De 7 beste Android-apps in Google Play van week 1 – 2017

Wouter Nijsen
8 januari 2017, 15:30
5 min leestijd
De 7 beste Android-apps in Google Play van week 1 – 2017

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 1

Ook in 2017 zetten we elke week de beste Android-apps op een rijtje. In de eerste week van het nieuwe jaar kun je aan de slag met de ADW Launcher, de Google Agenda-update en de handige Screens-app.

1. ADW Launcher

ADW Launcher 2

ADW Launcher heeft een grote update gekregen die de app naar versie 2 brengt. De update zorgt ervoor dat de launcher met nieuwere Android-versies werkt en maakt de app een stuk moderner. Naast allerlei opties om de app te personaliseren heeft ADW ook een aantal Pixel-features aan boord, waaronder app-shortcuts en de zoekknop.

Eén van de features die ADW Launcher heeft die niet in alle andere launchers zit, is het automatisch aanpassen van de interfacekleuren. Op basis van de meest dominante kleur in de achtergrond krijgt de app zo automatisch een bijpassende kleur. ADW Launcher 2 heeft daarnaast een hele reeks aan andere opties voor personalisatie, waaronder het aanpassen van de dock, de app-lijst en widgets.

Download ADW Launcher 2 in Google Play (gratis)

2. Telegram

telegram

De laatste Telegram-update voegt een stapel handige functies toe. Onder andere is het nu mogelijk om berichten die al verzonden zijn weer te verwijderen. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je gesprekspartners. Of het nou om een bericht in een 1-op-1-gesprek of een groepsgesprek gaat. Voor deze functie houd je het bericht dat de afgelopen 48 uur verzonden is even ingedrukt om een bewerkingsmenu tevoorschijn te halen.

Daarnaast is er nu ondersteuning voor de handige toetsenbord Gboard van Google. Via dit toetsenbord heb je direct ook een gif-zoeker ter beschikking, om de leukste bewegende plaatjes naar je gesprekspartners te sturen. Speciaal voor de mensen die Android 7.1 draaien, is er ook een snel-actiemenu toegevoegd aan het icoontje van de app.

Download Telegram in Google Play (gratis)

3. Flychat

Flychat

Flychat voegt aan allerlei chat-apps zogeheten overlays toe. Dit betekent dat er een zwevende bubbel op je scherm verschijnt als je een bericht ontvangt op één van de ondersteunde diensten. Door op de bubbel te tikken, open je meteen het gesprek met die persoon en kun je antwoord geven, zonder je huidige app te hoeven verlaten. Handig als je snel moet reageren op iets belangrijks, of je huidige app niet wil afsluiten.

De app heeft ondersteuning voor een brede reeks aan berichtendiensten. Naast de populaire apps Telegram en WhatsApp werkt Flychat ook met Skype, Slack en Twitter. Google Allo wordt alleen ondersteund op smartphones die over Android 7.0 Nougat of hoger beschikken. Googles andere chat-app, Hangouts, werkt wel op alle Android-versies.

Download Flychat in Google Play (gratis)

4. Google Agenda

Hoe gaat het met je goede voornemens dit jaar? Ben je goed op weg met de extra beweging, of begin je het al weer uit en misschien zelfs af te stellen? Google komt nu een handje helpen om je sportsessies beter in te plannen in je agenda. Zo heb je geen excuus meer om niet te bewegen. Het gaat in dit geval om een update van de doelen die je in de agenda kunt stellen.

In de Google Agenda-app kun je sinds vorig jaar een doel maken, bijvoorbeeld om elke week een bepaald aantal uren te rennen. Google Agenda zorgt er dan voor dat dit doel altijd in je agenda blijft staan en opschuift als er andere afspraken voor in de plaats komen. Met de nieuwste update van de app kun je Google Fit aan deze doelen verbinden.

Download Google Agenda in Google Play (gratis)

5. Screens

Screens

Screens is een simpele app die je meer laat doen met de splitscreenmodus van Android 7.0 (Nougat). Het naast elkaar zetten van twee apps is niet moeilijk, maar vereist wel een extra handeling vanuit het multitask-overzicht. Screens lost dit probleem op door je snelkoppelingen te laten maken die direct twee vooraf ingestelde apps naast elkaar openen. Ideaal als je vaak schakelt tussen bijvoorbeeld Gmail en de Agenda-app.

Doordat Screens maar één functie heeft, is de opzet van de app doodeenvoudig. Je kiest de twee apps die je naast elkaar wil hebben, waarbij je kunt kiezen welke app aan welke kant komt. Daarna hoef je alleen nog maar een titel in te voeren voor de snelkoppeling, waarna deze op je homescreen belandt. Als je de snelkoppeling opent, worden de twee apps in kwestie tegelijkertijd naast elkaar opgestart.

Download Screens in Google Play (gratis)

6. Evie Launcher

Evie Launcher

Van tijd tot tijd zetten we onze favoriete Android-launchers in het zonnetje. De onlangs vernieuwde Evie Launcher is één van de meest opgeruimde opties. Met één forse update werd de launcher van flink wat nieuwe features voorzien. Met niet alleen een opgefrist design voor folders, widgets en de app-drawer, maar ook nieuwe functies . Ook handig: je kunt een back-up maken van je homescreenindeling, zodat je makkelijker kunt overstappen naar een nieuw toestel.

Ook na die update staat echter één aspect centraal: Evie Launcher moet vooral overzichtelijk en opgeruimd blijven. Waar andere ontwikkelaars wel eens de neiging hebben hun launcher vol met features en flitsende knoppen te vullen, is Evie Launcher een baken van rust. Het homescreen zelf is lekker leeg, de app-drawer standaard alfabetisch gesorteerd in lijst- of gridvorm. Dat overzicht van apps kun je bovendien vanuit elke app openen.

Download Evie Launcher in Google Play (gratis)

7. Wie is de Mol?

Wie is de Mol? 2017 is gisteravond gestart, met een groep nieuwe kandidaten en een nieuwe mol. De Android-app is tevens geüpdatet, zodat je ook vanuit thuis mee kunt spelen. De app is weinig veranderd vergeleken met vorig jaar, behalve dat alle nieuwe kandidaten erin verwerkt zijn. Toch is de app een leuke manier om de serie mee te beleven, door de strijd aan te gaan met je vrienden.

Het idee van de app is dat je elke week, voordat de nieuwe aflevering begint, punten uitdeelt aan de kandidaten die je verdenkt als de mol. Gaat die kandidaat in de volgende aflevering naar huis, dan ben je de punten die je ingezet hebt kwijt. Dit betekent dat je de week erna minder punten in kunt zetten. Alle punten die je hebt ingezet op kandidaten die nog in het spel zitten, worden verdubbeld. Dus je moet goed in de gaten houden wie je verdenkt en wie totaal niet. En is het nou slim om je punten te verdelen, of om je op één kandidaat te richten?

Download Wie is de Mol? in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu