.

Download Camera MX in Google Play (gratis)

5. LEGO Lord of the Rings

lego-lotg-icon

Drie jaar na de release op spelcomputers is LEGO Lord of the Rings ook beschikbaar voor Android. De game lijkt op voorgaande games, wat betekent dat de Lord of the Rings-setting wordt gecombineerd met het bekende LEGO-stijltje. De game is gebaseerd op de filmtrilogie en laat je een grote wereld ontdekken, terwijl je puzzels oplost en vijanden verslaat.

Tof is dat voor alle personages een stem is ingesproken. Zo komt de wereld nog meer tot leven en heb je het gevoel echt een verhaal te doorlopen. Verder bevat LEGO Lord of the Rings meer dan 90 speelbare personages, zoals Frodo, Aragorn en Gandalf, al zijn minder bekende karakters ook aanwezig.

Download LEGO Lord of the Rings in Google Play (5,53 euro)

6. LastPass

lastpass-icon

In de nieuwste versie van wachtwoordmanager LastPass is het mogelijk om je wachtwoordencollectie naar een noodcontact te sturen bij een noodgeval. Deze noodcontact voeg je toe bij je vertrouwde familieleden en vrienden. Stel dat je een iets overkomt, dan kan dat contact op deze manier toegang krijgen tot bijvoorbeeld al je social media.

Dit werkt als volgt: Bij het instellen van noodtoegang kun je een e-mailadres en een wachttijd invullen. Het e-mailadres is voor je noodcontact, terwijl de wachttijd bedoeld is voor hoelang het duurt tussen de aanvraag van je noodcontact en de periode waarin je die aanvraag kunt afwijzen. Hierdoor zal je noodcontact nooit misbruik kunnen maken van de toegang.

Download LastPass in Google Play (gratis)

7. Cavernaut

cavernaut-icon

Als je Asteroids hebt gespeeld, dan zal het nieuwe spelletje Cavernaut je bekend voorkomen. In dit spel bestuur je een ruimteschip en vlieg je door grotten en andere omgevingen om uiteindelijk juist  te landen. Omdat je niet oneindig lang kan vliegen, moet je goed de hoeveelheid brandstof in de gaten houden. De spelwereld telkens willekeurig gegenereerd, waardoor Cavernaut  uitdagend blijft.

Wel is Cavernaut een behoorlijk moeilijke game. De eerste potjes  zul je regelmatig dood gaan, al is het spel wel zo verslavend dat je telkens door wilt gaan. Fijn is dat de besturing lekker simpel is: je bestuurt je schip door links of rechts op het scherm te drukken en je Android-toestel te kantelen.

Download Cavernaut in Google Play (1,99 euro)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu